آیا کارگران با مزد منطقهای مخالف هستند؟ | دستمزد کنونی فعلی کمتر از نصف سبد معیشت است
در این خبر به توضیحاتی درباره آیا کارگران با مزد منطقهای مخالف هستند؟ پرداخته شده است.
مزد منطقهای و مزد صنایع به دو شرط امکانپذیر است؛ اول پایبندی به بند دوم ماده ۴۱ قانون کار و تعیین کف دستمزد به اندازه سبد معیشت و دوم، تشکلیابی آزاد و مستقل کارگران با هدف به وجود آمدنِ امکانِ چانه زنی آزادانه و متحد.
صولت مرتضوی، وزیرکار در آخرین اظهارات خود درباره سیصد و بیستمین نشست شورایعالی کار مدعی شده که از نمایندگان کارگری و کارفرمایی خواسته است با آرامش و با رعایت حق کارگران دستمزد کارگری سال ۱۴۰۳ و مزد منطقهای را بررسی و تعیین کنند.
مزد منطقهای، مطلوب کارگران نیست؛ اساساً فضای بیقانونی موجب استثمار بیشتر میشود؛ فرامرز توفیقی با بیان اینکه از ماده ۴۱ قانون کار فقط یک عبارت کوتاه «مزد در مناطق مختلف» را چسبیدهاند و بخشهای الزامآور این قانون از جمله بند دوم آن را فراموش کردهاند؛ میگوید: دستمزد ۹ میلیون تومانی امروز کمتر از نصف سبد معیشت است؛ چرا بند دوم ماده ۴۱ قانون کار و لزوم تعیین دستمزد براساس هزینههای حداقلی زندگی را نمیبینند!
به گفته وی، مزد منطقهای وقتی معنادار میشود که ابتدا یک کف سراسری برای دستمزد به اندازه سبد معیشت تعیین شود و آن زمان برای بالاتر از این کف، در مورد مزد مناطق مختلف یا صنایع متفاوت چانه زنی آزادانه صورت بگیرد.
این فعال کارگری افزود: مزد منطقهای و مزد صنایع به دو شرط امکانپذیر است؛ اول پایبندی به بند دوم ماده ۴۱ قانون کار و تعیین کف دستمزد به اندازه سبد معیشت و دوم، تشکلیابی آزاد و مستقل کارگران با هدف به وجود آمدنِ امکانِ چانه زنی آزادانه و متحد.
در روزهای بعد از صحبتهای وزیر کار، کارگران بسیاری در تماس با ما از این اظهارات انتقاد کردند؛ آنها نگران سلب بیش از پیش حقوق مزدی خود هستند؛ این در حالیست که همین امروز به دلیل فقدان فرصتهای شغلی و قانونگریزیهای متعدد، کارگران زیادی دست به مهاجرت به شهرهای بزرگ و پایتخت میزنند؛ اگر با به کرسی نشاندنِ «مزد منطقه ای»، تبعیض و تفاوت مزدی در مناطق مختلف حاکم شود، مهاجرت، حاشیه نشینی و خالی شدن شهرها از سکنه تشدید خواهد شد.
نظر شما