اختصاص ارز ترجیحی به واردات چه تاثیری در سفره مردم داشته است؟
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هیچ رابطه ای بین ارز ترجیحی پیرو تامین نهاده های بخش کشاورزی و قیمت محصول نهایی در بازار وجود ندارد، گفت: اختصاص ارز ترجیحی به واردات، کارآیی لازم را در سفره مردم نداشته است.
محمدرضا پورابراهیمی در ارزیابی خود پیرو تخصیص صحیح ارز ترجیحی به کالاهای اساسی گفت: روش اجرا به جای تخصیص ارز ترجیحی به واردات و عدم نظارت به واسطه شرایطی که ما بعضا شاهد آن هستیم، باید تغییر کند.
مردم محصول مرغ را با بالاترین قیمت می خرند
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کالای اساسی و نهاده های بخش کشاورزی در شرایط فعلی با نرخ ۲۸.۵۰۰ که رسما از سوی بانک مرکزی اعلام می شود، وارد می شوند، ادامه داد: این در حالی است که مردم محصول مرغی که از محل این نهاده تهیه می کنند را با بالاترین قیمت می خرند بنابراین در این بخش هیچ رابطه ای بین ارز ترجیحی پیرو تامین نهاده های بخش کشاورزی و قیمت محصول نهایی وجود ندارد.
پورابراهیمی با بیان اینکه ارز ۲۸.۵۰۰ تومانی تخصیص داده می شود اما مردم، مرغ را حتی کیلویی ۱۰۰ هزار تومان هم تهیه می کنند، تصریح کرد: با این حال ما در روش فوق به دولت گفته ایم که اگر امکان کنترل و نظارت را دارد، این نظارت ادامه داشته باشد تا قیمت محصول نهایی متناسب با ارز ترجیحی تعیین شود.
وی با بیان اینکه مکانیزم ها و ضوابط اجرایی و نظارتی در تخصیص ارز و قمیت نهایی محصول نه در دولت قبل و نه در این دولت موفق بود، ادامه داد:متاسفانه خروجی این اقدامات شرایطی است که فعلا در بازار حاکم شده است که پذیرفتنی نیست.
در حوزه اختصاص ارز ترجیحی به واردات، کارایی لازم را نداشته ایم
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین حالت دوم در این بخش این است که مابه التفاوت نرخ ارز ترجیحی و ارز آزاد را ما به صورت سرانه به انتهای چرخه مصرف بدهیم. با این حال ما به دلیل حمایت از مردم در شرایط تحریمی با رویکرد تخصیص ارز ترجیحی کاملا موافق هستیم اما نحوه اجرا نشان می دهد که در حوزه اختصاص ارز ترجیحی به واردات، کارایی لازم را نداشته ایم و شاید موضوع تخصیص ارز به انتهای چرخه مصرف بهتر باشد.
وی تاکید کرد: همچنین مرکز مبادله هم باید تلاش کند تا فاصله ارز غیر رسمی و ارز مرکز مبادله به حداقل برسد لذا این امر نیز کمک می کند که ما در این بخش از ایجاد فساد و رانت جلوگیری کرده و بتوانیم موضوع تسویه تعهدات ارزی را به راحتی انجام دهیم و بانک مرکزی هم بتواند با یک رویکرد بهتری فضای موجود مرتبط با صادرات و واردات کشور را تنظیم کند.
نظر شما