در صورت عدم توافق، نرخ ارز به شدت افزایشی میشود
تحلیگر اقتصادی گفت: اگر مشکلات بین دو طرف تشدید شده و در نتیجه توافق منتفی شود، حتما قیمت ارز به طور فاحشی بالا رفته و طبعا به همان ارزش پولی پایین می آید و در نتیجه تورم خودنمایی می کند.

محمد قلی یوسفی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی درباره اینکه در روزهای متلاطم بازار اقتصادی، بهترین سرمایهگذاری در کدام بازار است، اظهار کرد: هیچکس نمی تواند به مردم توصیه خاصی داشته باشد. به هرحال شرایط بازار به گونه ای است که هر اتفاقی ممکن است، بیفتد. یعنی متغیرهای اقتصادی به طور کاملا ملموسی تحت تاثیر تصمیم های سیاسی قرار دارند.
وی ادامه داد: در واقع بهتر یا بدتر شدن فضای اقتصادی رابطه ۱۰۰ درصدی با توافق یا عدم توافق ایران و آمریکا دارد. قطعا اگر مشکلات بین دو طرف تشدید شده و در نتیجه توافق منتفی شود، حتما قیمت ارز به طور فاحشی بالا رفته و طبعا به همان ارزش پولی پایین می آید و در نتیجه تورم خودنمایی می کند. بنابراین مسلما مردم برای حفظ ارزش سرمایه های خود، سراغ سکه، طلا و ارز می روند.
این تحلیلگر اقتصادی در ادامه گفت: اگر توافق بین ایران و ایالات متحده با وجود دشواری مسیر و مانع های متعدد صورت بگیرد و اعتماد به گشایش در تجارت خارجی و صادرات و در نتیجه درآمد ارزی بالا برود، فشار کمتری به دولت وارد شده و شرایط رو به بهبودی می رود. بنابراین در چنین حالتی افزایش قیمت ارز یا طلا به آن شدت نخواهد بود.
قلییوسفی در عین حال تاکید کرد: متاسفانه شرایط اقتصادی ایران به طور کلی به گونه ای است که سرمایه گذاری غیر از خرید ارز و طلا در عمل غیرقابل تصور است و به همین دلیل سرمایه گذاری تولیدی صورت نمی پذیرد. همچنین بی ثباتی های سیاسی مزید بر علت می شود تا گره های اقتصادی نه تنها باز نشوند، بلکه روز به روز کورتر و غیرقابل اصلاح تر می شوند. در نتیجه آنهایی که درآمد اندکی دارند، معمولا به سمت طلا و بعضا دلار می روند.
وی توضیح داد: اگر شرایط اقتصادی تراز مثبتی داشت، مردم اقدام به خرید سهام شرکت ها در بورس می کردند. متاسفانه چون این شرایط وجود ندارد، به نظر می رسد دولت هم به این نابسامانی دامن می زند. یعنی دولتی ها از طریق فروش اوراق مشارکت یا اوراق قرضی به سیستم بانکی و موسسه های مالی، دنبال جبران کسری بودجه هستند که برای این کار عملا منابع مالی را بانک ها در جاهای دیگری هزینه می کند که این روش دست بخش خصوصی را می بندد، پس نمی توانند سرمایه گذاری مولدی را انجام بدهند که این به بدهکار کردن مردم با اخذ مالیات بیشتر منجر می شود. ضمن آنکه تزریق منابع مالی دولتی به سیستم بانکی تبعاتی همچون افرایش تورم و کاهش ارزش پول ملی را به همراه دارد.
قلی یوسفی یادآور شد: مردم به خوبی درک کرده اند، این متغیرهای سیاسی هستند که روی نرخ طلا و ارز تاثیر مستقیم می گذارند که دقیقا به همین دلیل بیشتر و بهتر از اقتصاددانها شرایط موجود را می فهمند، پس می توانند برای مدیریت سرمایه خود تصمیم هایی بگیرند که برای اقتصاددان ها دشوار است که بخواهد توصیه ای به آنها داشته باشد.
نظر شما