پیش بینی قیمت دلار فردا پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۲
در این مطلب از صفحه اقتصاد به پیش بینی قیمت دلار فردا پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ پرداخته ایم. در ضمن نگاهی به قیمت دلار در صرافی ملی و قیمت دلار مبادله ای نیز اشاره کرده ایم. به نظر شما فردا دلار افزایش پیدا می کند یا کاهش. با ما همراه باشید!
امروز دلار مبادله ای مانند روز قبل ، با افزایش و کاهش قیمتی روبرو نشدند، بطوری که دلار مبادله ای که روز قبل تا ۴۲,۹۲۰ (چهل و دو هزار و نهصد و بیست ) تومان رسیده بود، امروز چهارشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۲ مصادف با ۲۸ فوریه ۲۰۲۴ - به ۴۲,۹۲۰ (چهل و دو هزار و نهصد و بیست ) تومان رسید.
در صرافی ملی امروز قیمت خرید دلار آمریکا ۴۲,۴۹۱ (چهل و دو هزار و چهارصد و نود و یک تومان) و قیمت فروش دلار آمریکا ۴۲,۹۲۰ (چهل و دو هزار و نهصد و بیست تومان) اعلام شد.
گفتنی است سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد، مدعی شده است که انتشار اوراق سپرده ۳۰ درصدی توانسته است در کنترل نوسانات بازار ارز موفق عمل کند. این در حالی است که دلار در سقف قیمتی خود طی سه هفته اخیر قرار گرفته و به نظر میرسد این اقدام نه تنها نتوانسته قیمت دلار را مهار کند، بلکه دولت موظف است در موعد مقرر با احتساب سایر هزینهها سود حدود ۳۵ درصدی به سپردهها پرداخت کند.
باید در نظر داشت طی دو ماه اخیر، اقدامات بانک مرکزی برای ماندگاری قیمت دلار در کانالهای پایینتر از ۵۵ هزار تومان موفقیتآمیز نبوده است. انتشار اوراق با نرخ ۳۰ درصد یکی از این اقدامات است که با سیاست جمعآوری پول از بازار و سرکوب قیمت دلار، طلا و سکه رخ داد.
این در حالی است که از سال ۱۴۰۳ دولت قانون ثبت هرگونه خرید و فروش دلار، طلا و سکه را وضع کرده و متعاقب این موضوع اگر عایدی نصیب افراد شود، مشمول پرداخت مالیات میشوند. هر چند که این عایدی بر اساس رشد تورم است و سود واقعی به حساب نمیآید.
بنابراین با محاسبهای ساده میتوان فهمید که روزهای پایانی سال تنها فرصت باقیمانده برای خرید دلار و طلا و سکه است، تا برای فرار از مالیات این دارایی ثبت نشود.
کارشناسان اقتصادی، رشد تقاضای روزهای پایانی سال را عامل رشد قیمت در بازارهای مالی عنوان میکنند و معتقدند قوانین دولتی که با هدف مهار قیمتها رخ میدهد، موازی است و اکنون نهاد پولی کشور هم باید سود ۳۰ درصد را پرداخت کند و هم دلار گران شده است. آنها میگویند وضع قوانین موازی و بدون کار کارشناسی رخ داده و باعث ایجاد تضاد شده است.
نظر شما