اختصاصی صفحه اقتصاد
تحقیق و تفحص از کارفرمایان بیانصاف | نماینده ملایر در مجلس از اقدامات جدید خبر داد
نماینده مجلس با انتقاد از اخراجهای بیرویه کارگران، از طرح تحقیق و تفحص از کارفرمایان متخلف خبر داد و تاکید کرد: دیگر اجازه سوءاستفاده از نیروی کار داده نخواهد شد.

احمد آریایی نژاد از اخراجهای بیحساب و کتاب و عملکرد کارفرمایان بیانصاف علیه کارگران زحمتکش انتقاد کرد و گفت: کارخانهای را سراغ دارم که به صورت دسته جمعی کارگران را اخراج کرده و هیچ دلیل و مستندات منطقی برای این اخراج ندارد.
وی با تاکید بر اینکه اگر کارگری تخلف کرده، باید همان کارگر متخلف مورد بازخواست، تنبیه یا اخراج قرار گیرد گفت: چگونه امکان دارد ۳۰ کارگر یک کارخانه به اتهام عملکرد غلط، کارشکنی یا رفتارهای نامناسب اخراج شوند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با هشدار نسبت به اینکه بی شک هدف و غرضی در این میزان اخراج کارگران وجود دارد گفت: وقتی در در آغازین روزهای سال نو، نان آور خانواده را اخراج و خون بدل اعضای خانواده میکنند و اشک چشم فرزندان خانواده را جاری میکنند، شک نداریم که هدفی به غیر از بی اعتمادسازی نسبت به نظام را دنبال نمی کنند.
وی با تاکید بر اینکه باید تحقیق و تفحص از اخراجهای بیرویه کارگران از کارخانهها در مجلس شورای اسلامی صورت پذیرد گفت: این چه معنایی دارد که هر کارفرمایی دلش خواست، کارگر را بدون دلیل و با هر بهانه ای اخراج کند، آن هم در این حد و اندازه که باعث نارضایتی و بیاعتمادی به مجلس، دولت و نظام میشود.
نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی با ابراز تاسف از اینکه بسیاری از کارگران اخراج شده، در ماههای پایانی اشتغال و در آستانه بازنشستگی قرار دارند گفت: کارگرانی اخراج شدهاند که اگر کمتر از یک سال دیگر کار میکردند، بازنشست میشدند، سوال اینجاست که کارگری که در سن بازنشستگی اخراج شده، کجا میتواند کار کند و کجا به او کار میدهند تا این مدت را طی کند و بازنشست شود.
وی بر موشکافی اخراج های بی رویه تاکید کرد و گفت: عدهای از کارفرمایان بیانصاف با هدف ایجاد بدبینی و نارضایتی، کارگران را به صورت گروهی آن هم در روزهای آغازین سال اخراج میکنند.
آریایی نژاد با اعلام اینکه اخراج کارگر تنها لطمه به کارگر نیست گفت: کارفرمایانی که کارگران را اخراج میکنند، خانواده آنها را هدف گرفتهاند و به دنبال نابود کردن کارگر و خانواده آنها هستند.
وی از قراردادهای موقت کار انتقاد کرد و گفت: متاسفانه قراردادهای کار به ۲۹ روز تقلیل پیدا کرده و کارگران باید سر ماه قرارداد جدید امضا میکنند تا از بسیاری از حقوق قانونی محروم شوند و این رویکرد جدید برخی از کارفرمایان برای تضییع حقوق کارگران است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از تقاضای تحقیق و تفحص از کارخانجات کشور خبر داد و گفت: تقاضای تحقیق و تفحص را برای آن مطرح کردم که تیمی از بین نمایندگان دلسوز برگزیده شوند و به کارخانههای سراسر کشور بروند تا مشخص شود دلیل این همه اخراج چیست و کارفرمایان با چه هدفی خون به دل کارگران میکنند.
وی با اعلام اینکه بسیاری از بهانههای کارفرمایان در اخراج کارگران پذیرفتنی نیست گفت: برخی ناترازی انرژی را بهانه میکنند، در حالی که بسیاری از کارخانهها با ناترازی انرژی دست به گریبان هستند و حتی یک کارگر را اخراج نکردهاند.
آریایی نژاد با اشاره به بهانه تراشی های بی پایان کارفرمایان گفت: برخی کارفرمایان بالا رفتن دستمزد را بهانه می کنند و با اخراج تعدادی از کارگران، فشار کار را به کارگران دیگر منتقل می کنند و با کارگران شرط می کنند که اگر می خواهند اخراج نشوند، باید معادل دو کارگر کار کنند و یک حقوق بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه کارفرمایانی که به صورت گسترده کارگران را اخراج میکنند، از پشتوانه قدرت برخوردار هستند گفت: اینکه شرکت یا کارخانه ای در بین اعضای هیات مدیرهاش افراد با نفوذ و آقازادهها را دارد، دلیل نمی شود کارگران را اخراج کند، اقتصاد کشور را به چالش بکشد، بیاعتمادی ایجاد کند و نارضایتی را رقم بزند.
نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه انقلاب با هدف حمایت از مستضعفان روی کار آمد گفت: این درست است که عدهای به پشتوانه قدرتی که نظام به آنها داده، در حق کارگران و اقشار مظلوم بیانصافی کنند و ظلم روا دارند.
وی با تاکید بر اینکه اعتراضات و انتقادها و تظلم خواهی گستردهای از سوی کارگران به نمایندگان مجلس رسیده گفت: حق نداریم نسبت به ظلمی که در حق کارگران شده، بیتفاوت باشیم، بلکه باید با تمام قوا مقابل این قبیل کارفرمایان بایستیم و دست آنان را برای جامعه رو کنیم تا مشخص شود با چه پشتوانه ای این میزان ظلم و نارضایتی ایجاد میکنند.
نظر شما