تاریخ پایان ماه رمضان در تقویم ۱۴۰۳ چه روزی است؟ + اعمال شب آخر ماه رمضان

در این مطلب به بررسی نماز شب آخر رمضان ، اعمال آخرین شب ماه مبارک رمضان و تاریخ دقیق پایان این ماه مبارک خواهیم پرداخت.

تاریخ پایان ماه رمضان در تقویم ۱۴۰۳ چه روزی است؟ + اعمال شب آخر ماه رمضان
صفحه اقتصاد -

همه ساله با پایان یافتن ماه مبارک رمضان مسلمانان جهان جشن می گیرند و به پاس یک ماه روزه داری خدا را شاکرند و نماز عید فطر را برگزار می کنند ، در این مطلب علاوه بر اعمال شب آخر این ماه ، تاریخ دقیق آخرین روز ماه رمضان در تقویم سال ۱۴۰۳  را بررسی خواهیم کرد . با ما همراه باشید.

تاریخ دقیق آخرین روز ماه رمضان در تقویم سال ۱۴۰۳

تاریخ آخرین روز ماه رمضان در تقویم شمسی :

روز چهارشنبه 22 فروردین سال ۱۴۰۳

تاریخ آخرین روز ماه رمضان در تقویم قمری :

روز ۳۰ ماه رمضان سال 1445

تاریخ آخرین روز ماه رمضان در تقویم میلادی :

10 ماه آوریل سال 2024

آخر ماه رمضان

اعمال شب آخر ماه رمضان

آخرین شب از ماه مبارک رمضان است و درهای رحمت الهی به روی من و شما هنوز باز است. بیایید این شب را با انجام اعمالش به نحو احسن به پایان برسانیم.
شب جمعه (اول اردیبهشت‌ماه) آخرین شب ماه مبارک رمضان است. این شب نیز مانند برخی دیگر از شب‌های ماه مبارک، دارای اعمالی است که در ادامه می‌آید:

ـ غسل.

ـ زیارت امام حسین (ع)

ـ خواندن سوره‌های «انعام»، «کهف» و «یس»

ـ گفتن ۱۰۰ مرتبه ذکر «أَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ وَأَتُوبُ إِلَیْهِ»

ـ خواندن این دعا که شیخ کلینی از امام صادق (ع) روایت کرده است: «اللّٰهُمَّ هٰذا شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِى أَنْزَلْتَ فِیهِ الْقُرْآنَ وَقَدْ تَصَرَّمَ، وَأَعُوذُ بِوَجْهِکَ الْکَرِیمِ یَا رَبِّ أَنْ یَطْلُعَ الْفَجْرُ مِنْ لَیْلَتِى هٰذِهِ أَوْ یَتَصَرَّمَ شَهْرُ رَمَضانَ وَلَکَ قِبَلِى تَبِعَةٌ أَوْ ذَنْبٌ تُرِیدُ أَنْ تُعَذِّبَنِى بِهِ یَوْمَ أَلْقاکَ».

ـ این دعا را بخواند: «یَا مُدَبِّرَ الأُمُورِ، یَا باعِثَ مَنْ فِی القُبُورِ، یَا مُجْرِیَ البُحُورِ، یَا مُلَیِّنَ الحَدِیدِ لِداوُدَ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَافْعَلْ بِی کَذا وَکَذا» (به جاى «کذا و کذا» حاجات خود را بخواه و بگو): اللَّیْلَة اللَّیْلَةَ. دست‌های خود را در وقت خواندن «مُدَبِّر الاُمُور» تا آخر به سوی آسمان بردار و این دعا را در حال رکوع و سجود و ایستاده و نشسته بخوان و آن را تکرار کن.

ــ خواندن دعای وداع با ماه رمضان: سید بن طاووس از امام صادق (ع) روایت کرده است که هر که در شب آخر ماه رمضان، آن ماه شریف را وداع گفته و بگوید: «اللّٰهُمَّ لَاتَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ من صِیامِی لِشَهْرِ رَمَضانَ، وَأَعُوذُ بِکَ أَنْ یَطْلُعَ فَجْرُ هٰذِهِ اللَّیْلَةِ إِلّا وَقَدْ غَفَرْتَ لِی».

ــ خواندن این نماز: سید بن طاووس و کفعمی از حضرت رسول (ص) روایت کرده‌اند که فرمود: هر که در شب آخر ماه رمضان ۱۰ رکعت نماز به صورت ۲ رکعتی بخواند، در هر رکعت سوره «حمد» را یک بار و «قُلْ هُوَ اللّٰهُ أَحَدٌ» را ۱۰ بار و در هر یک از رکوع و سجود ۱۰ بگوید: «سُبْحانَ اللّٰهِ وَالحَمْدُ للّٰهِ وَلَا إِلٰهَ إِلّا اللّٰهُ وَاللّٰهُ أَکْبَرُ».

هنگامی‌که از ۱۰ رکعت فراغت یافت، ۱۰۰۰ بار استغفار کند و پس از استغفار سر به سجده گذارد و در حال سجده بگوید: «یَا حَیُّ یَا قَیُّومُ، یَا ذَا الجَلالِ وَالإِکرامِ، یَا رَحْمانَ الدُّنیا وَالآخِرَةِ وَرَحِیمَهُما، یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ، یَا إِلٰهَ الأَوَّلِینَ وَالآخِرِینَ، اغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا، وَتَقَبَّلْ مِنَّا صَلاتَنا وَصِیامَنا وَقِیامَنا». سوگند به کسی که مرا به‌ راستی به پیامبری مبعوث کرد که جبرئیل مرا از اسرافیل خبر داد و اسرافیل از پروردگار خود که سر از سجده برنداشته، خداوند او را بیامرزد و ماه رمضان را از او قبول کند و از گناهان او می‌گذرد

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت صفحه اقتصاد هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت صفحه اقتصاد هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد