چند نفر برای کوپن تریاک ثبت‌ نام کردند؟

در سال‌های نخست دهه ۱۳۳۰ دولت ایران شمار معتادان کشور را بیش از ۱.۵ میلیون نفر معادل ۷ درصد کل جمعیت کشور برآورد کرد که ۹۸ درصد این افراد را معتادان به تریاک و شیره تشکیل می‌دادند.

چند نفر برای کوپن تریاک ثبت‌ نام کردند؟
صفحه اقتصاد -

در سال ۱۳۳۳ با اعلام ممنوعیت کشت خشخاش و مصرف تریاک، شمار معتادان کاهش یافت اما با ورود تریاک از کشورهای همسایه به ویژه از طریق مرزهای شرقی کشور که ممنوعیتی در آنها وجود نداشت، شمار معتادان دوباره رو به افزایش گذاشت و دولت خط مشی تازه‌ای را در سال ۱۳۴۷ در مورد کشت و مصرف تریاک در پیش گرفت.

ایسنا در این‌باره نوشت: در این طرح معتادان به دو گروه ثبت‌نام شده یا کوپن‌دار و معتادان غیرقانونی تقسیم شدند. گروه نخست را معتادینی تشکیل دادند که سن بالاتر از ۶۰ سال داشتند. برای تامین نیاز این افراد به تریاک، دولت کشت خشخاش را در نواحی محدودی با نظارت دولت مجاز اعلام کرد.

در ۱۳۳۴ ش، با گسترش اعتیاد و قاچاق مواد مخدر، دولت با تصویب قانونی، کشت خشخاش و استعمال تریاک را ممنوع کرد. در پی تصویب این قانون، وزارتخانه‌های بهداری، کشور، دارایی، دادگستری و کشاورزی مأمور اجرای آن شدند. از جمله آن که در تهران معتادان را برای ترک اعتیاد در باغ مهران واقع در سه راه ضرابخانه تهران (ابتدای خیابان پاسداران امروز) نگهداری می‌کردند. در سایر استان‌ها به ویژه کرمان و فارس نیز اقدامات مشابهی صورت گرفت.

ادامه کشت خشخاش در کشورهای همسایه، ترکیه و افغانستان و پاکستان موجب شد که قاچاق مواد مخدر به ایران به صورت تجارتی سودمند درآید. به همین سبب در ١٣٤٧ شمسی، قانونی تصویب شد که به موجب آن تا زمانی که کشت خشخاش در کشورهای مجاور ادامه داشت، وزارت اصلاحات ارضی و تعاون روستایی مأمور بود که به طور محدود و نظارت شده، در ایران خشخاش کشت کند و به این ترتیب، تولید و توزیع تریاک به انحصار دولت در آمد و کارمندان و حقوق‌بگیران دولت در صورت اعتیاد موظف بودند تا مدت ۶ ماه ترک اعتیاد کنند، در غیر این صورت اخراج می‌شدند.

همچنین برای معتادان بالای ۶۰ سال کارت و کالابرگ (کوپن) دریافت تریاک صادر شد. در خرداد ١٣٥٤، ١٦٩ هزار و ٥١٢ نفر معتاد برای گرفتن تریاک ثبت‌نام کرده بودند که مصرف افیون مورد نیاز آنان به ۱۸۰ تُن در سال می‌رسید.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

  • علی

    والله هر کاری کنید جزء صدمات بیشتر به افراد معتاد تریاک نیست،،الان هم با بگیر و ببند کاری درست نمیشود،حالا افراد معتاد در کشور زیادن،،باید افرادیکه درگیر تریاک هستند و سن آنها بالای ۵۰ سال دولت مانند قدیم زیر نظر پزشکان و با سهمیه بندی و نظارت مواد مورد نظرشان را تامین کنند و آمار معتادان ثبت شود،،ولی متاسفانه با بگیر و ببند،این وسط سوداگران و قاچاقچیان با مواد آشغال و ناخالص به طمع ثروت بیشتر باعث صدمات بسیار جدی معتادان شدند ،،معتادان تریاک با معتادان صنعتی منفک شوند ،،دولت به هیچک از دو گروه مخصوصا معتادان سنتی نمیکنند بلکه باعث شدن مواد تریاک گران شده و همون افراد به مواد صنعتی و قرص روی بیارند ،،نتیجه اینکه آقای مومنی و حاکمیت تعداد معتادان بقدری زیاد هستش که از گفتنش اکراه هست،،و بدبختی سن اعتیاد بقدری پایین اومده که خجالت آوره،،،حاکمیت باید بداند بهترین راه ثبت نام افرادیکه اعتیاد به تریاک دارند برای آنها کوپنی کرده تا مشکلات بیشتر نشود،،اما هیچ کس نمی خواد این قضیه رو درک کنه ،،

اخبار ویژه