چرا قیمت گوشت در بازار به شدت تغییر کرده است؟
کاهش تولید جو به دلیل خشکسالی و چالشهای تامین نهادههای دامی، هزینههای تولید دام را افزایش داده و موجب جهش قیمت گوشت قرمز در بازار شده است.

به گزارش بازار، افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک با تاکید بر ادامه مشکلات در تامین نهادههای دامی، اظهار داشت: در بخش نهادهها، با دو چالش اصلی یعنی تامین و توزیع مواجه هستیم و شکایات فراوانی درباره درخواستهای عوامل توزیع در سامانه بازارگاه مبنی بر پشت فاکتور گزارش شده است.
تاثیر شرایط خشکسالی و کمبود علوفه
وی با اشاره به خشکسالی و کمبود علوفه که افزایش هزینههای تولید را به دنبال داشته، افزود: این مشکلات موجب شده است که قیمت گوشت قرمز در بازار افزایش یابد.
سیاستهای ناهماهنگ و تاثیر بر قیمتها
صدردادرس ادامه داد: اتخاذ سیاستهای نامناسب سبب افزایش قیمت دام زنده و گوشت قرمز شد؛ سپس مجوز واردات گوشت صادر گردید و پس از آن، اعلام شد که نهادههای مانده در انبار آزاد خواهند شد.
چالشهای تولید جو و واردات
مدیرعامل اتحادیه دام سبک عنوان کرد: سالانه حدود ۳ تا ۳.۲ میلیون تن جو در داخل کشور تولید میشود. آمارها نشان میدهند که ۲.۵ تا ۲.۸ میلیون تن جو وارد کشور میشود. اما در سال جاری به دلیل شرایط خشکسالی و کاهش بارندگی، تولید جو کشت دیم به یکسوم کاهش یافته و در کشت آبی نیز تولید با افت روبرو شده است. از سوی دیگر، مسئولان وزارت جهاد اعلام کردهاند که طی ۳ تا ۴ ماه گذشته واردات جو نسبت به سال قبل ۲۰ تا ۳۰ درصد بیشتر بوده؛ اما موضوع اصلی این است که در ۶ ماه اول امسال، حدود ۷۰ میلیون رأس دام سبک نیازی به نهاده نداشتند.
این در حالی است که امسال به علت شرایط خشکسالی، تقاضای بیشتری از بازار اضافه شده و حتی با افزایش ۳۰ درصدی واردات جو، باز هم نیاز بازار پوشش داده نشده است.
قیمت دام زنده در بازار
وی قیمت هر کیلو بره را بین ۲۹۰ تا ۳۰۰ هزار تومان، میشهای جوان را بین ۲۱۰ تا ۲۲۰ هزار تومان و میش پیر را بین ۲۰۰ تا ۲۱۰ هزار تومان اعلام کرد. صدردادرس همچنین افزود: اگر مسئولان سیاستهای مناسبی برای تأمین نهادهها اتخاذ میکردند، نیازی به واردات وجود نداشت. بهعلاوه اگر دامهای داخلی با این نرخ خریداری میشدند، قیمت تمامشده آنها نسبت به گوشت وارداتی ارزانتر بود؛ اما متأسفانه به این موضوع توجه کافی نشده است.
نظر شما