پیش بینی وضعیت اقتصاد ایران پس از توافق | در صورت تحقق توافق چه در انتظار اقتصاد خواهد بود؟

به اعتقاد یک فعال بورسی؛ در صورت توافق، شاهد کاهش نرخ ارز، کاهش ریسک سیستماتیک در بازار سرمایه، کاهش نرخ بهره در بازار پول و افزایش آن در بازار سرمایه خواهیم بود.

پیش بینی وضعیت اقتصاد ایران پس از توافق | در صورت تحقق توافق چه در انتظار اقتصاد خواهد بود؟
صفحه اقتصاد -

در پنل «چشم‌انداز بازار مالی» که در نخستین نمایشگاه بین‌المللی مشهد اینوکس برگزار شد، به چشم‌انداز بازارهای مالی ایران از جمله بازار سهام پرداخته شد و پیشنهادهایی برای مدیریت دارایی‌ها مطرح شد.

پنل تخصصی چشم‌انداز بازار مالی با حضور کارشناسان و فعالان برجسته این حوزه برگزار شد.

در این پنل، حسین عبده‌تبریزی، از پیشکسوتان بازار سرمایه، با اشاره به این‌که اصلاح شرایط اقتصادی و اجتماعی امری زمان‌بر است، گفت: در صورت توافق هسته‌ای، اقتصاد ایران به وضعیت مشابه سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ بازخواهد گشت.

حسین عبده تبریزی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به فرایند انتخاب وزیر اقتصاد، ابراز امیدواری کرد؛ در صورت انتصاب فردی با دیدگاه اقتصاد بازار، می‌توانیم شاهد بهبود در سیاست‌گذاری اقتصادی باشیم.

او، هم‌چنین هشدار داد: اگر اصلاحات اقتصادی به‌سرعت آغاز نشود، بحران‌هایی مانند کمبود برق ممکن است تداوم یابد.

سناریوهای پیش روی بازارها

محمد هاشمی‌خواه، مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران، نیز در ادامه تحلیل خود را بر اساس ۲ سناریوی وجود یا نبود توافق تنظیم کرد.

به باور او، در صورت انجام نشدن توافق، وضعیت فعلی در بازارها ادامه خواهد یافت؛ اما در صورت توافق، شاهد کاهش نرخ ارز، کاهش ریسک سیستماتیک در بازار سرمایه، کاهش نرخ بهره در بازار پول و افزایش آن در بازار سرمایه خواهیم بود.

نگاهی تاریخی به اقتصاد ایران

امیر تقی‌خان تجریشی، رئیس هیات‌مدیره گروه مالی فیروزه هم، در ادامه با نگاهی تاریخی به اقتصاد ایران، گفت: روند فعلی اقتصاد و بازارهای مالی به‌شدت وابسته به مذاکرات بین‌المللی است.

او با تشریح ۳ دوره متفاوت تاریخی افزود: دوره اول (۱۳۶۰ تا ۱۳۷۸) با درآمد پایین نفتی و واردات محدود همراه بوده؛ در دوره دوم (از پایان دهه ۷۰ تا انتهای دهه ۹۰) افزایش درآمدهای نفتی باعث رشد واردات، مصرف، و سفرهای خارجی شد. اما از سال ۱۳۹۶ تاکنون، با کاهش درآمد نفتی و افزایش تحریم‌ها، نه‌تنها مصرف کاهش نیافته بلکه فشار بر منابع ارزی افزایش یافته و نتیجه آن تراز تجاری منفی، رشد نقدینگی و تورم بوده است.

تجریشی، به بررسی روند رشد اقتصادهای نوظهور مانند بریکس و نقش رهبری چین در این میان پرداخت و آن را عامل افزایش تنش‌های سیاسی در سطح بین‌المللی دانست و تأکید کرد: آمریکا برای مهار رشد چین، درگیر مسائل متعددی ازجمله بحران اوکراین و مذاکرات هسته‌ای ایران شده است.

جمع‌بندی

در بخش پایانی پنل، پیشنهادهایی برای مدیریت دارایی‌ها ارائه شد. این توصیه‌ها بر اساس میزان ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران تقسیم‌بندی شده بود.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار