مدیر متالورژی، طراحی و توسعه محصولات شرکت فولاد هرمزگان مطرح کرد:
سرمایهگذاری خطرپذیر، یاریگر تولیدکنندگان در شرایط تحریمی
مدیر متالورژی، طراحی و توسعه محصولات شرکت فولاد هرمزگان گفت: سرمایهگذاری خطرپذیر به صورت غیر مستقیم در توسعه نوآوری و فناوری در صنعت فولاد تاثیرگذار بوده و در زمان تحریم استفاده از این پتانسیل به ساخت داخلی و تامین تجهیزات و برخی مواد مورد استفاده تولید به ما کمک کرده است.

شاهین زارع در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی، با بیان اینکه سرمایهگذاری خطرپذیر معمولاً به دنبال شناسایی و حمایت از استارتاپها و کسبوکارهای نوآورانه است که میتوانند در بخش تولید تحول ایجاد کنند، عنوان کرد: این نوع سرمایهگذاری میتواند به تولیدکنندگان جدید کمک کند تا ایدههای خود را به محصولاتی قابل عرضه تبدیل کنند. همچنین سرمایهگذاری خطرپذیر میتواند به تأمین مالی پروژههای زیرساختی مرتبط با تولید کمک کند، که این خود به بهبود کیفیت تولید و افزایش ظرفیتهای صنعتی منجر میشود و فرصتهای شغلی جدید ایجاد میکنند.
وی افزود: سرمایهگذاریهای تولیدی میتواند منجر به ایجاد شغلهای پایدار در بخشهای مختلف شود و سرمایهگذاری خطرپذیر نیز میتواند به استارتاپها و نوآوریهای جدید کمک کند که خود منجر به اشتغالزایی میشود. همچنین سرمایهگذاری خطرپذیر به تولیدکنندگان کمک میکند تا به بازارهای جدید دسترسی پیدا کنند.
توسعه نوآوری و فناوری با سرمایهگذاری خطرپذیر
مدیر متالورژی، طراحی و توسعه محصولات شرکت فولاد هرمزگان ادامه داد: سرمایهگذاری خطرپذیر به صورت غیر مستقیم در توسعه نوآوری و فناوری در صنعت فولاد تاثیرگذار خواهد بود و میتواند یک پل ارتباطی بین دانش بیرونی و صنعت ایجاد کند. در واقع، این نوآوریها و خلاقیتها است که میتواند با این رویکرد وارد صنعت شده و از یک سو بر افزایش بهرهوری کاهش هزینهها تاثیر گذاشته و از سوی دیگر، به رشد تولید، کیفیسازی فرایندها، توسعه محصولات جدید کمک کند.
زارع با اشاره به رویکرد فولاد هرمزگان در زمینه سرمایهگذاری خطرپذیر، تصریح کرد: در سالهای اخیر شرکتهای بزرگ از جمله فولاد هرمزگان، به این حوزه ورود کرده و با ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر توانستهاند شرکتها و طرح های فناورانه و نوآورانه مورد حمایت قرار داده و موجب توسعه اشتغال پایدار نیز شدهاند.
وی اضافه کرد: توجه به حوزههای تخصصی هر صندوق یکی از نکات کلیدی سرمایهگذاریهاست؛ اگر صندوقی در جوار صنایع تشکیل میشود، باید سرمایهگذاریها هم باید در رفع چالشها و موانع آن صنعت باشند. اگر به حوزهها مختلف و گاهی بیارتباط ورود کنند، نقش اصلی خود یعنی توسعه تکنولوژی و رشد فناوری تخصصی را از دست میدهند و تنها به یک منبع مالی تبدیل میشوند که سبب نارضایتی سهامداران و گاهی خروج سرمایه از این صندوق ها میشوند. اگر صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر به درستی مدیریت شوند و تحت حمایت شرکتهای بزرگ صنعتی در کشور قرار گیرند، میتوانند محور اصلی توسعه نوآوری و فناوری کشور باشند.
ارتباط گسترده فولاد هرمزگان با دانشبنیانها
مدیر متالورژی، طراحی و توسعه محصولات شرکت فولاد هرمزگان با اشاره به استراتژی این شرکت در خصوص سرمایهگذاری خطرپذیر، خاطرنشان کرد: فولاد هرمزگان علاوه بر تمرکز بر تولید، شرکتی مسئولیتپذیر و به دنبال خلق آیندهای بهتر است و توسعه فناوری و نوآوری هم جز استراتژیهای اصلی این شرکت به شمار میرود. از این رو، در سالهای گذشته همکاری خوبی با شرکتهای دانشبنیان در حوزههای بومیسازی، توسعه تکنولوژی، پژوهش و نوآوری داشته است و سعی داریم این حوزه و ارتباط را توسعه و تقویت کنیم.
حل چالشهای صنعت فولاد با سرمایهگذاری خطرپذیر
زارع ارتباط با صندوق خطرپذیر فولاد مبارکه، ارتباط با صندوق پژوهش و نوآوری هرمزگان، ارتباط با دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان، اصلاح قوانین داخلی شرکت در راستای تسهیل ارتباط با شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، ارتباط موثر با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جهت به کارگیری قانون جهت تولید دانشبنیان را از اقدامات این شرکت در زمینه سرمایهگذاری خطرپذیر عنوان کرد.
وی در پایان گفت: شرکتهای دانشبنیان در مسیرهای مختلفی با ما را همکاری داشتند و ما را یاری کردهاند. به طوری که در زمان تحریم استفاده از پتانسیل این شرکتها به ساخت داخلی و تامین تجهیزات و برخی مواد مورد استفاده تولید به ما کمک کرده است. به طوری که در بسیاری از موارد چالشها و مشکلات فرایندی و تجهیزاتی را رفع کردهاند. در ادامه مسیر سعی خواهیم کرد حداکثر استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان رو در توسعه فناوری و نوآوری در شرکت به کار بگیریم.
نظر شما