ثبت رکورد مصرف کک متالورژی خشک در فروردین ماه ۱۴۰۴
کک متالورژی یکی از پرهزینهترین مواد مصرفی در کوره بلند محسوب میشود و تأمین آن همواره با چالشهای خاص خود همراه بوده است. در فروردین ماه ۱۴۰۴ با اجرای برنامههای بهینهسازی، مدیریت کوره بلند موفق به ثبت رکورد مصرف کک متالورژی خشک با میانگین ۴۳۷.۸ کیلوگرم به ازای هر تن چدن گردید.

برنامههای اجرایی مدیریت کوره بلند
شهرام گلی مدیر کوره بلند در این خصوص گفت: اقدامات متعددی برای کاهش مصرف کک اجرایی شد که از جمله آنها میتوان به شارژ پودر زغال در کوره یک، استفاده حداکثری از گاز طبیعی، شارژ بهینه مواد مصرفی، بهرهگیری حداکثری از بهره شیمیایی گاز، استفاده بهینه از پارامترهای دمشی و شارژ کک ریزه ۲۵-۱۵ میلیمتر اشاره کرد.
وی افزود: این مدیریت با تمام توان، در راستای تولید بهینه و استفاده مناسب از ظرفیتهای موجود، با حمایت مدیرعامل محترم، معاون محترم بهرهبرداری و مدیریتهای مختلف کارخانه، در مسیر تحقق اهداف تعیین شده برای افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای تولید گام برداشته است.
اهمیت اقتصادی کاهش مصرف کک
محمدرضا شانه معاون تولید کوره بلند اظهار داشت: حدود نیمی از هزینه تمام شده تولید چدن مربوط به مصرف کک متالورژی است، بنابراین مدیریت کوره بلند با تمام توان در راستای کاهش نرخ مصرف این ماده گرانقیمت تلاش کرده است.
وی تصریح کرد: با تلاش سختکوشانه پرسنل و مدیریت کوره بلند و با وجود مشکلات و موانع تولید، عملکرد کوره بلند در فروردین ماه ۱۴۰۴ در کاهش مصرف کک متالورژی خشک رکورد محسوب میشود و مصرف این ماده به ۴۳۷.۸ کیلوگرم به ازای هر تن چدن رسید.
عملکرد کوره بلند شماره یک در کاهش مصرف کک
منصور عباسی سرپرست کوره شماره یک گفت: مصرف کک متالورژی خشک در این کوره طی فروردین ماه ۱۴۰۴ به میزان ۳۸۶.۶ کیلوگرم به ازای هر تن چدن ثبت شد، این در حالی است که به دلیل کمبود کک متالورژی و زغال ککشو، کوره با ۷۴ ساعت توقف غیر برنامهای مواجه بود.
وی ادامه داد: استفاده از سوختهای کمکی شامل پودر زغال به میزان ۱۳۷ کیلوگرم به ازای هر تن چدن و گاز طبیعی به میزان ۴۸.۶۳ مترمکعب به ازای هر تن چدن نقش مؤثری در کاهش مصرف کک داشت و همچنین بهرهوری و استفاده بهینه از سوختهای کمکی بهبود چشمگیری یافته است.
بهینهسازی مصرف در کوره بلند شماره دو
محسن اسدی سرپرست کوره شماره دو بیان کرد: مصرف کک متالورژی خشک در این کوره طی فروردین ماه به ۴۶۲.۱ کیلوگرم به ازای هر تن چدن رسید.
وی افزود: کاهش مصرف کک در این کوره علیرغم محدودیتهای موجود در مصرف گاز طبیعی و تأمین کک و زغال حاصل شد. برای تحقق این امر از سوختهای جایگزین شامل مصرف کک ریزه به میزان ۱۴.۱۶ کیلوگرم به ازای هر تن چدن و گاز طبیعی به میزان ۸۳.۵ مترمکعب به ازای هر تن چدن استفاده گردید.
اقدامات اجرایی در کوره بلند شماره سه
سید محسن طاهری سرپرست کوره شماره سه در تشریح عملکرد این کوره اظهار داشت: طی فروردین ماه ۱۴۰۴، اقدامات مؤثری در راستای کاهش مصرف کک اجرا گردید که شامل بهینهسازی الگوی شارژ کوره، افزایش کیفیت مواد اولیه، استفاده حداکثری از درجه حرارت هوای دمشی و گاز طبیعی میباشد.
نظر شما