وضعیت آب و هوا چهارمحال و بختیاری فردا سه شنبه ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۴ | پیش بینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری ۲۴ ساعت آینده + آب و هوای شهرکرد
وضعیت آب و هوا چهارمحال و بختیاری فردا سه شنبه ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۴ | پیش بینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری ۲۴ ساعت آینده و آب و هوای شهرکرد را در این خبر بخوانید.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: این استان با ۱.۴ درجه سانتیگراد افزایش دما در مقایسه با دیگر استانها بیشترین افزایش دما در فروردین امسال را به خود اختصاص داده است.
چهارمحال و بختیاری پیشتاز افزایش دما در فروردین امسال است
معصومه نوروزی افزود: این افزایش دما به شدت برای منابع آب، محیطزیست و منابع طبیعی مخرب است و تبعات زیادی از خود برجای میگذارد.
وی ادامه داد: شاید افزایش یک درجهای دمای هوا برای عموم مردم محسوس نباشد اما در علم هواشناسی حتی یک دهم درجه افزایش دما نیز به شدت تنشزاست و بیش از هر بخش دیگری میتواند حوزه کشاورزی را تحت تاثیر خود قرار دهد.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری همچنین از کاهش ۴۹ درصدی بارشها در این استان از ابتدای سال زراعی (یکم مهر ۱۴۰۳) تا ۱۶ فروردین خبر داد و گفت: میانگین بارشهای استان در این مدت ۲۲۵ میلیمتر کسری دارد.
نوروزی یادآور شد: بر این اساس چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم کمبود بارشها در کشور جای گرفته و سالهای خشکسالی در این استان همچنان تداوم پیدا کرده است.
ایرنا نوشت، بر اساس شاخص اندازهگیری SPEI دوره ۱۰ ساله، ۹۸ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری تحت تاثیر خشکسالی است و تنها ۲ درصد از مساحت این استان در وضعیت عادی(نرمال) بارشها قرار دارد.
در حالی که شهرستان کوهرنگ که سرشاخه ۲ رودخانه بزرگ کارون و زایندهرود است و تامین منابع آب در استانهای پاییندست نظیر اصفهان و خوزستان به بارشهای این منطقه وابستگی شدیدی دارد، ۱۰۰ درصد مساحت آن درگیر خشکسالی است.
استان چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای مرکزی کشور به مرکزیت، شهرکرد است.
این استان با گسترهای برابر با ۱۶٬۴۲۱ کیلومتر مربّع، بیست و دومین استان کشور از نظر پهناوری است. استان چهارمحال و بختیاری از جمله بخشهای کوهستانی فلات مرکزی ایران محسوب میشود و در ۳۱ درجه و ۹ دقیقه تا ۳۲ درجه و ۳۸ دقیقه عرض شمالی و ۴۹ درجه و ۳۰ دقیقه تا ۵۱ درجه و ۲۶ دقیقه طول شرقی گرینویچ قرار دارد. این استان از شمال و مشرق به استان اصفهان، از مغرب به استان خوزستان، از جنوب به استان کهگیلویه و بویراحمد و از سوی شمال غربی به استان لرستان محدود میشود. حدود ۷۵ درصد جمعیت استان به گویش بختیاری، ۱۵ درصد به زبان فارسی و ۱۰ درصد هم به زبان ترکی قشقایی یا همان ترکی چهارمحالی سخن میکنند.
نظر شما