پیش بینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری ۲۴ ساعت آینده | وضعیت آب و هوا چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۴ | آب و هوای شهرکرد در روز چهارده بدر

پیش بینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری ۲۴ ساعت آینده و وضعیت آب و هوا چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۴، آب و هوای شهرکرد در روز چهارده بدر را در این خبر بخوانید.

پیش بینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری ۲۴ ساعت آینده | وضعیت آب و هوا چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۴ | آب و هوای شهرکرد در روز چهارده بدر
صفحه اقتصاد -

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری از ورود یک سامانه بارشی به استان از اواخر وقت چهارشنبه خبر داد و گفت: برای فعالیت این سامانه طی روزهای پنجشنبه تا شنبه هشدار سطح نارنجی صادر شده است.

هواشناسی برای چهارمحال و بختیاری هشدار سطح نارنجی اعلام کرد

معصومه نوروزی افزود: بارش‌ها بیشتر در نیمه غربی استان به ویژه در منطقه کوهرنگ شکل می‌گیرد و در دیگر مناطق استان بارش‌ها به شکل نقطه‌ای انتظار می‌رود.

وی افزود: بارش‌ها در نیمه شرقی استان کمتر از نیمه غربی است و طی روز شنبه وزش باد شدید در سطح استان به خصوص برای شهرکرد، بن، سامان، فرخشهر و بروجن پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با هشدار نسبت به آبگرفتگی معابر و بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها و سیلابی شدن مسیل‌ها، توصیه کرد تا طی روزهای پنجشنبه تا شنبه از اسکان در حاشیه رودخانه‌ها و صعود به ارتفاعات خودداری و در هنگام رانندگی در محورهای ارتباطی استان احتیاط شود.

نوروزی یادآور شد: رگبار و رعد و برق، احتمال رخداد تگرگ و وزش باد شدید از جمله مخاطراتی است که در پی فعالیت این سامانه بارشی در استان شکل می‌گیرد.

بر اساس شاخص اندازه‌گیری SPEI دوره ۱۰ ساله، ۹۸ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری تحت تاثیر خشکسالی است و تنها ۲ درصد از مساحت این استان در وضعیت عادی(نرمال) بارش‌ها قرار دارد.

مردم براساس یک سنت دیرین روز سیزدهم فرودین که به سیزده بدر یا روز طبیعت مشهور است به دامان طبیعت می‌روند و تعطیل نوروزی را به پایان می‌رسانند.

روز چهارده بدر و جشن آشتی با طبیعت  

چهارده بدر که به نام روز طبیعت نیز شناخته می شود، یکی از جشن های زیبا و کهن ایرانی است که در سیزدهمین روز فروردین و در برخی سال ها در چهاردهم فروردین برگزار می شود. این روز به عنوان پایان جشن های نوروزی و روزی برای پیوند با طبیعت شناخته شده است.  

تاریخچه چهارده بدر  

برخلاف تصور برخی که چهارده بدر را ادامه سیزده بدر می دانند، این روز ریشه در سنت های ایرانی دارد. مردم پس از دوازده روز جشن نوروز که نماد دوازده ماه سال است، در روز سیزدهم به دامان طبیعت می روند تا با شادی و نشاط، سال جدید را در کنار خانواده و دوستان آغاز کنند. گاهی به دلیل تطابق تقویمی، این مراسم در چهاردهم فروردین انجام می شود که به آن چهارده بدر می گویند.  

ایرانیان در این روز به پارک ها، جنگل ها، دشت ها و کنار رودخانه ها می روند و با پختن غذاهای خوشمزه، انجام بازی های محلی و گوش دادن به موسیقی، روزی شاد را سپری می کنند.  

برخی افراد نیز مانند سیزده بدر، سبزه های سفره هفت سین را گره می زنند و آرزو می کنند.  

متاسفانه در سال های اخیر شاهد رها کردن زباله در طبیعت توسط برخی افراد هستیم، در حالی که یکی از اهداف اصلی این روز، پاسداشت و احترام به محیط زیست است.  

امروزه چهارده بدر نه تنها یک جشن کهن، بلکه فرصتی برای تفریح سالم، تجدید قوا و احترام به طبیعت محسوب می شود. بسیاری از سازمان های مردم نهاد و فعالان محیط زیست از این فرصت برای آموزش اهمیت حفظ طبیعت استفاده می کنند.  

بیایید در این روز با رعایت اصول محیط زیستی، طبیعت را پاکیزه نگه داریم و چهارده بدر را بهانه ای برای دوستی بیشتر با زمین قرار دهیم.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار

اخبار پربازدید