وضعیت آب و هوا اصفهان فردا سه شنبه ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۴ | پیش بینی هواشناسی اصفهان ۲۴ ساعت آینده + آب و هوای اصفهان
وضعیت آب و هوا اصفهان فردا سه شنبه ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۴ | پیش بینی هواشناسی اصفهان ۲۴ ساعت آینده و آب و هوای اصفهان را در این خبر بخوانید.

کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی اصفهان گفت: بیشترین بارندگی استان در شبانه روز گذشته در فریدونشهر با ۳۴ میلیمتر ثبت شده است.
۳۴ میلیمتر بارندگی در فریدونشهر اصفهان ثبت شد
مینا معتمدی افزود: پس از فریدونشهر، خوانسار با ۱۶ میلیمتر بیشترین بارش شبانه روز گذشته استان را به خود اختصاص داد.
وی ادامه داد: روز گذشته بارش هایی از نواحی غربی استان از جمله اسلام آباد موگویی، بویین میاندشت، داران و چادگان نیز گزارش شد.
کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی اصفهان اظهار داشت: احتمال افزایش ابر، رگبار، رعد و برق، وزش باد شدید موقتی و بارش تگرگ در نواحی مستعد بهویژه در مناطق غربی استان برای امروز نیز وجود دارد.
معتمدی با اشاره به صدور هشدار سطح زرد هواشناسی درباره تداوم فعالیت سامانه همرفتی ( رگبار بهاری و وزش باد ) برای امروز اضافه کرد: این شرایط برای همه مناطق استان بهویژه در غرب پیش بینی شده است.
وی خاطرنشان کرد: انتظار بارشهای رگباری و رعد و برق در کلانشهر اصفهان برای عصر و شب امروز وجود دارد.
وی بیان کرد: دمای هوای اصفهان صبح امروز ۱۷ درجه سانتیگراد بود که نسبت به روز گذشته تغییر محسوسی نداشت.
کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی اصفهان اظهار داشت: دمای هوای کلانشهر اصفهان در گرمترین ساعت شبانه روز گذشته به ۲۸ و در خنکترین ساعت به ۱۶ درجه سانتیگراد رسید.
معتمدی اظهار کرد: خور و بیابانک با دمای ۳۴ و اسلامآباد موگویی با هفت درجه سانتیگراد گرمترین و خنکترین نقاط استان اصفهان در شبانه روز گذشته بودند.
طبق اطلاعات پایگاه اینترنتی اداره کل هواشناسی استان اصفهان، بیشترین میزان بارش سال زراعی جاری (۱۴۰۴-۱۴۰۳) به ترتیب برای فریدونشهر (۳۹۰ میلیمتر)، سمیرم (۲۱۶ میلیمتر) و خوانسار (۲۱۳ میلیمتر) ثبت شده است.
میانگین بارندگی سال زراعی جاری در استان اصفهان تاکنون حدود ۱۰۰ میلیمتر بوده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته حدود ۴۶ میلیمتر کمتر است.
۱۹۳۹ هکتار از مزارع اصفهان به سامانههای نوین آبیاری مجهز شد
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی اصفهان از تجهیز یکهزار و ۹۳۹ هکتار از مزارع این استان به سامانههای نوین آبیاری در سال گذشته خبر داد.
غلامرضا عشاقی اظهار کرد: بهرهبرداری از این سامانههای نوین آبیاری در یک سال اخیر ۶.۴ میلیون متر مکعب صرفهجویی و مدیریت مصرف آب کشاورزی را در پی داشته است.
وی ادامه داد: تاکنون ۱۴۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان به سامانههای نوین آبیاری مجهز شده است که میزان صرفهجویی حاصل از آن ۷۸.۸ میلیون متر مکعب آب برآورد میشود.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی اصفهان خاطرنشان کرد: افزایش بهرهوری در مصرف آب و توزیع عادلانه آن در شرایط بحرانی و کم بارشی از نتایج اجرای این پروژهها بهشمار میرود.
عشاقی افزود: افزایش سامانههای نوین آبیاری اثر قابل ملاحظهای در افزایش تولید، ارتقای کیفی محصول و در نهایت بهبود درآمد کشاورزان دارد.
ایرنا نوشت، مجموع اراضی زراعی قابل کشت استان حدود ۴۸۵ هزار هکتار است که در سالهای معمول از حیث بارش حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی اختصاص مییابد.
تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود ۴.۶ میلیون تن و مجموع اراضی باغی استان نیز حدود ۸۵ هزار هکتار است و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای در شرایط عادی حدود ۸۸۶ هزار تن برآورد میشود.
اصفهان وضعیت آبی نابسامان و کمسابقهای را در نیم قرن اخیر سپری میکند؛ افزایش جمعیت و تغییر الگوی مصرف، طرح های انتقال آب، افزایش صنایع و برداشت های بالادست شرایطی را ایجاد کرده است که آب رودخانه زایندهرود در ۲ دهه اخیر از سد «چم آسمان» در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب گاوخونی به دفعات خشکانده شده و همین امر توقف متناوب کشت و کار در مناطق مختلف استان را در پی داشته است.
شرایط کم بارشی، خشکسالی، انتقال آب از حوضه آبریز زایندهرود به سایر حوضهها و استانها سالهاست شرایط نامناسبی را برای اصفهان پدید آورده و این موارد در ماههای اخیر نیز بیشتر شده است.
بنا بر اعلام سازمان هواشناسی استان اصفهان، با توجه به کاهش بارش کمتر از نرمال در منابع آبی و ذخایر نامناسب و پیش بینی بارشهای کمتر از نرمال در فصل بهار در اصفهان، شرایط وقوع تنش شدید آبی در منابع آبی این استان بویژه در ماههای گرم سال وجود دارد.
نظر شما