تاریخ و زمان دقیق شرف الشمس در سال ۱۴۰۴ چه روزی است؟
آیا میدانید روز شرف الشمس چه روزی است و زمان دقیق و تاریخ شرف الشمس ۱۴۰۴ چه روز و ساعتی است؟ موضوعاتی است در این مطلب از سایت صفحه اقتصاد خواهید خواند.

در سال ۱۴۰۴ ساعت دقیق شروع حکاکی روز شرف الشمس به افق تهران ساعت ۱۸ و ۰ دقیقه سه شنبه ۱۹ فروردین و پایان شرف الشمس روز چهارشنبه ۲۰ فروردین ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه بود.
آیا میدانید روز شرف الشمس چه روزی است؟ زمان دقیق و تاریخ شرف الشمس ۱۴۰۴ چه روز و ساعتی است؟ در صورتی که نگین شرف الشمسی که خریداری میکنید در زمان مقرر در روز شرف الشمس حکاکی نشده باشد فاقد اعتبار است و خواصی برای آن وجود ندارد. محدود بودن زمان نوشتن دعای شرف الشمس بر اهمیت دانستن زمان دقیق شرف الشمس ۱۴۰۴ و هر سال دیگری میافزاید. به عبارتی تمام نگین های شرف الشمسی که در طول سال مورد استفاده قرار میگیرند باید در زمان محدود و تعیین شده در روز شرف الشمس ۱۴۰۴ که به وسیله تقویم نجومی تعیین میگردد حکاکی شوند.
در صورت ندانستن ساعت شرف شمس و روز دقیق شرف شمس ۱۴۰۴ ممکن است نگین های نامعتبری که در بازار به فروش میروند به عنوان نگین معتبر به شما فروخته شود (هرچند این اتفاق بسیار کم میافتد) از همین رو این سوال برای بسیاری از افراد پیش میآید که روز شرف الشمس چه روزی است و ساعات دقیق آن کدام است؟ نوشتن این دعا دارای آداب و نماز مخصوص خود است؛ برای دانستن زمان دقیق شرف الشمس ۱۴۰۴ و نحوه نوشتن، آداب و نماز آن، در این مقاله همراه باشید…
ساعت و روز دقیق شرف الشمس سال ۱۴۰۴ چه زمانی است؟
چندین تقویم نجومی وجود دارد که به کمک آن میتوان فهمید که روز شرف الشمس چه روزی است و بهترین ساعت شرف شمس ۱۴۰۴ چه زمانی است. یکی از معتبرترین آنها استخراج شده توسط دانشمند معظم و محقق ذوالفنون آقای شمس تبریزی استاد نجوم و همکار استاد منصور نجومی ابن مرحوم منجم باشی شیرازی میباشد. بنابراین این تقویم نجومی:
در سال ۱۴۰۴ ساعت دقیق شروع حکاکی روز شرف الشمس به افق تهران ساعت ۱۸ و ۰ دقیقه سه شنبه ۱۹ فروردین و پایان شرف الشمس روز چهار شنبه ۲۰ فروردین ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه بود.
این بدین معناست که تنها حکاکی هایی در سال ۱۴۰۴ اعتبار دارند که فقط در این زمان حکاکی شدهباشند و در صورتی که حکاکی در زمان نوشتن شرف شمس خارج از ساعت شرف الشمس انجام شوند فاقد اعتبار است. فروشگاه اینترنتی شرفآنلاین حکاکی های مزبور را صرفا براساس تقویمهای نجومی معتبر و در ساعات مقرر انجام میدهد. در ادامه دربارهی تقویم نجومی بحث بیشتری خواهیم کرد.
ساعت و روز شرف الشمس سالهای قبل
در سال 1403 ساعت دقیق شروع حکاکی روز شرف الشمس به افق تهران ساعت 08 و 19 دقیقه دوشنبه 20 فروردین و پایان شرف الشمس روز سه شنبه 21 فروردین ساعت 08 و 46 دقیقه بود.
ساعت دقیق و مناسب شروع حکاکی روز شرف الشمس 1402 به افق تهران ساعت 16 و 27 دقیقه روز یک شنبه 20 فروردین و پایان شرف الشمس روز یک شنبه 20 فروردین ساعت 23 و 27 دقیقه بود.
در سال 1401 ساعت دقیق شروع روز شرف الشمس به افق تهران ساعت 20 و 43 دقیقه جمعه 19 فروردین و پایان شرف الشمس روز شنبه 20 فروردین ساعت 21 و 9 دقیقه بود.
در سال 1400 روز ساعت شرف الشمس مصادف با ساعت 14 و 53 دقیقه پنج شنبه 19 فروردین و پایان ساعت شرف شمس روز جمعه 20 فروردین ساعت 15 و 20 دقیقه بود.
در سال 1399 روز شمس الشموس مصادف با ساعت 13 و 23 دقیقه سه شنبه 19 فروردین و پایان شرف الشمس روز چهارشنبه 20 فروردین ساعت 13 و 49 دقیقه بود.
چگونگی استخراج روز شرف الشمس 1404 از تقویم نجومی
تقویم نجومی، تقویمی (calendar) است که بجز اطلاعات یک تقویم معمولی، دارای اطلاعات کاربردی دیگری برای اخترشناسان است. با استفاده از اطلاعات تقویم نجومی میتوان برای هر روز از سال، مکان سیارات، ماه، خورشید و ستارههای درخشانتر را مشخص کرد و کمک میکند که بفهمیم روز شرف الشمس چه روزی است و ساعت شرف الشمس 1404 چه موقعی است؛ به عنوان مثال میتوان برای تعیین روز شرف الشمس سال 1404 اطلاعات مربوط به ورود شمس به موضع شرف سال 1404 و خروج آن از این موضع را از این گونه تقویمها استخراج کرد.
یک تقویم نجومی میتواند حاوی اطلاعاتی درباره طلوع و غروب آفتاب و یا جزئیات خورشید گرفتگی و ماه گرفتگی باشد که باعث فهمیدن بهترین زمان نوشتن شرف شمس نیز خواهد شد. همچنین تقویم نجومی اطلاعات مفیدی دربارهی زمان جذر و مد نیز در اختیار میگذارد. اطلاعات ورود و خروج خورشید به موضع دعای شرف شمس 1404 از تقویم نجومی سال 1404 گردآوری شده توسط آقای مصطفی گلپایگانی استخراج شدهاست.
دربارهی این تقویم نجومی میتوان گفت:
1- این تقویم، منطبق با تقویم رسمی کشور است که هرساله توسط دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور منتشر میشود.
2- محاسبات نجومی این تقویم، عمدتا با نرم افزار Stellariu0.15.0 که یک نرم افزار متن باز است انجام شدهاست.
3- متاسفانه در سالهای اخیر بعضی منجمان بدون اطلاع از مبانی اولیه تقویم، دست به استخراج تقویمهای نجومی و تعیین روز حکاکی دعای شرف شمس 1404 زدهاند. یکی از مهمترین معضلات ایشان در مطالع سیارات و موقعیت ماه و خورشید است؛ عمدتا ایشان متوجه تفاوت بین صورت و بروج نیستند و به همین خاطر محاسباتشان بر مبنای صورت های فلکی است و نه بروج، اما همان گونه که نصیرالدین طوسی در رسالهی معینیه به صراحت اشاره کردهاست، در احکام مراد بروج هستند و نه صورت.
4- محاسبات مربوط به موقعیت ماه، موقعیت سیارات و خورشید که شامل محاسبات مربوط به روز و ساعت حکاکی دعای شرف شمس 1404 نیز میشود در این تقویم بر مبنای بروج انجام شدهاست.
تاریخچه شرف الشمس در منابع رسمی
روز شرف الشمس 1404 و راز و رمز 19 فروردین چیست؟
شرف الشمس به روز ۱۹ فروردین در تقویم منجمان مسلمان ایران اشاره دارد و با آداب مخصوصی در میان مسلمانان گره خورده است. اما ریشه تاریخی شرف الشمس به چه زمانی برمیگردد و راز این روز چیست؟
ریشه در نجوم:
در علم نجوم، زمانی که خورشید در 19 درجه برج حمل قرار میگیرد، به آن “شرف الشمس” میگویند. این رویداد هر ساله در روز 19 فروردین سپری میشود و منجمان ایرانی به این روز اهمیت ویژهای میدهند، زیرا در این روز خورشید به قویترین وضعیت خود میرسد و دارای قدرت خاصی است.
متون دینی:
در برخی روایات از بزرگان دینی به فضیلت و خواص روز شرف الشمس اشاره شده است. گفته شده: “هر کس در روز ۱۹ فروردین دعای شرف الشمس را بر روی نگین عقیق زرد حکاکی کند و آن را با خود حمل کند، از شر دشمنان و بلاها در امان خواهد بود.” از مهمترین کارهایی که در این روز انجام میشود، نوشتن دعای شرف الشمس است که خواص و فضائل متعددی دارد، از جمله:
- افزایش رزق و روزی
- دفع بلا و شر
- گشایش کارها و …
توجه داشته باشید که برای بهدست آوردن بهترین نتیجه از حرز شرف الشمس، باید آداب آن توسط اساتید حکاکی به دقت رعایت شود.
اعتبار شرف الشمس
شرف الشمس چیست؟
در علم نجوم، شرف الشمس به زمانی میگویند که خورشید در 19 درجه برج حمل قرار میگیرد. این رویداد هر سال، در 19 فروردین رخ میدهد. برخی منجمان مسلمان بر این باورند که دعاها و اعمال نیک در این روز از اجابت و ثواب بیشتری برخوردارند و مناسبترین زمان برای حاجتخواهی است.
شرف الشمس به عنوان یکی از معتبرترین دعاها در منابع تاریخی و مذهبی مطرح شده است. به طور خلاصه، شرف الشمس یک حرز قدرتمند با خواص فوقالعاده است که از 13 کلمه اعظم خداوند تشکیل شده است (5 کلمه از قرآن، 4 کلمه از انجیل و 4 کلمه از تورات) و بر روی عقیق حکاکی میشود.
تاریخ شرف الشمس 1404 و استفاده از تقویم نجومی
تقویم نجومی، که به جدول نجومی هم معروف است، تقویمی خاص است که اطلاعات بیشتری نسبت به یک تقویم عادی ارائه میدهد. این تقویم به اخترشناسان کمک میکند تا موقعیت دقیق اجرام آسمانی و مکان سیارهها و ستارهها را هنگام نیاز محاسبه کنند. با توجه به این نکته، پاسخ به سوال وضعیت شرف الشمس بهطور دقیقتر امکانپذیر میشود.
بر اساس محاسبات نجومی اسلامی، در این زمان (19 فروردین) خورشید در بهترین حالت تاثیرگذاری بر زمین قرار دارد. همچنین، روز شرف الشمس 2024 بر همین اساس محاسبه شده و برابر با تقویم هجری شمسی خواهد بود.
بهترین زمان برای دعای شرف الشمس 1404
در هر سال، روز خاصی به نام “روز شرف الشمس” وجود دارد که این سال، با تاریخ 19 فروردین مصادف میشود. در این روز، خورشید در قویترین موقعیت خود در برج حمل قرار میگیرد و منجمان مسلمان معتقدند دعاها و اعمال نیک در این روز از اجابت و ثواب بیشتری برخوردارند.
تعیین روز شرف الشمس
همانطور که ذکر شد، شرف الشمس هر سال در 19 فروردین رخ میدهد. بهترین زمان برای انجام این دعا در ساعات سعد روز 19 فروردین 1404 است؛ اما برخی معتقدند که میتوان در طول روز نیز از فضایل آن بهرهمند شد.
نکته حیاتی
برای تعیین دقیق بهترین زمان برای دعای شرف الشمس، باید به جدول قمر در عقرب نیز توجه کرد.
قمر در عقرب چیست؟
زمانی که ماه در برج عقرب قرار میگیرد، این وضعیت به عنوان “قمر در عقرب” شناخته میشود و در این زمان انجام برخی کارها مانند دعا توصیه نمیشود.
بنابراین، برای تعیین بهترین زمان برای دعای شرف الشمس ۱۴۰۴، باید به دو عامل توجه کرد:
- روز 19 فروردین 1404 و رعایت ساعات سعد.
- رعایت قوانین جدول قمر در عقرب.
با در نظر گرفتن این عوامل، میتوانید زمان مناسبی را برای دعا انتخاب کرده و از برکات شرف الشمس بهرهمند شوید.
روز ۱۹ فروردین و شرف الشمس
این روز فرصتی ویژه برای معنویت و دعا است. در ایران، به ویژه میان مسلمانان، این روز برای آداب و رسوم خاصش از اهمیت ویژهای برخوردار است. از جمله آداب این روز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نوشتن دعای شرف الشمس: که بر روی سنگ عقیق زرد حکاکی میشود و خواص متعددی دارد.
- انجام نماز شرف الشمس: نمازی دو رکعتی که در این روز خوانده میشود.
- صدقه دادن: که در این روز ثواب و اجر بسیاری دارد.
- روزه گرفتن: که در این روز مستحب است.
اهمیت معنوی روز شرف الشمس
روز شرف الشمس فرصتی است برای طلب حاجت و دعا به درگاه خداوند. توجه داشته باشید که انجام آداب این روز واجب نیست و به اعتقادات فرد بستگی دارد.
نظر شما