آب و هوای کرمانشاه در چند روز آینده | هواشناسی کرمانشاه فردا یکشنبه ۱۴ بهمن ماه ۱۴۰۳
آخرین آب و هوای در چند روز آینده و هواشناسی فردا یکشنبه ۱۴ بهمن ماه ۱۴۰۳ را در این خبر بخوانید.
براساس بررسی آخرین الگوهای پیشیابی، شرایط پایدار حاکم بر جو منطقه، همچنان تا روز چهارشنبه ادامه خواهد داشت. طی این مدت، به استثنای در بعضی ساعات رشد ابر و وزش باد که غالباً ملایم خواهد بود؛ پدیده قابل ذکر دیگری برای جو استان پیشبینی نمیشود. به دنبال این وضعیت، سامانهای بارشی در روزهای پنجشنبه و جمعه جو منطقه را متاثر کرده علاوه بر تشدید وزش باد، کاهش محسوس دمای روزانه و افزایش نسبی دمای شبانه، به تناوب سبب بارش باران و برف در سطح استان خواهد شد. شایان ذکر است؛ متوسط دمای هوا از امروز (شنبه) تا چهارشنبه در اغلب نقاط تغییرات چندانی نخواهد داشت.
هواشناسی کرمانشاه ۲۴ ساعت آینده
پیگیریم سند «تالاب هشیلان» به نام محیطزیست کرمانشاه زده شود
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه گفت: پیگیریم سند تالاب هشیلان به نام محیط زیست کرمانشاه زده شود.
ایسنا نوشت، سعید دزفولینژاد در نشست خبری که امروز (۱۳ بهمن) به مناسبت روز جهانی تالابها برگزار شد، از تالاب به عنوان گنجینهای از اکوسیستم یاد کرد که حفاظت از آن اهمیت بسزایی دارد و افزود: تالابها هم به تثبیت منابع آب زیرزمینی کمک میکنند و هم کلکسیونی از تنوع زیستی هستند. به علاوه برخی تالابها بلحاظ اقتصادی نیز برای جوامع محلی بسیار اثرگذار هستند.
وی از شرایط نامناسب برخی از تالابهای کشور به دلیل کم بارشی و خشکسالیهای چند سال اخیر یاد کرد که بر اساس گفتههای مدیران ارشد محیط زیست کشور این امر باعث شده حدود ۴۲ درصد تالابها در خطر خشکی باشند و یادآور شد: تالابها نقش بسزایی در تثبیت خاک دارند و خشکی آنها میتواند تالاب را به منبعی از گرد و غبار تبدیل کند.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه بر اهمیت بازبینی وضعیت تالابها و در اولویت قرار دادن حفاظت از آنها به دلیل ارزشهایی که دارند تاکید کرد.
دزفولینژاد با بیان اینکه تنها تالاب استان کرمانشاه که در شناسنامه تالابهای کشور قرار دارد تالاب هشیلان است، خاطرنشان: هشیلان یک منطقه شکار و تیراندازی ممنوع و از تالابهای منحصر به فرد ایران و غرب کشور محسوب میشود.
وی از وجود یک ایستگاه محیطبانی با چهار نفر نیرو در هشیلان یاد کرد که شبانهروزی حفاظت از این منطقه را بر عهده دارند و یادآور شد: در حال پیگیری هستیم که سند این تالاب به نام محیطزیست کرمانشاه بشود، زیرا در این صورت هم بهتر میتوانیم از آن صیانت کنیم و هم بودجههای بهتری برای تالاب بگیریم.
بجز ریزگردها، آلاینده جدی هوا نداریم
مدیرکل محیط زیست استان در ادامه با تقسیمبندی محیط زیست کرمانشاه به دو حوزه عمده انسانی و طبیعی، افزود: خوشبختانه مجموع شرایط محیط زیست کرمانشاه در بخش انسانی و طبیعی مطلوب است.
دزفولینژاد با بیان اینکه در حوزه محیطزیست انسانی، کرمانشاه دارای حداقل ۲۴ صنعت بزرگ مقیاس، نیروگاهها و پتروشیمیهای متعدد، معادن، کشتارگاهها و ... است، اظهار کرد: با این وجود آلودگی جدی در حوزه محیطزیست انسانی نداریم.
به گفته این مسئول، هشت صنعت بزرگ کرمانشاه مجهز به سیستم آنلاین پایش هستند و مابقی صنایع نیز باید به صورت خوداظهاری اطلاعات خروجیهای خود را ارائه دهند.
وی با بیان اینکه در حوزه آلودگی هوا نیز بجز آلودگی ناشی از ذرات که شامل ریزگردهاست آلودگی جدی دیگری نداریم، عنوان کرد: ۹ ایستگاه سنجش کیفیت هوا به صورت مستمر کیفیت هوای استان را پایش میکند و بر اساس داده این ایستگاهها در زمینه آلودگی ناشی از گروههای ساکس و ناکس، ازن، منوکسیدکربن و ... مشکل جدی نداریم. اگرچه ممکن است به صورت موردی خروجی آلاینده از یک واحد تولیدی و خدماتی را شاهد باشیم، اما در مجموع تاثیر چندانی بر افت کیفیت هوای کرمانشاه نداشته است.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه تاکید کرد: تنها چیزی که کیفیت هوای کرمانشاه را عمدتا در شش ماهه اول سال تحت تاثیر قرار میدهد ریزگردهاست که منشاء آنها نیز خارجی و از کشور عراق است.
وی در ادامه از پیگیری برای افزایش ایستگاههای سنجش کیفیت هوای استان نیز خبر داد و عنوان کرد: به حداقل دو ایستگاه دیگر نیاز داریم که پیگیر راهاندازی آنها هستیم.
دزفولینژاد اعتبار مورد نیاز برای هر ایستگاه را بین پنج تا ۱۰ میلیارد تومان متغیر دانست و افزود: برای تامین این اعتبار، بهترین راهکار این است که احداث این ایستگاهها را در سفر رئیس جمهور به استان مصوب کنیم.
آتشسوزیهای امسال در چند دهه اخیر بیسابقه بود
دزفولینژاد درباره وضعیت حریقهای امسال محیط زیست استان نیز گفت: امسال به دلیل بارشهای خوبی که داشتیم، پوشش گیاهی در مناطق مختلف غنی شد و همین امر افزایش موارد آتشسوزی چه در عرصههای تحت مدیریت محیط و چه مناطق آزاد را رقم زد.
وی با بیان اینکه امسال از خرداد تا مهر درگیر حریق بودیم که این میزان حریق در چند دهه اخیر بیسابقه بود، اظهار کرد: این حریقها با ایثار محیطبانان و همکاری نیروهای مردمی مهار شد.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه از وقوع ۳۶ مورد حریق در مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان در سال جاری و با وسعت ۳۲۰۰ هکتار خبر داد و افزود: فقط در منطقه «بوزین و مرهخیل» حدود ۱۵ شبانهروز حریق داشتیم.
وی اضافه کرد: خوشبختانه ۹۰درصد وسعت حریق مربوط به پوشش مرتعی بود و سهم کمی از آن به پوشش جنگلی اختصاص داشت.
دزفولینژاد با بیان اینکه تنها ابزار مهم برای مقابله با حریق دمنده است، گفت: امسال ۲۰ دستگاه دمنده جدید به تجهیزات محیط زیست اضافه کردیم.
نظر شما