رقم حقوق بازنشستگان پس از متناسب‌سازی | چقدر افزایش حقوق را انتظار داشته باشیم؟

دولت وعده متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را داد،اما تأخیرها، نگرانی‌ها را افزایش می‌دهد.

رقم حقوق بازنشستگان پس از متناسب‌سازی | چقدر افزایش حقوق را انتظار داشته باشیم؟
صفحه اقتصاد -

روز گذشته، سخنگوی دولت در حاشیه نشست هیأت دولت با سوالاتی درباره تأخیر در صدور احکام متناسب‌سازی بازنشستگان تأمین اجتماعی مواجه شد. این موضوع نه تنها نگرانی‌ها را در بین بازنشستگان افزایش داده، بلکه اعتماد آن‌ها به وعده‌های دولت را نیز به چالش کشیده است. فاطمه مهاجرانی به پیچیدگی‌های فرآیند صدور احکام اشاره کرده و تأکید کرد که دولت به زودی مشکلات را حل خواهد کرد. اما آیا این وعده‌ها واقعاً محقق خواهند شد؟ با توجه به تأخیر در اجرای متناسب‌سازی حقوق، بازنشستگان از عدم شفافیت و بی‌اعتمادی نسبت به وعده‌های دولت رنج می‌برند.

روز گذشته ۹ آبان ۱۴۰۳ سخنگوی دولت در حاشیه نشست هیأت دولت با پرسشی در خصوص علت تأخیر در صدور احکام متناسب‌سازی بازنشستگان تامین اجتماعی مواجه شد که در پاسخ به پیچیدگی‌های فرآیند صدور احکام این بازنشستگان اشاره کرد. فاطمه مهاجرانی در بخشی از سخنانش پیچیدگی‌های فرآیند صدور احکام بازنشستگان را علاوه بر مشکل تامین منابع از مهمترین دلایل پرداخت نشدن مطالبات بازنشستگان برشمرد و خاطرنشان کرد: فرآیند صدور احکام، طولانی و پیچیده است و ان‌شاءالله به زودی رفع می‌شود. سخنان مهاجرانی این تصور و نگرانی را در میان بازنشستگان تامین اجتماعی به وجود آورده که ممکن است برخلاف بازنشستگان کشوری متناسب‌سازی حقوق آنها در ماه جاری اجرا نشود و به تعویق بیفتد.

بازنشستگان تامین اجتماعی تا کنون چقدر بابت متناسب‌سازی دریافت کرده‌‌اند؟ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مطابق برنامه هفتم توسعه انجام می‌شود که در آن به متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العاده‌های مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز تأکید شده است. طبق این برنامه، متناسب‌سازی ۹۰ درصدی طی سه سال انجام می‌شود که در سال نخست ۴۰ درصد، سال دوم ۳۰ درصد و سال سوم هم ۳۰ درصد از کل متناسب‌سازی ۹۰ درصدی اجرا خواهد شد.

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان روز ۲۹ مهر ۱۴۰۳ به تصویب هیئت وزیران رسید و یک روز بعد وارد مرحله اجرایی شد. پس از آن در تاریخ ۱ آبان ۱۴۰۳، احکام متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری صادر و اعلام شد مبلغ مابه‌التفاوت ناشی از اجرای قانون مذکور در شش ماه گذشته نیز محاسبه و پرداخت خواهد شد. مبلغ مابه‌التفاوت که به آن اشاره شده، مبلغی است که طی ۶ ماه گذشته تحت عنوان علی‌الحساب متناسب‌سازی به حساب بازنشستگان واریز شده است. این مبلغ تا کنون برای بازنشستگان کشوری ۵ میلیون تومان و برای بازنشستگان تامین اجتماعی ۳ میلیون تومان بوده است. در واقع بازنشستگان تامین اجتماعی جز در تیرماه که به یکباره ۳ میلیون تومان بابت متناسب‌سازی فروردین، اردیبهشت و خرداد به حساب آنها واریز شد، مبلغ دیگری تحت عنوان متناسب‌سازی دریافت نکرده‌اند.

رقم حقوق بازنشستگان بعد از متناسب‌سازی واقعیت این است که پس از صدور احکام بازنشستگان کشوری و انتشار گزارش‌هایی مبنی بر اینکه با اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری به طور متوسط ۲ میلیون تومان به حقوق آنها افزوده شده، بازنشستگان تامین اجتماعی دیگر چندان نسبت به میزان افزایش حقوق خود امیدوار نیستند.

در همین خصوص یک بازنشسته تامین اجتماعی به ایلنا گفته است: آنگونه که از آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان که در تاریخ یکم مرداد سال جاری به تصویب هیأت وزیران رسیده برمی‌آید، افزایش متناسب‌سازی برای کارگران بازنشسته بیش از چند صد هزار تومان نخواهد بود.

به گفته این بازنشسته، حداکثر آورده متناسب‌سازی چند صد هزار تومان است که رقم ناچیزی است.

علیرغم اینکه اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از خواسته‌های دیرینه آنها بوده، اعلام میزان افزایش حقوق ناشی از متناسب‌سازی در روزهای اخیر آنها را شوکه کرده است. از این رو بازنشستگان معتقدند که تنها اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و افزایش کف مستمری‌ها به اندازه سبد هزینه‌های زندگی‌ می‌تواند به بهبود معیشت آنها بینجامد. در حالی که احکام متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری صادر شده و این بازنشستگان به زودی ۴۰ درصد مبلغ کل متناسب‌سازی را دریافت خواهند کرد، سرنوشت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی همچنان مبهم است.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه