«برنامه عمل ۱۴۰۳» تولیدات دامی به تفکیک ماهانه تدوین میشود
وزیر جهادکشاورزی به معاونت امور تولیدات دامی برای تدوین برنامه عمل سالانه با مشارکت بخش خصوصی، ماموریت داد. برآورد تولید، بازار و صادرات هر کدام از محصولات مرغ، تخممرغ و گوشت در هر ماه از اهداف این برنامه عمل است.
محمدعلی نیکبخت در قرارگاه امنیت غذایی بیست و دوم اردیبهشت با تاکید بر استفاده از همه ظرفیت تولید برای رسیدن به فراوانی و پایداری، گفت: حداکثرسازی و یکنواختی تولید به شرط حفظ منابع پایه، دستور کار وزارت جهادکشاورزی است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی، وی تولید فراوان پایدار با توسعه کشاورزی دانشبنیان را ممکن دانست و تصریح کرد: با کمک نخبگان، دانشگاهیان و دانشبنیانها میتوان به جهش تولید دست یافت و در عین حال از منابع پایه تولید حفاظت کرد.
نیکبخت، معاونت امور تولیدات دامی را به تدوین برنامه عمل سالانه با اهداف ۳۰ روزه مأموریت داد و افزود: اطلاعات و آمار واقعی در کنار یک برنامه عمل جامع با پیشبینی مقدار تولید محصول و مصرف بازار داخلی و میزان صادرات، امکان مدیریت هوشمند آن را فراهم میسازد.
وزیر جهاد کشاورزی به روسای سازمان جهادکشاورزی استانها که به صورت وبیناری در قرارگاه مشارکت داشتند، تاکید کرد: با اصلاحات مدیریتی و اداری، حالا همه اختیارات در دست استان است و برای تولید و تنظیم بازار نیازی به اقدام از مرکز نیست و مدیر استانی میتواند بازار را از نظر میزان عرضه و قیمت در داخل استان تنظیم کند.
وی برنامه عمل را ابزاری برای اطمینانبخشی به تولید عنوان کرد و گفت: تولید در صورت اطمینان از بازار داخل و میزان صادرات، فعالیت خود را برای کم کردن نوسان قیمت در بازار تنظیم میکند.
گله مولد بازسازی میشود/ ترمیم دام مولد از سال پیش در دستور کار قرار گرفته است
وزیر جهادکشاورزی در بخش دوم سخنان خود به اعضای قرارگاه امنیت غذایی یادآور شد: بازسازی دام مولد از برنامههای راهبردی وزارت جهادکشاورزی برای قطع واردات و استقلال غذایی است.
وی تاکید کرد: در تولید گوشت قرمز ظرفیتهای فراوانی در کشور وجود دارد و نخستین گام برای خودکفایی بازسازی گله مولد است، راهاندازی مشاغل دامداری خرد روستایی و خرید قراردادی گوشت گرم عشایر با اختصاص نهاده مدتدار از اقدامات وزارت جهادکشاورزی در یک سال گذشته است که همچنان ادامه خواهد داشت.
نیکبخت، واردات را در صورت کمک به تولید، مجاز دانست و اظهار داشت: واردات دام پای پروار و پای کشتار تا رسیدن به وضع پایدار در تولید گوشت قرمز بسیار کم ضررتر از واردات گوشت است و همزمان با اینگونه اقدامات جبرانی، همه حمایتهای قانونی و اداری از توسعه واحدهای موجود تولیدی دام و احداث واحدهای جدید و حمایت از ثروت و سرمایه فعال در این بخش را انجام میشود.
گفتنی است؛ در قرارگاه امنیت غذایی بیست و دوم اردیبهشت ماه سال جاری که با حضور همه اعضای ستادی و مشارکت وبیناری رؤسای سازمان استانها برگزار شد؛ بخش خصوصی، انجمنها و تشکلهای کشاورزی نظرات خود را در زمینه سیاستگذاری و برنامهریزی در بخشهای مختلف مرغ، تخممرغ و دام ارایه کردند.
نظر شما