رمزگشایی مهم مقام بلندپایه نظامی درباره صنعت دفاعی ایران + جزئیات
دو سردار به تشریح صنعت دفاعی کشور و تاثیرات دفاع مقدس برامنیت ایران و منطقه غرب آسیا پرداختند .
سردار سید مهدی فرحی جانشین وزیر دفاع صبح امروز (دوشنبه، ۲۷ مهرماه) در همایش تخصصی دفاع مقدس و تأثیرات آن بر امنیت ایران و منطقه غرب آسیا، گفت: در دنیای امروز بحث علم، فناوری و نوآوری در هندسه نظم جدید جهانی جایگاه مهمی پیدا کرده است. قدرت به مرور از غرب به سمت شرق در حال حرکت است و ما باید در این شرایط جایگاه بالایی کسب کنیم.
وی ادامه داد: آنها دو اصل غافلگیر نشدن و غافلگیر کردن را با در نظر گرفتن بودجه کلان در دستور کار خود قرار دادهاند.
سردار فرحی، گفت: آمریکاییها با استفاده از امکانات خود به دنبال دستیابی به ۹ فناوری از جمله خودمختاری، هوش مصنوعی، نانو، بایو، کوانتوم و انرژیهای پیشرفته هستند چراکه آینده را رقم خواهد زد. این فناوریها به بودجه و ساختار نیاز دارد و برایش باید فرهنگسازی کرد.
وی افزود: در کشور ما در طول هشت سال دفاع مقدس انواع فرهنگها مانند نوآوری، ایثار، ابتکار، شهادت طلبی، مدیریت جهادی بر مبنای لوکوموتیو علم، فناوری و نوآوری شکل گرفت و ساختارها در نیروهای مسلح شکل گرفت.
جانشین وزیر دفاع، بیان کرد: ما در ۱۵ سال اخیر نظام نوآوری جدید دفاعی را بر همین مبنا شکل دادیم. امروز صنعت دفاعی بالغ بر ۹۷ درصد نیازهای فراوان نیروهای مسلح را فراهم کرده است. توسعه و شکوفایی این صنعت از زمان جنگ تحمیلی آغاز شد و سر ریز این توسعه به کشور خدمات میدهد.
وی ادامه داد: ما امروز هم در حال شهید دادن در شرایط مختلف هستیم. به طور خاص در صنعت دفاعی بیش از ۵۰ شهید تقدیم کردیم که نماد آن شهید فخری زاده است و آن لوکوموتیو تبدیل به اوتوموتیو شده است.
سرلشکر صفوی: بزرگترین دستاورد دفاع مقدس شکلگیری جبهه مقاومت است
همچننی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا دراین همایش گفت: بزرگترین دستاورد دفاع مقدس در غرب آسیا شکلگیری جبهه مقاومت و برقراری امنیت با همراهی دیگر کشورها و مقابله با تهدیدات برای رسیدن به صلح مشترک است.
وی افزود: این همایش علمی تخصصی است و پیشکسوتان دفاع مقدس، اساتید و صاحبنظران در حوزه دفاعی، امنیت ملی و منطقهای مطالب خود را ارائه میدهند.
دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با بیان اینکه دو رخداد عظیم پیروزی انقلاب اسلامی و پیروزی دفاع مقدس به رهبری حضرت امام (ره) تغییر و تحولاتی در مبنای دفاع و امنیت به وجود آورد، تاکید کرد: پس از سالهای دفاع مقدس با رهبری امام خامنهای و الگوگیری از دفاع مقدس، جبهه مقاومت تشکیل و سپس تقویت شد.
وی ادامه داد: بعد از عملیات فتح خرمشهر، رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان حمله کرد و گروهی از ایران بهعنوان مستشاران و یک یا دو واحد نظامی به درخواست دولت سوریه به کمک لبنان رفت؛ البته بعد از آن حضرت امام (ره) فرمودند که آن یگانهای نظامی برگردند.
سرلشکر صفوی در پاسخ به سوالی درباره چگونگی تاثیر دفاع مقدس بر شکلگیری مقاومت اسلامی در لبنان، گروههای فلسطینی و شکلگیری جهاد اسلامی و تقویت جنبش حماس، بیان کرد: تا قبل از پیروی انقلاب اسلامی، ایدئولوژیهای خاصی بر گروههای فلسطینی حاکم بود؛ اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در طول دفاع مقدس، گروه جهاد اسلامی با یک انگیزه و دید اسلامی و در جهت مبارزه برای آزادی قدس شریف به وجود امد.
وی افزود: دفاع مقدس به گروههای فلسطینی این امید را داد که میتوانند بر رژیم تا بن دندان مسلح صهیونیستی غلبه کنند و این کار عملاً در جنگهای ۳۳ روزه و ۵۵ روزه و پاسخ به حملات نظامی که صهیوستها به نوار غزه و کرانه باختری داشتند، صورت گرفت.
دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا، تصریح کرد: فرهنگ دفاع مقدس توانست جبهه مقاومت را در مقابل ائتلاف متجاوز آمریکایی-صهیونیستی و برخی کشورهای عربی که همراه آمریکا بودند، شکل دهد تا در مقابل آنها ایستادگی کند و شکستشان دهد.
وی در پایان گفت: بزرگترین دستاورد دفاع مقدس در غرب آسیا شکلگیری جبهه مقاومت و برقراری امنیت با همراهی دیگر کشورها و مقابله با تهدیدات برای رسیدن به صلح مشترک است.
نظر شما