پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۲

خبر انتشار گزارش‌های سالانه و صورت‌های مالی ۱۲ ماهه دو خودروساز مطرح کشور یعنی ایران‌خودرو و سایپا و شایعه زیان سنگینی که این دو شرکت برای سال ۱۴۰۱ گزارش

پیش بینی بورس فردا دوشنبه 29 خرداد 1402

صفحه اقتصاد - برای روزهای آینده انتظار می‌رود به‌تدریج بازار شاهد تعادل بیشتر و مثبت شدن تک‌سهم‌ها باشد، شواهدی مبنی بر اینکه بازار وارد فاز بحران و شکستن کف‌های قبلی شود، وجود نداشته است، برای فردا انتظار بازاری مثبت با شیب بسیار کم داریم.

بورس تهران امروز در دومین روز از آخرین هفته خرداد ماه بار دیگر شرایط سختی را سپری کرد و بخش عمده‌ای از سهام کار خود را در محدوده منفی به پایان رساندند و بسیاری از اهالی بازار سرمایه مقصر اصلی این اتفاق را حواشی صنعت خودرو می‌دانند. با این حال اما به نظر می‌رسد که همچنان ابهامات موجود نیز بر روند بورس تهران تاثیرگذار بوده و سهامداران تمایل بیشتری برای احتیاط و صبر برای خرید سهام دارند. شاخص کل بورس طی روز جاری با کاهش ۰.۹۱ درصدی به کار خود پایان داد و در محدوده ۲.۱۶۲ میلیون واحدی قرار گرفت تا فاصله چندانی با سقف سال ۹۹ و نقطه امید بورسی‌ها به برگشت نداشته باشد. از سمت دیگر شاخص هم‌وزن اما امروز عملکرد ضعیف‌تری از شاخص کل داشت و افت ۱.۴۸ درصدی را تجربه کرد. ارزش معاملات خرد سهام نیز همچنان در محدوده‌های ضعیفی نوسان می‌کند و امروز نیز با ثبت عدد ۷۶۸۳ میلیارد تومانی در کنار خروج پول ۶۵۴ میلیارد تومانی، سیگنال مناسبی از وضعیت معاملات مخابره نکرد.

خبر انتشار گزارش‌های سالانه و صورت‌های مالی ۱۲ ماهه دو خودروساز مطرح کشور یعنی ایران‌خودرو و سایپا و شایعه زیان سنگینی که این دو شرکت برای سال ۱۴۰۱ گزارش خواهند کرد، یکی از پرتکرارترین دلایل ریرش بورس امروز بود و انتقادهای زیادی را به همراه داشت اما فارغ از این موضوع نیز روند معاملات در روزهای گذشته همچنان نشان می‌دهد که فعالان بورس تهران تمایل چندانی برای خرید سهام ندارند و احتیاط را به عجله ترجیح می‌دهند. در ادامه با نگاهی به نکات ذکر شده و همچنین روند تکنیکالی شاخص کل بورس، به پیش بینی بورس فردا خواهیم پرداخت.

انتظار بورس برای گزارش خودرویی‌ها؟

همانطور که در بالاتر اشاره شد، پیچیده شدن خبر انتشار صورت‌های مالی ایران‌خودرو و سایپا برای سال ۱۴۰۱ و پیش‌ بینی‌ها از زیان سنگینی که احتمالا این دو خودروساز برای سال گذشته منتشر خواهند کرد، یکی از اثرگذارترین اتفاقات بر روی بورس امروز بود و بار دیگر روند معاملات کلیت بازار را به خود گره زد. صحبت‌ها در حاشیه بورس از احتمالا شناسایی زیان بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومانی برای ایران خودرو حکایت دارد و همین موضوع باعث شد که نه تنها صنعت خودرو که با فشار فروش بسیار زیادی همراه شده بود، دیگر صنایع نیز با عرضه‌های سنگین مواجه شوند. اگرچه همچنان انتقاد به این موضوع بسیار زیاد است و اکثریت بورس تهران اعتقاد دارند که بازار سهام نباید به صورت لیدرمحور به معاملات نگاه کند و دلیل موجهی برای رنگ سرخ دیگر گروه‌ها به دلیل گزارش نامناسب احتمالی خودروسازان وجود ندارد، اما روند روز جاری چیز دیگری را نشان می‌دهد.

از منظر دیگر اما اتفاقات رخ داده برای صنعت خودروسازی کشور طی سالیان گذشته و آن هم در شرایطی که واردات خودروی خارجی به کشور ممنون بوده و این دو شرکت به صورت انحصاری و بدون رقیب به فعالیت خود ادامه داده‌اند، این سیگنال را مخابره می‌کند که دخالت‌های دولتی و پافشاری بر قیمتگذاری دستوری به بهانه حمایت از مصرف‌کننده یا تولید داخلی، تنها به وخیم‌تر شدن وضعیت دامن زده و هیچگونه عایدی مثبتی برای هیچ گروهی نداشته است. از این رو سهامداران دیگر گروه‌ها نیز همواره این ترس را پس ذهن خود دارند که شاید سیاستگذار در دیگر صنایع نیز دست به اقداماتی مشابه بزند و شرکت‌ها را از اوج خود به دره زیان‌دهی بکشاند. بنابراین ترس ایجاد شده در بازار به این واسطه را می‌توان تا حدی منطقی قلمداد کرد.

ابهامات در صنایع پابرجاست

از سمت دیگر بسیاری از صنایع همچنان ابهامات مختص به خود را دارند. در گروه‌های بزرگی همچون فولادی، پتروشیمی، پالایشی و بسیاری از دیگر گروه‌ها، نگرانی بابت بازارهای جهانی پایان نیافته است، هنوز نرخ خوراک این صنایع از سمت دولت به صورت قطعی مشخص نشده و پس از ۳ ماه معلوم نیست که هزینه گاز این شرکت‌ها با چه نرخی محاسبه خواهد شد، اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته در بورس کالا برای کنترل و کاهش قیمت ادامه دارد و از سمت دیگر وضعیت توافق هسته‌ای و تایید و تکذیب‌های فراوانی که صورت می‌گیرد پیش بینی از آینده نرخ دلار را با چالش زیادی همراه کرده است. بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که بورسی‌ها بی‌گدار به آب بزنند و بدون توجه به این مسائل به خرید سهام بپردازند. اگرچه در این بین همچنان صنایعی هستند که هیچکدام از این چالش‌ها و ابهامات را ندارند اما سهامشان به پای دیگر صنایع می‌سوزند.

نگاهی به وضعیت تکنیکالی شاخص بورس

همانطور که در گزارش‌های پیشین نیز اشاره شده بود، از اواسط هفته گذشته و با برخورد کندل‌های قیمتی به کف بولینگرباند، شاخص کل بورس توانست دو روز مثبت را ثبت کند اما اکنون این اندیکاتور در حال گشاد شدن بوده و می‌تواند بازار را با خود به سمت پایین‌تر ببرد. به هرحال وضعیت مسیر شاخص بورس و همچنین نسبت‌های ایچی‌موکو نشان می‌دهد که احتمالا محدوده ۲.۰۸ تا ۲.۱ میلیون واحد منطقی‌ترین هدف شاخص بورس است و می‌تواند نقطه برگشت باشد.

امروز هم بازار وضعیت متعادلی داشت، شاخص کل ۱۹ هزار واحد منفی بود و ارزش معاملات نسبت به روز قبل رشد داشت و ۸۵۰۰ رسید اما خالص خروج نقدینگی حقیقی‌ها ۴,۵۵۰ میلیارد تومان بود زیرا حقوقی‌ها و بازارگردان‌ها در کلیت بازار خرید بیشتری داشتند.

امروز لیدرها منفی بودند اما از اواسط بازار شاهد بهبود تقاضا به‌ویژه در گروه خودرویی بودیم. این گروه همچنان شایعه زیان سنگین ایران خودرو را بر خود احساس می‌کند. اخبار مهمی همچون حضور وزیر امور خارجه عربستان در ایران و تصویب واردات خودروهای کارکرده در مجلس بر بازار تأثیرگذار بود.

برای روزهای آینده انتظار داریم به‌تدریج بازار شاهد تعادل بیشتر و مثبت شدن تک‌سهم‌ها باشد. شواهدی مبنی بر اینکه بازار وارد فاز بحران و شکستن کف‌های قبلی شود وجود نداشته است. برای فردا انتظار بازاری مثبت با شیب بسیار کم داریم.

محدوده دو میلیون و ۲۰۰ تا دو میلیون ۲۵۰ هزار واحد برای شاخص کل اهمیت بسیاری دارد که در صورت عبور از آن، وضعیت بازار بهتر خواهد شد.

پیش بینی بورس فردا پیش بینی بورس فردا

پیش بینی بورس فردا

با توجه به تمامی نکات ذکر شده، انتشار صورت‌های مالی ایران خودرو و سایپا در ادامه رو یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی است که می‌تواند بر بورس فردا اثر بگذارد و برای چشم‌انداز بهتر بایستی تا انتشار آن‌ها صبر کرد اما با شرایط فعلی پیش بینی می‌شود که بورس فردا نیز در ابتدا منفی باشد و به مرور شاهد برگشت تقاضا به سهام باشیم البته مسیر متعادل و کم‌نوسان فعلا محتمل‌ترین روند است.

درصورتی‌که شاخص بورس تهران سطح حمایتی ۲.۲ میلیون واحدی را از دست بدهد کار برای برگشت به اعداد و ارقام بالاتر سخت خواهد شد چرا که میانگین ۵۵ روزه خود را نیز از دست خواهد داد.

این در حالی است که شاخص بورس تهران با دست‌دادن این سطح حمایتی همچنان در محدوده‌های ۲ میلیون و ۱۶۰ هزار واحدی در حال نوسان است.

این امکان برای شاخص ممکن است فراهم شود که درصورتی‌که نتواند به مسیر صعودی برگردد و سطح ۱۶۱ درصدی موج فیبوناچی میان‌مدت خود را از دست بدهد به اعداد و ارقام پایین‌تری برسد.

و برای شکستن حمایتی که به مقاومت تبدیل شده است به نیروی قوی‌تری نیاز است تا شاخص را به اعداد و ارقام بالای ۲.۲ میلیون واحدی برساند.

در تصویر محدوده قرمزرنگ مشخص شده سطح ۲.۲ میلیون واحدی است که چند روزی است شاخص بورس تهران این سطح را ازدست‌داده و برای رسیدن به ارقام بالاتر از آن به انرژی زیادی نیاز دارد (از منظر تکنیکالی) در مقابل محدوده ۲.۱۳ میلیون واحدی محدوده سبزرنگ می‌تواند به‌عنوان سطح حمایتی خوبی برای روزهای آتی باشد و از ادامه افت شاخص جلوگیری کند.

اما محدوده زردرنگ به‌عنوان سطح حمایتی بعد (از منظر تکنیکالی) شناخته می‌شود که این سطح با خط میانی کف کانال صعودی و حوالی سطح ۳۸ درصدی فیبوناچی موج قبلی همپوشانی دارد.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار