بانک و صنعت پرداختپیشنهاد سردبیرگزارش اختصاصی

صفحه اقتصاد گزارش می دهد:
افتتاح حساب بانکی برای افراد زیر 18 سال چه شرایطی دارد؟

صفحه اقتصاد – یکی از مشکلاتی که افراد زیر 18 سال با آن مواجه هستند، امکان افتتاح حساب بانکی در بانک های سراسر کشور است. اگر شما نیز زیر 18 سال دارید یا افراد کم تر از 18 سال را می شناسید که افتتاح حساب دغدغه آن ها است، این راهنما را تا پایان بخوانید. در حال حاضر، افرادی که زیر 18 سال دارند خود شخص یا ولی، قیم یا وصی او می توانند اقدام به افتتاح حساب بانکی کنند. پس از افتتاح حساب، زمانی که 18 سال او کامل شد، خود فرد می تواند از حساب برداشت کند.

افتتاح حساب توسط ولی، قیم یا وصی

مطابق با بخشنامه بانک مرکزی، برای افتتاح حساب بانکی افراد زیر 18 سال به نام خود فرد، ولی (پدر یا جد پدری) قیم یا وصی (با حکم) می توانند اقدام کنند.  برداشت حساب نیز با حضور فرد افتتاح ‌کننده یا ارائه حکم رشد امکان پذیر است. در واقع این افراد شخصاً یا از طریق ولی، قیم یا وصی می توانند در تمامی بانک ها انواع حساب مدنظر خود را به جز حساب جاری با دسته ‌چک افتتاح کنند.

افتتاح حساب برای مادران هم امکان‌پذیر شد

بر اساس بخشنامه جدید، از این پس، مادران نیز می توانند به نام فرزند زیر 18 سال خود نیز اقدام به افتتاح حساب کنند. در گذشته این امکان تنها برای ولی و قیم قانونی (یعنی مرد)، فرد زیر 18 سال بود اما از این پس، مادران می توانند برای فرزندان زیر 18 سال خود حساب بانکی افتتاح کنند. نکته قابل ذکر این است که مطابق با گذشته، تا رسیدن فرد به سن قانونی یعنی 18 سال تمام، برداشت از حساب بر عهده مادر است.

کارت بانکی برای نوجوانان یا زیر ۱۸ ساله ها

در اکثر بانک ها افراد زیر 18 سال می توانند هم حساب قرض الحسنه و هم کوتاه مدت افتتاح کنند. برای افتتاح این حساب ها، کارت بانکی به نام صاحب حساب صادر می شود اما ولی او می تواند با مدارک شناسایی مورد نیاز فرزندش به بانک مربوطه مراجعه کرده و حساب بانکی را افتتاح کند. سوالی که پیش می آید این است که قابلیت های این کارت بانکی چیست؟

همانند تمامی کارت های بانکی، تا سقف برداشت روزانه مجاز، صاحب حساب می تواند از حساب خود برداشت کند، با کارت بانکی به خرید برود و تا سقف تعیین شده، با استفاده از رمز دوم به خرید آنلاین بپردازد.  با توجه به این مورد، با کارت های حساب زیر 18 سال نمی توان خریدهای بزرگ اینترنتی انجام داد یا از اپلیکشین‌ های پرداخت استفاده کرد زیرا به دلیل همان محدودیت قانونی تا پایان ۱۸ سالگی فرد دارنده کارت، به نام خود سیم کارتی ندارد و احراز هویت بانکی امکان پذیر است.

تمامی پیامک های مربوط به برداشت و واریز بانکی نیز به شماره ولی او ارسال می گردد و بدون نظر ولی نمی تواند خریدی انجام دهد اما بعد از 18 سالگی، فرد می تواند به بانک مراجعه کند و حساب و اطلاعات حساب را به نام خود تغییر دهد.

افتتاح حساب زیر 18 سال بدون حکم رشد

افرادی که میانگین سنی آن ها 12 تا 18 سال است، می توانند بدون حکم رشد و شخصاً برای خود حسابی  افتتاح کنند اما برداشت از این حساب دارای شرایط و ضوابط ویژه ای است. بدین معنی که که امکان برداشت از حساب برای فرد صاحب حساب تنها بعد از 15 سال تمام و یا با ارائه حکم امکان پذیر می شود. این افراد تنها می توانند در بانک ها، حساب قرض‌الحسنه باز کنند.

افتتاح حساب زیر ۱۸ سال با حکم رشد

مطابق با بخشی از بخشنامه بانک مرکزی، افرادی که به سن قانونی نرسیده اند با ارائه حکم رشد می توانند شخصاً، برای افتتاح حساب بانکی خود اقدام کنند. امکان برداشت نیز توسط خود فرد (زیر 18 سال) و با داشتن حکم رشد امکان پذیر است. این افراد می توانند مطابق با نیاز خود انواع حساب های قرض‌الحسنه یا سپرده مدت‌ دار را افتتاح کنند.

افتتاح حساب توسط غیر ولی و قیم یا وصی

افتتاح حساب بانکی برای افراد زیر 18 سال چه شرایطی دارد؟
افتتاح حساب بانکی برای افراد زیر 18 سال چه شرایطی دارد؟

در این نوع حساب، مادر فردی که زیر 18 سال دارد و مطابق با قانون غیر قیم، غیر وصی به شمار می آید، می تواند برای فرد زیر 18 سال به نام خود او حسابی افتتاح کند. در این نوع حساب، امکان برداشت تنها توسط مادر یا در صورت فوت او، پس از رسیدن شخص به 18 سال توسط خود فرد صورت می گیرد. حساب نیز از نوع حساب‌ های قرض‌الحسنه است.

برای فرد زیر 18 سال و به نام خود آن فرد، سایر افراد غیر ولی، غیر قیم و غیر وصی (از جمله مادر) می توانند حسابی افتتاح کنند. برداشت حساب (سپرده کوتاه یا بلندمدت) نیز توسط افتتاح‌ کننده یا فرد دارای حکم رشد است.

مدارک لازم برای افتتاح حساب زیر ۱۸ سال

افتتاح حساب برای افراد زیر 18 سال همانند افتتاح سایر حساب های بانکی به مدارک اصلی فرد متقاضی افتتاح حساب و مدارک اصلی ولی یا قیم قانونی نیاز است. این مدارک عبارتند از:

  1. اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی صاحب حساب
  2. اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی ولی یا قیم قانونی + مدارکی که قیم بودن را اثبات کند.
  3. پر کردن فرم‌ های مربوط به افتتاح حساب توسط ولی یا قیم (همراه داشتن آدرس دقیق و کدپستی الزامی است)
  4. (در موارد استثنایی که افتتاح‌کننده حساب سواد نداشته باشد) دو قطعه عكس

حکم رشد چیست؟

زمانی می توان از حکم رشد استفاده کرد که فرد به بلوغ سنی و قانونی نرسیده اما به بلوغ عقلی رسیده و می تواند به تنهایی، کلیه خدمات مالی بانک را انجام دهد. نکته قابل توجه این است که این حکم بر اساس شرایط خاصی و پس از انجام تحقیقات لازم و جلب نظر کارشناس صادر می ‌شود.

تقاضای دریافت گواهی رشد باید به دادگاه خانواده یا دفاتر خدمات قضایی محل اقامت درخواست‌ کننده ارائه شود تا قاضی پس از انجام تحقیقات میدانی و استشهادیه ‌ای که جمع شده، بلوغ فکری فرد را تایید کند. تقاضای درخواست گواهی رشد، برای دختر و پسر یکسان است اما برای دختران کم تر از 9 سال و پسران کم تر از 15 سال صادر نمی شود.

مدارک لازم برای صدور حکم رشد زیر 18 سال

برای صدور حکم رشد نیز به شناسنامه و کارت ملی جدید نیاز است. همچنین، فرم مربوط به درخواست صدور حکم رشد باید به طور کامل و بدون اشتباه پر شود. از طرفی، مدارکی که ثابت کننده ادعای درخواست صدور حکم رشد است مانند شبیه استشهادیه محلی و مواردی از این دست باید ضمیمه درخواست شود.

منظور از 18سال یعنی چه؟

بسیاری از افراد، سن قانونی را با جشن تولد اشتباه می گیرند. در واقع، در قانون منظور از 18 سال یعنی 18 سال تمام شده باشد. به این ترتیب فرد می تواند با 18 سال و یک روز، به نام خود حسابی افتتاح کند و تمامی خدمات بانکی را به نام خود انجام دهد.

بیشتر بخوانید...

دیدگاه
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا