پیش بینی وضعیت آب و هوا کرمانشاه فردا یکشنبه ۱۷ فروردین ماه ۱۴۰۴ | پیش بینی هواشناسی کرمانشاه ۲۴ ساعت آینده | اخبار آب و هوای کرمانشاه
پیش بینی وضعیت آب و هوا کرمانشاه فردا یکشنبه ۱۷ فروردین ماه ۱۴۰۴ و پیش بینی هواشناسی کرمانشاه ۲۴ ساعت آینده و آب و هوای کرمانشاه را در این خبر بخوانید.

براساس اعلام اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه، با عبور سامانه بارشی حاکم بر جو این استان دمای هوا به تدریج از فردا (یکشنبه) به طور موقت افزایش خواهد یافت.
هواشناسی کرمانشاه: دمای هوا از فردا به طور موقت افزایش مییابد
رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه گفت: بر اساس بررسی آخرین دادههای هواشناسی، فعالیت سامانه بارشی حاکم بر جو منطقه، همچنان تا اواخر وقت امروز (شنبه) نیز ادامه داشته در بعضی ساعات سبب بارندگی همراه با وزش باد نسبتاً شدید، رعدوبرق و رگبار پراکنده تگرگ در سطح استان میشود.
سعید قاسمی افزود: بارش که در نیمه شمالی (بویژه اورامانات) و نواحی شرقی از شدت بیشتری برخوردار خواهد بود؛ در مناطق یادشده با آبگرفتگی معابر و احتمالاً رواناب نیز همراه میگردد و وزش باد ممکن است بتدریج سبب نفوذ غبار به جو استان شود که در صورت نفوذ، در نیمه غربی و بخصوص مناطق مرزی نمود بیشتری خواهد داشت.
وی یادآور شد: از فردا تا روز چهارشنبه، شرایطی پایدار در منطقه تقویت می شود که به استثنای افزایش دمای روزانه و در بعضی ساعات وزش باد و رشد ابر، پدیده قابل توجه دیگری برای سطح استان در پی نخواهد داشت.
قاسمی ادامه داد: در روز دوشنبه عبور موجی کوتاه، ممکن است بارشهای موقت و پراکندهای بویژه برای مناطق کوهستانی شرق استان در پی داشته باشد که به دنبال این وضعیت، در روزهای پنجشنبه و جمعه، ورود موجی دیگر، ضمن کاهش نسبی دمای هوا، بارشهایی نیز (غالباً به شکل پراکنده) بخصوص برای نواحی غرب و شمالغرب به همراه خواهد داشت.
طی ۲۴ ساعت گذشته سنقر با ۱۰ درجه و سومار با ۳۲ درجه بالای صفر به ترتیب سردترین و گرمترین نقاط استان بودند، طی همین مدت دمای هوای شهر کرمانشاه بین ۱۲ تا ۱۸ درجه سانتی گراد بالای صفر در نوسان بود.
هم اکنون در سطح استان کرمانشاه ۱۲ ایستگاه سینوپتیک، یک ایستگاه فرودگاهی و جوبالا، ۱۲ ایستگاه خودکار، یک ایستگاه تحقیقات کشاورزی، ۹۲ ایستگاه باران سنجی، چهار ایستگاه اقلیم شناسی، یک ایستگاه رادار هواشناسی، ۱۶ ایستگاه تبخیر سنجی و ۱۰ تشعشع سنجی دیجیتال فعال است.
بسیج دستگاههای خدماترسان برای بازسازی خسارت ناشی از سیل فیروزآباد کرمانشاه
تلاش دستگاههای اجرایی و امدادرسان استان کرمانشاه با بسیج همه امکانات موجود برای رفع آسیبها و بازسازی خسارتهای ناشی از سیل در منطقه فیروزآباد تا رسیدن به شرایط پایدار ادامه دارد.
ایرنا نوشت، بارش نسبتا شدید تگرگ در بخش فیروزآباد کرمانشاه در اولین روز فروردین ماه جاری موجب بروز سیلاب در برخی از روستاهای منطقه شد و خساراتی را به بعضی از روستاهای این بخش وارد کرد.
بر اساس بررسی انجام شده این سیلاب به چهار روستای داربدره، سامله، سرزل و جوهجار در منطقه سرفیروزآباد استان کرمانشاه خسارت زد که در جریان آن ۳۰ خانه مسکونی دچار خسارات کلی و جزئی شد و همچنین چهار دستگاه خودرو بهطور کامل تخریب و تعدادی از ماشینآلات کشاورزی از جمله تراکتور آسیب دید ولی خوشبختانه به کسی آسیب جانی وارد نشد.
بخش ۳۰ هزار نفری فیروزآباد از بزرگترین و در عین حال کم برخوردارترین بخش های استان کرمانشاه است، مرکز این بخش شهر هلشی است که سال ۱۳۸۱ به شهر تبدیل شده است.
استاندار کرمانشاه در جریان دومین بازدید از مناطق سیل زده فیروزآباد دستور داد که روند بازسازی و مقاوم سازی خرابیهای سیل بویژه در روستای داربدره تسریع شود.
منوچهر حبیبی در بازدید از روستای سیل زده داربدره افزود: از مردم انتظار میرود تا با دستگاههای مرتبط که در حال خدمترسانی هستند همکاری لازم را داشته باشند تا شاهد تسریع در بازسازی این منطقه باشیم و هر چه مردم بیشتر همراهی کنند کار سریعتر پیش خواهد رفت.
وی با بیان اینکه مردم با اعتماد به مسوولان کمک کنند تا برآورد خسارت با سرعت انجام شود، افزود: برآورد خسارت منازل مسکونی، ادوات و زمینهای کشاورزی و بخشهای مختلف آسیب دیده در سیل و مکاتبات ملی آن انجام شده تا هر چه سریعتر منابع تخصیص یابد.
استاندار کرمانشاه اظهار کرد: در ارزیابی صورت گرفته اگر مورد خسارت دیدهای جا مانده است، اضافه شود؛ حجم حادثه زیاد نیست لذا باید جامع و کامل در روند بازسازی تسریع ایجاد شود.
حبیبی با تاکید بر اینکه دستگاهها تا پایان عملیات بازسازی حضور داشته باشند، افزود: از بنیاد مسکن نیز خواسته شده است تا طرح هادی روستای داربدره را به سرعت در این منطقه اجرا کند و همچنین اداره کل نوسازی مدارس نسبت به ساخت یک مدرسه ایمن اقدام کند.
استاندار کرمانشاه گفت: بانک کشاورزی و بیمه نیز در خصوص بیمه محصولات و زمینهای کشاورزی براساس آنچه در قانون آمده و امکانپذیر است، اقدام لازم را به عمل آورده اند چرا که ممکن است زمینهای کشاورزی یک الی دو سال قابلیت کشت نداشته باشند.
حبیبی بیان کرد: مردم اطمینان داشته باشند که مسوولان تا لحظه آخر که کار بازسازی این مناطق به پایان خواهد رسید، حضور دارند.
۳۰ واحد مسکونی دچار خسارت کلی و جزیی شده است
به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه در روستای داربدره یک خانه مسکونی به دلیل تخریب گسترده نیازمند بازسازی کامل است و ۱۹ واحد دیگر نیز به تعمیرات اساسی نیاز دارد.
طهماسب نجفی افزود: در چهار روستای داربدره، سامله، سرزل و جوهجار، ۳۰ خانه دچار خسارات کلی و جزئی شده و همچنین، چهار دستگاه خودرو بهطور کامل تخریب و تعدادی از ماشینآلات کشاورزی، از جمله تراکتور، آسیب دیده است.
وی تصریح کرد: در حوزه زیرساختهای شهری با اقدام سریع و هماهنگ دستگاههای خدماترسان گاز، برق و آب شرب منطقه پایدار بوده و هیچگونه اختلالی در تأمین انرژی و خدمات حیاتی ساکنان گزارش نشده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه اضافه کرد: در بخش حمل و نقل، تیمهای عملیاتی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان با اجرای اقدامات اضطراری، مسیرهای ارتباطی را بازگشایی و موانع جادهای را برطرف کردهاند. همچنین، عملیات لایروبی مسیلها و آبراهههای اصلی با هدف کاهش خطر سیلابهای احتمالی تکمیل شد.
نجفی افزود: در حوزه امدادرسانی جمعیت هلالاحمر استان موظف شده ظرفیتهای عملیاتی خود را در زمینه اسکان اضطراری، تأمین اقلام معیشتی و ارائه خدمات امدادی به آسیبدیدگان افزایش دهد و از نیروهای داوطلب برای تسریع در فرآیند خدماترسانی بهره بگیرد.
شدت بارش باران یکی از دلایل اصلی بروز سیل سرفیروز آباد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه نیز در این ارتباط اظهار کرد: منابع طبیعی در بحث پیشگیری و جلوگیری از سیل و کنترل و فروکش کردن در مناطق بالادست وظایفی دارد که در قالب طرح های مختلف عمرانی کنترل سیلاب، احداث سیلاب بند، اقدامات بیولوژیکی و مکانیکی و بیومکانیکی قابل اجراست منتها قبل از هرکاری باید از محل اعتبارات ملی منطقه را ابتدا مطالعه و پس از برنامه ریزی کارهای اجرایی آن را براساس مطالعات انجام شده آغاز کرد.
پیمان باباپیری افزود: در کل استان کرمانشاه با مساحت بیش از ۲ میلیون هکتار در ۳۰ درصد آن کار مطالعاتی انجام شده و در منطقه فیروزآباد نیز کارهای مطالعاتی در حال برنامه ریزی است.
وی ادامه داد: آنچه باعث بروز سیل در منطقه سرفیروز آباد شد تخریبی بود که خود کشاورزان در مراتع و جنگل های منطقه انجام داده بودند که این امر باعث شده خاک از حالت ثبات خود خارج شود و در عرض کمتر از چند دقیقه بارش تگرگ شدید موجب بروز سیل سریعی در این منطقه شد که خاک قدرت جذب آن را نداشت.
باباپیری در پاسخ به برخی نظرات مبنی بر کم اجرا شدن طرحهای آبخیزداری و به تبع آن افزایش تخریب ناشی از سیل با بیان اینکه نباید انتظار داشت منطقه به منطقه و دره به دره استان کار آبخیزداری انجام شود چون این امر به دهها سال زمان نیازمند است یادآور شد: مهمترین عامل این سیل بارش سیل آسا در کمترین زمان معمول بود به طوری که خاک قدرت جذب آن را نداشته و موجب ایجاد سیل در کمتر از ۱۰ دقیقه شد.
مدیرکل منابع طبیعی کرمانشاه ادامه داد: با توجه به اینکه نوع بافت خاک این منطقه قابلیت جذب آب را نداشت بروز سیل در چنین شرایطی ممکن است در همه جا روی دهد حتی اگر طرح های آبخیزداری نیز در آنجا اجرا می شد.
سرپرست جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه نیز در این ارتباط گفت: پس از بروز سیل در منطقه فیروز آباد بلافاصله نیروهای این جمعیت در روستاهای حادثه دیده حضور یافته و نخستین دستگاهی بود که که با تیم های پشتیبان خود در منطقه حضور پیدا کرد.
افشین یگانه افزود: پس از ارزیابی انجام شده به هشت خانواری که بیشترین خسارت را در این سیل متحمل شده بودند بسته های اضطراری شامل چادر، پتو، والور، موکت و سایر اقلام زیستی تحویل داده شد هرچند که این جمعیت اصرار داشت تا اقدام به یک اردوگاه موقت در مسجد نماید.
وی ادامه داد: در روز دوم حادثه نیز گروههای امدادگر و داوطلب این جمعیت در محل حادثه حضور یافته تا در واحدهای مسکونی خسارت دیده اقدام به عملیات پاکسازی کنند که همچنان نیز در محل حضور دارند.
یگانه تاکید کرد: هلال احمر استان از آمادگی کامل برای کمک به سیل زدگان برخوردار است و در صورت نیاز آماده ارایه کمک های بیشتر به سیل زدگان است.
سرپرست مدیریت بحران استانداری کرمانشاه نیز گفت: پس از وقوع سیل همه دستگاه های امدادی و اجرایی استان در کمترین زمان ممکن در روستاهای خسارت دیده حاضر شدند و با تاکید استاندار تا پایان زمان کمک رسانی باید در منطقه حضور داشته باشند.
علیرضا حیدری افزود: در زمان حاضر کار پاکسازی و رسوب برداری در محیط روستاها و کانال های انتقال آب به ویژه روستای داربدره با حضور پررنگ نیروهای امدادی و دستگاه های اجرایی به اتمام رسیده است و گروه های جهادی هم اکنون در حال شستشوی وسایل منزل روستاییان هستند.
وی با بیان اینکه کار ارزیابی منازل مسکونی، اراضی کشاورزی، ادوات ، وسایل نقلیه و دام روستاییان خسارت دیده به پایان رسیده که به زودی مجموع خسارات وارد اعلام خواهد شد اضافه کرد: به دستور استاندار منازل مسکونی که براساس ارزیابی بنیاد مسکن غیرمقاوم و تخریبی تشخیص داده شود با رضایت مالک آن آواربرداری و دوباره از نو ساخته خواهد شد که تاکنون یک منزل مسکونی آواربرداری شده است.
حیدری ادامه داد: براساس ارزیابی انجام شده در مجموع ۴۱ واحد مسکونی در روستاهای سیل زده دچار خسارت جزیی و کلی شده است.
استاندار کرمانشاه نیز گفت: تا عادی شدن شرایط در مناطق سیل زده فیروزآباد، در کنار مردم خواهیم ماند و مطمئن باشند که همه دستگاه های خدمات رسان پای کار هستند.
حبیبی افزود: در بازدیدهایی که از مناطق سیل زده صورت گرفته است هم تعداد مناطق خسارت دیده، هم اراضی کشاورزی و هم جاده دسترسی در اثر خسارت ناشی از سیل مورد بررسی قرار گرفت و بر اساس گزارشات اولیه دستگاه های خدمات رسان برای کمک رسانی و ارزیابی در محل حضور پیدا کردند و این روند انشاءالله تا عادی شدن شرایط پیگیری و ادامه خواهد داشت.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: هلال احمر، بنیاد مسکن، راهداری و دستگاه های مرتبط در این مناطق حضور خواهند داشت و مردم عزیز روستا مطمئن باشند که تا عادی شدن شرایط حتما همه همکاران دستگاه های ذیربط حضور خواهند داشت و موضوعات مرتبط برای تسریع در امر خدمات رسانی دنبال خواهد شد.
وی در خصوص جابجایی روستا نیز گفت: این کار نیاز به یک طرح کارشناسی و مطالعاتی دقیق دارد که مردم معمولا در جاهایی که شروع به ساخت و ساز کردند و چندین سال آنجا ساکن هستند جابجایی آنها کار خیلی راحتی نیست اما چنانچه از لحاظ زمین شناسی به این جمع بندی برسیم که لازم به جابجایی باشد با همکاری خود مردم این کار پیگیری خواهد شد.
رسیدگی به مناطق سیلزده فیروزآباد کرمانشاه سریع و به موقع بود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری نیز گفت: رسیدگی به مناطق سیل زده فیروزآباد کرمانشاه از سوی دستگاه های خدمات رسان سریع و به موقع بوده و این دستگاه ها طبق گزارش خود مردم از همان ساعات اولیه حضور داشته اند.
آیت الله محمدی عراقی در جریان سرکشی از مناطق سیل زده فیروزآباد شهرستان کرمانشاه با همراهی استاندار افزود: خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم ولی خسارت مالی به بار آمده و طبق بررسی صورت گرفته بخشی از خسارت ها هم مربوط به بخش کشاورزی است.
نماینده مردم استان کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: خسارت برای روستائیان سنگین است و انشاءالله با تدابیر اندیشیده شده خانه های مردم و اراضی کشاورزی آنها دوباره ساخته و احیا خواهد شد.
وی همچنین بر انجام کارها و برنامه های مختلف از جمله آبخیزداری برای جلوگیری از سیل به مناطق تاکید کرد.
آیت الله محمدی عراقی داشتن برنامه ریزی و پیش بینی و پرهیز از ساخت و ساز در حریم کانال و رودخانه را هم مهم توصیف کرد و گفت: وقتی که هشدار نارنجی برای منطقه ای صادر می شود همه باید به این هشدارها توجه کنند و هشدارهای هواشناسی هم به خوبی از طرق های مختلف به اطلاع مردم رسانده شود.
نظر شما