گزارش اختصاصی صفحه اقتصاد؛
شفافیت در فوق العاده خاص کارکنان نهادهای عمومی غیردولتی و دستگاه های اجرایی| قالیباف: دولت وظیفه ندارد به همه فوق العاده خاص بدهد
تکلیف نحوه برقراری فوق العاده خاص مربوط به کارکنان نهادهای عمومی غیردولتی و دستگاه های اجرایی در مجلس روشن شد.

همزمان با اعطای فوق العاده خاص به کارمندان دولت در خانه ملت، نحوه برقراری فوق العاده خاص مربوط به کارکنان نهادهای عمومی غیردولتی و دستگاه های اجرایی در کشور نیز مشخص شد.
نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح دو فوریتی اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی با ۱۷۹ رأی موافق، ۵۵ رأی مخالف و ۱ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۸ نماینده حاضر در جلسه، با کلیات موافقت کردند.
بر اساس این گزارش، چهار تبصره به شرح زیر به جز ۳ بند ب ماده ۱۰۶ قانون برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفته جمهوری اسلامی ایران مصوب ۳ خرداد ۱۴۰۳ الحاق و عبارت به استثنای جز ۳ بند ب و تبصرههای آن پس از عبارت بندهای فوق در تبصره ذیل بند ت ماده مذکور اضافه میشود.
در تبصره یک این بند آمده است؛ برقراری فوق العاده خاص موضوع این جز در خصوص کارکنان سایر دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸ مهر ۱۳۸۶ و همچنین نیروهای مسلح، سایر نهادهای زیر نظر مقام معظم رهبری، مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه، شورای نگهبان، مجلس خبرگان رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی امنیت ملی در سقف اعتبارات مصوب بودجه سنواتی هر دستگاه مجاز است.
همچنین در تبصره ۲ این بند ذکر شده است؛ حداکثر میزان فوق العاده خاص موضوع این جز برای مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری تا سقف ۲۵ هزار امتیاز و معادل ریالی آن برای سایر مشمولان است. در خصوص کارکنان شهرداریها پرداخت این فوق العاده با نظر وزیر کشور و متناسب با درجه شهرداریها امکانپذیر است.
در تبصره ۳ این بند آمده است؛ سازمان اداری و استخدامی کشور مکلف است گزارش اجرای این جز مشتمل بر فهرست دستگاههای بهرهمند از این فوق العاده خاص و میزان تخصیص یافته به هر یک از آنها را هر ۶ ماه یک بار به کمیسیونهای اجتماعی، برنامه و بودجه و محاسبات و معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.
همچنین در تبصره ۴ این بند ذکر شده است؛ مبالغ پرداختی تحت عنوان فوق العاده خاص موضوع این جز صرفاً در محاسبه حقوق بازنشستگی پاداش پایان خدمت و ذخیره مرخصی استحقاقی در زمان بازنشستگی قابل اعمال است و سایر مولفههای حکم کارگزینی از جمله حق شغل، حق شاغل، فوق العاده ویژه و فوق العاده جذب و نیز اضافه کار تاثیری نخواهد داشت.
قالیباف: دولت وظیفه ندارد به همه فوق العاده خاص بدهد
دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطارهای قانون اساسی و تذکرات برخی از نمایندگان در خصوص این طرح، گفت: در ماده ۱۰۶ برنامه هفتم توسعه برای بهرهوری به دولت اجازه داده شده تا اقدام کند و این به معنای داشتن تکلیف نیست.
وی اظهار کرد: به عبارتی دولت تکلیف ندارد که به همه فوق العاده خاص بدهد بلکه فقط برای کسانی که قرار است، تشویق شود. البته باید یادآور شد در زمانی که این موضوع مورد تصویب قرار گرفت سقف برای آن تعیین نشده بود لذا اکنون سقف در ۲۵۰۰۰ امتیاز قرار داده شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ابتدا این موضوع مربوط به شهرداریها بوده اما برای رعایت عدالت همه دستگاههای اجرایی را شامل شده است. باید یادآور شد این امر شامل همه شهرداریها از جمله شهرداری تهران میشود
اعطای فوق العاده خاص به دستگاههای عمومی غیردولتی براساس بودجه سازمانی
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس عنوان کرد: با اصلاح ماده ۱۰۶ قانون برنامه هفتم که به صورت دوفوریتی در دستورکار مجلس قرار گرفت، تصویب کردیم دستگاههای عمومی غیردولتی هم مشمول پرداخت فوقالعاده خاص شوند که البته پرداخت آن بر اساس تصمیم و سقف بودجه سازمان مربوطه است.
همانطور که در ابتدای گزارش بیان شد، نمایندگان مجلس با طرح دوفوریتی اصلاح ماده ۱۰۶ قانون برنامه هفتم در خصوص اعطای فوقالعاده خاص به کارکنان دستگاههای اجرایی کشور موافقت کرد. بر این اساس فوقالعاده خاص به دستگاههای عمومی غیردولتی مانند شهرداریها، کمیته امداد، قوه قضاییه و صداوسیما هم همانند دستگاههای اجرایی تعلق خواهد گرفت.
علی بابایی کارنامی، رئیس کمیسیون اجتماعی، درباره تصویب این ماده گفت: مخاطب این مصوبه همه دستگاههای عمومی و غیردولتی از جمله شهرداریها، تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح و سازمان صداوسیما هستند.
او در ادامه درباره لزوم اصلاح این ماده توضیح داد: ابهامی وجود داشت که دستگاههای دولتی مشمول ماده ۵ خدمات کشوری مشمول فوقالعاده خاص میشدند اما درباره نهادهای نیمهدولتی به دلیل همین ابهام این اتفاق رخ نمیداد.
بابایی کارنامی درباره دلایل تعلق نگرفتن فوقالعاده خاص به دستگاههای عمومی و غیردولتی گفت: مشکلاتی از طرف سازمان اداری و استخدامی در میان بود؛ در واقع این سازمان بر اساس ابهامی که وجود داشت اجازه پرداخت فوقالعاده را برای دستگاههای عمومی غیردولتی نمیداد.
او تاکید کرد: بر همین اساس با اصلاح ماده ۱۰۶ قانون برنامه هفتم که به صورت دوفوریتی در دستورکار مجلس قرار گرفت، تصویب کردیم دستگاههای عمومی غیردولتی هم مشمول پرداخت فوقالعاده خاص شوند که البته پرداخت آن بر اساس تصمیم و سقف بودجه سازمان مربوطه است.
اصلاحیه فوق العاده خاص موضوع جزء ۳ بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه هفتم پیشرفت در خصوص تسری به شهرداریها و سایر دستگاههای اجرایی
طرح اصلاحیه فوق العاده خاص موضوع جزء ۳ بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در خصوص اختصاص فوق العاده خاص به شهرداریها [و سایر دستگاههای اجرایی] به تصویب رسید.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه صحن علنی روز یکشنبه مورخ ۲۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با گزارش کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص اصلاحیه فوق العاده خاص با اصلاحات و تغییراتی موافقت کردند.
مهمترین تغییر بهعمل آمده در پیشنهاد کمیسیون اجتماعی مجلس، حذف عبارت «با رعایت ماده ۷۴ قانون مدیریت خدمات کشوری» میباشد.
متن کامل اصلاحیه فوق العاده خاص پیشنهادی:
۴ تبصره به جزء ۳ بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران الحاق و عبارت «به استثنای جزء ۳ بند (ب) و تبصرههای آن» پس از عبارت «بندهای فوق» در تبصره ذیل بند (ت) ماده مزبور اضافه میشود:
تبصره ۱- برخورداری فوق العاده خاص موضوع جزء یاد شده به کلیه دستگاه های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸/۷/۱۳۸۶ و همچنین نیروهای مسلح و سایر نهادهای زیرنظر مقام معظم رهبری، مجلس شورای اسلامی قوه قضاپیه، شورای نگهبان، مجلس خبرگان رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای عالی امنیت ملی در سقف اعتبارات مصوب بودجه سنواتی هر دستگاه با رعایت ماده ۷۴ قانون مدیریت خدمات کشوری مجاز است.
تبصره ۲- حداکثر میزان فوقالعاده خاص موضوع این جزء برای مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری تا سقف ۲۵۰۰۰ امتیاز و معادل ریالی آن برای سایر مشمولان است. در خصوص کارکنان شهرداریها پرداخت این فوقالعاده با نظر وزیر کشور و متناسب با درجه شهرداریها امکانپذیر است.
تبصره ۳- سازمان اداری و استخدامی کشور مکلف است گزارش اجرای این جزء مشتمل بر فهرست دستگاههای بهرهمند از این فوقالعاده و میزان تخصیصیافته به هریک از آنها را هر ششماه یکبار به کمیسیونهای اجتماعی و برنامه و بودجه و محاسبات و معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.
تبصره ۴- هر گونه پرداختی به عنوان فوقالعاده خاص موضوع این جزء صرفاً در محاسبه حقوق بازنشستگی، پاداش پایان خدمت و ذخیره مرخصی استحقاقی در زمان بازنشستگی قابل اعمال است و در سایر مؤلفههای حکم کارگزینی از جمله حق شغل، حق شاغل، فوقالعاده ویژه و فوقالعاده جذب و نیز اضافه کار تأثیری نخواهد داشت.
نظر شما