آخرین خبر از مطالبات گندمکاران و قیمت جدید خرید تضمینی گندم امروز شنبه ۲۵ شهریور ماه ۱۴۰۲
در این خبر به توضیحاتی درباره آخرین خبر از مطالبات گندمکاران و قیمت جدید خرید تضمینی گندم امروز شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۲ پرداخته شده است.

مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی ایران با بیان اینکه قیمت خرید تضمینی گندم در جلسه دیروز شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی تعیین شد، گفت: قرار است اگر نرخ تورم و هزینههای تولید در طول سال تغییر کند، قیمت جدید اعمال شود.
محمدشفیع ملکزاده اظهار داشت: قیمت خرید تضمینی گندم روز گذشته در جلسه شورای قیمـتگذاری محصولات کشاورزی کیلویی 19 هزار و 500 تومان برای سال زراعی 1402 -1403 تعیین شد و قرار است طبق قانون وزیر جهاد کشاورزی تا یک هفته آینده این نرخ را ابلاغ کند.
وی عنوان کرد: در جلسه شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی، صورت جلسهای تنظیم شده که اگر در طول سال نرخ تورم و هزینههای تولید تغییر یابد نرخ جدید گندم اعمال خواهد شد.
مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی ایران افزود: پیش از این مرکز پژوهشهای کشاورزی براساس بررسی هزینهها اعلام کرده بود که برای هر کیلوگرم گندم قیمت خرید، 23 هزار و 700 تومان مناسب است و میتواند برای تولیدکننده حاشیه سود داشته باشد.
وی با بیان اینکه قیمت خرید تضمینی گندم در سال جاری براساس نرخ تورم 30 درصد تعیین شده است، گفت: از نظر گندمکاران این نرخ پایین است.
به گفته مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی ایران پیش از این قیمتهای 20 تا 25 هزار تومان برای نرخ خرید تضمینی سال آینده بررسی میشد که ظاهراً در جلسه شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی برخی نمایندگانِ سازمانها که مسئول پرداخت اعتبار گندمکاران هستند، با این قیمتهای بالا مخالفت کردهاند.
به گزارش فارس، گندمکاران بارها اعلام کرده بودند در صورتی که دولت قیمت منطقی برای سال زراعی آینده برای گندم تعیین نکند، به دلیل کاهش مشوق، احتمال کاهش تولید وجود خواهد داشت.
به اعتقاد کارشناسان یکی از دلایلی که در سال زراعی جدید، کشور در تولید گندم نان خودکفا شد تعیین قیمت مناسب نرخ خرید تضمینی بود.
روز گذشته، سیداحسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی، وجود اختلاف میان اعضای شورا را دلیل تاخیر در قیمتگذاری محصولات کشاورزی دانست و ابراز امیدواری کرد که وزیر جهاد کشاورزی مصوبه نهایی را در مورد قیمت گندم، ظرف یک هفته تایید و اعلام کند.
قیمت گندم باید چقدر باشد؟
به گزارش تجارتنیوز، هنوز هیچ نرخی که بتوان آن را به قیمت گندم در سال زراعی جدید نزدیک دانست، به صورت رسمی اعلام نشده. این در حالی است که بیش از 50 روز از موعد قانونی تعیین نرخ خرید تضمینی این محصول استراتژیک گذشته.
فعالان صنفی حوزه کشاورزی هم قیمت مناسب برای گندم را حدود 20 تا 25 هزار تومان میدانند و تاکید میکنند در هر صورت قیمت نهایی نباید از 20 هزار تومان کمتر باشد.
این بار دستور رئیسی در مورد گندم اجرایی میشود؟
در این میان، با وجود اختلاف نظر در مورد قیمت گندم، امسال خرید تضمینی این محصول رکودشکن بود. اما ماههاست که مشکل دیگری شکل گرفته؛ تاخیر در پرداخت طلب گندمکارانی که محصول خود را به دولت فروختهاند. این موضوع با گلایههای زیادی از سوی کشاورزان مواجه شده است به گونهای که برخی از آنها میگویند در سال زراعی جدید یا محصول دیگری را کشت میکنند یا تولیدات خود را به دولت نمیفروشند.
اما این مشکل چرا ایجاد شد؟ ماجرا این بود که مسئولان دولتی، در محاسبه میزان اعتبار لازم برای خرید تضمیمنی گندم اشتباه کردند و نمایندگان مجلس نیز حاضر به تصویب دوفوریت لایحه اصلاح بودجه نشد. در نتیجه با وجودی که قیمت گندم 15 هزار تومان تعیین شده بود اما دولت محصول کشاورزان را به صورت علیالحساب 11 هزار و 500 تومان خریداری کرد.
پس از آن و با مدتها تاخیر، مقامات مسئول در چند نوبت اعتباراتی را تامین و بخشی از طلب گندمکاران را پرداخت کردند اما هنوز نتوانستهاند به صورت کامل خرید تضمینی گندم را با آنها تسویه کنند.
پیش از این، چند مقام دولتی اواخر شهریور را موعد نهایی پرداخت کامل طلب کشاورزان اعلام کردهاند. با وجود این، رئیس دولت سیزدهم نیز اخیرا دستور داده است که تا پایان ماه جاری تسویه حساب با آنها انجام شود. این در حالی است که سیدابراهیم رئیسی یک بار نیز در اردیبهشت دستور اصلاح قیمت گندم (15 هزار تومان) را داده بود که عملی نشد. حالا باید منتظر ماند و دید که آیا دومین دستور امسال او در مورد گندم اجرایی میشود یااین مورد نیز روی زمین میماند.
واردات ۳۲۰ هزار تن گندم از بندر امام (ره) به کشور
خوزستان مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان از واردات ۳۲۰ هزار تن گندم از طریق بندر امام خمینی (ره) خبر داد.
امید جهان نژادیان در گفت و گو با ایسنا، در خصوص واردات گندم اظهار کرد: ۵ کشتی حامل گندم وارداتی در بندر امام خمینی (ره) پهلوگیری کردهاند و تاکنون ۲ کشتی به صورت کامل تخلیه شدهاند.
وی با بیان اینکه این ۵ کشتی حامل ۳۲۰ هزار تن گندم به عنوان کالای اساسی هستند، افزود: ۳ کشتی دیگر نیز به زودی تخلیه و گندم آنها به سیلوهای مورد نظر حمل خواهد شد.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان گفت: این محموله توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران وابسته به وزارت جهاد کشاورزی از کشور روسیه خریداری شده است.
جهان نژادیان عنوان کرد: واردات گندم مورد نیاز کشور با هدف تامین پایدار کالای اساسی و در راستای بالا بردن ضریب امنیت غذایی انجام میشود و خوشبختانه روند واردات به خوبی در حال انجام است.
نظر شما