تازه ترین خبر از میزان جدید افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

دولت پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی را تصویب کرد اما مطالبات بازنشستگان فراتر از این است.

تازه ترین خبر از میزان جدید افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
صفحه اقتصاد -

در پی تصویب پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی در هیات دولت، حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ افزایش خواهد یافت. این افزایش در دو سطح متفاوت اعمال خواهد شد:

حداقل بگیران: حقوق حداقل بگیران بازنشسته تامین اجتماعی ۳۵ درصد افزایش خواهد یافت. با این افزایش، حقوق یک بازنشسته دارای همسر و یک فرزند به بیش از ۱۰ میلیون تومان خواهد رسید.

سایر سطوح: برای سایر سطوح مزدی، حقوق بازنشستگان ۲۲ درصد به اضافه عدد ثابت ۶۹۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.

اعمال افزایش از اردیبهشت ماه

طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی، افزایش حقوق بازنشستگان در حقوق اردیبهشت ماه آنان اعمال خواهد شد و مابه‌التفاوت حقوق فروردین آنها نیز همراه با حقوق خردادماه پرداخت خواهد شد.

مبنای قانونی افزایش حقوق

طبق ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی، افزایش حقوق ذینفعان این سازمان اعم از مستمری‌بگیر و بازنشسته، هر سال به تصویب هیات وزیران می‌رسد، به نحوی‌که حداقل دریافتی مستمری‌بگیران از حداقل دستمزد مصوب همان سال کارگران کمتر نباشد.

استناد بازنشستگان به ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی

با این حال، برخی از بازنشستگان با استناد به ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، خواستار افزایش حقوق با رقمی بالاتر از مصوبه مزد هستند. در این ماده قانونی تاکید شده است که هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی پیشنهادی برای افزایش مستمری بازنشستگان این سازمان تدوین کرده و به هیات دولت ارائه می‌کند و از آنجایی که تأکید ماده ۹۶ بر جبران هزینه‌های متورم زندگی در طول یک سال است و نرخ تورم رسمی یکی از مصادیق افزایش هزینه‌های زندگی محسوب می‌شود، باید در تعیین مستمری، نرخ تورم نیز مدنظر قرار بگیرد. در حالی که در تعیین دستمزد کارگران لزوماً این موضوع مدنظر قرار نمی‌گیرد.

چالش‌های معیشتی بازنشستگان

کارگران با استناد به همین ماده‌قانونی، خواستار افزایش حقوق بازنشستگان با رقمی بالاتر از مصوبه مزد هستند؛ چراکه در این ماده‌قانونی فقط دولت مکلف شده حداقل دریافتی مستمری‌بگیران از حداقل دستمزد مصوب همان سال کارگران کمتر نباشد و از آنجایی که اوضاع معیشتی بازنشستگان مساعد نیست و امکان کار بیشتر و شغل دوم برای تامین معاش را ندارند، از دولت می‌خواهند مستمری‌ها را بیشتر افزایش دهد.

با وجود افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳، به نظر می‌رسد این افزایش برای جبران کامل هزینه‌های زندگی این قشر کافی نباشد. بازنشستگان با استناد به ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی خواستار افزایش حقوق متناسب با نرخ تورم هستند. دولت باید در جهت حمایت از این قشر آسیب پذیر و تامین معیشت شایسته آنان اقدامات موثرتری انجام دهد.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

  • بازنشسته تامین اجتماعی



    کارمند واحد مستمری بگیران تامین اجتماعی شعبه سبزدشت بهارستان جاده تهران ساوه در سال 1401 در مورد پرداخت نکردن تفاوت افزایش معوقه 5 ماهه، برای بنده مشکل ایجاد کرده است
    سازمان تامین اجتماعی شعبه سردشت بهارستان هر سال برای بنده مشکل ایجاد می کند.
    هر سال و هر ماه بنده حضوری به این شعبه مراجعه می کنم.
    کسی هم پاسخگو و جوابگو نیست
    از فیش حقوق اسفند ماه سال 1402 و هم فیش حقوق فروردین ماه سال 1403 مبلغ 14/310/821 ریال حقوق بنده کسر کردن چرا؟
    مانده: 114/486/561 ریال می باشد.
    تقاضا رسیدگی دارم.
    کد ملی: 1531429901

  • بازنشسته تامین اجتماعی

    ‍✅ بدهی دولت (ها) به تامین اجتماعی از کجا سرچشمه می گیرد؟


    بسیار شنیده ایم که دولت به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است اما نمی دانیم چرا؟ دولت به دلیل عمل نکردن به تعهداتش به سازمان تأمین اجتماعی سالهاست به عنوان بزرگترین بدهکار تامین اجتماعی شناخته شده است. این بدهی ها اینگونه ایجاد شده است:

    ۱) دولت متعهد است حق بیمه کارگاههای زیر ۵ نفر را که تعدادشان ۱ میلیون ۳۰۰ هزار نفر بود را به تأمین اجتماعی پرداخت کند، که نمی کند.

    ۲) با بازنشسته کردن اجباری کارگران کارخانه هایی که بر طبق ماده ۱۰ نوسازی صنایع جهت بهسازی محیط زیست، تعطیل و دست به اخراج کارگران خود می زنند، دولت متعهد شده است که ۵ سال حق بیمه آنان را بدهد تا بازنشسته شوند، که نمی دهد.

    ۳) ۷۶۰ هزار رانندگان تاکسی که با ۱۳.۵ درصد پرداخت حق بیمه در سازمان تامین اجتماعی شناخته می شوند، دولت می بایست ۱۳.۵ درصد باقی مانده حق بیمه این رانندگان را به سازمان پرداخت کند، که نمی کند.

    ۴) دولت ۲۶ گروه میهمان ناخوانده را بر سر سفره تامین اجتماعی تحمیل کرده است از جمله هنرمندان، روحانیون، خادمین مساجد، گروههای صنایع دستی، زنبورداران.... که پرداخت حق بیمه شان باید توسط دولت صورت گیرد، که پرداختی انجام نمی گیرد.

    ۵) هفت درصد حق بیمه اسیران جنگ ایران و عراق که دولت متعهد شده واریز کند، که نمی کند.

    ۶) سه درصد مطالبه تامین اجتماعی از سال ۱۳۵۴ (دولت هویدا که در خرانه دولت مانده بود) که بر عهده دولت بوده و هر سال آن را به سال دیگر موکول می کند.

    ۷) حق بیمه کارمندان دولتی که به زور توسط دولت به تأمین اجتماعی آورده شده اند، هنوز پرداخت نگردیده است.

    ۸) حق بیمه کارگران و کارمندان شرکت های دولتی چون مخابرات، برق منطقه ای ... که دولت باید به تامین اجتماعی پرداخت کند که پرداخت نمی کند.

    ۹) مبلغ خرید کارخانه های سودده که دولت از تامین اجتماعی با قیمت پایین خریداری کرده ولی تاکنون پرداخت نکرده است از جمله کارخانه تولید سانتریفوژ تسا در شهرهای کرج و اشترجان اصفهان و شهرهای دیگر

    ۱۰) در زمان کرونا هزینه درمان بیماران غیر تأمین اجتماعی بستری در بیمارستان های تامین اجتماعی که پرداخت نشده است.

    ۱۱) بدهی وزارت بهداشت به تامین اجتماعی در پرداخت سرانه درمان بیمه شدگان تامین اجتماعی(طرح تحول بیمه سلامت)

    ۱۲) خرید ۲۹ بیمارستان از تامین اجتماعی که مبلغ توافق شده برای واگذاری آنها به تأمین اجتماعی داده نشده است.

    ۱۳) وام های دریافتی (۳ میلیارد تومان) در زمان جنگ از بانک رفاه کارگران، که پرداخت نگردیده است.

    اینها تنها بخش کوچکی از ۶۷ مورد بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی است. طبق ماده ۲۲ آیین دادرسی مدنی، بدهی دولت به تامین اجتماعی می بایست به روز محاسبه شود و سود مرکب به آن تعلق می گیرد. طبق محاسبه کارشناسان بازنشستگان مستقل تا روز نگارش این مطلب دولت مبلغی نزدیک به ۸۵۰ هزار میلیارد تومان(۸۵۰ همت) به تامین اجتماعی و یا دقیق تر به کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی بدهکار است که از پرداخت آن شانه خالی می کند و در بودجه سال ۱۴۰۲ هم به جای ۲۰۰ هزار میلیارد تومان فقط ۵۶ هزار میلیارد را تقبل کرده است که معلوم نیست پرداخت شود یانه. که اگر قرار به پرداخت باشد باز هم به جایش شرکتها یا کارخانه های ورشکسته را به تامین اجتماعی تحمیل خواهد کرد آن هم با قیمت های نجومی.

    سازمان تأمین یک سازمان عمومی و غیردولتی است که با مبالغ دریافتی از کارگران و بازنشستگان ایجاد شده است. دولت حق دخالت در آن را ندارد اما با تصویب قوانین مختلف درحالیکه اجازه دخالت در آن را ندارد تمام مسئولین آن را دولت انتخاب می کند! یعنی بدهکار بزرگ یک سازمان برای عدم پرداخت بدهی خود کنترل آن را در دست می گیرد و در عمل آن را به نابودی کشانده است!

    پ.ن.: البته این بدهی ها شامل همه دولتها می شود ولی متأسفانه دولت فعلی هم بجای تسویه بخشی از بدهی خود به سازمان تأمین اجتماعی که حق الناس است، به دنبال در اختیار گرفتن کامل این سازمان و ادغام آن با صندوق بازنشستگی کشوری و لشکری است تا هم بدهی دولت به این سازمان عمومی غیردولتی به فراموشی سپرده شود و هم از منابع تأمین اجتماعی و سایر صندوقهای پولدار برای تأمین منابع لازم جهت پرداخت به صندوقهای دولتی که فعلا از بودجه عمومی پرداخت می شود استفاده کند!

    به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
    📌http://telegram.me/Iran_economy_online
    ۸
    و دقیق ترین پیش بینی ها اینجا در اینستاگرام
    📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o

اخبار ویژه