زندگینامه کامل علی اکبر رفوگران بنیانگذار برند خودکار بیک در ایران

توضیحاتی درباره زندگینامه کامل حسن رفوگران ، پدر نوشت افزار و بنیانگذار برند خودکار بیک در ایران در صفحه اقتصاد منتشر شد!

زندگینامه کامل علی اکبر رفوگران بنیانگذار برند خودکار بیک در ایران
صفحه اقتصاد -

در این مطلب از صفحه اقتصاد ، توضیحاتی درباره زندگینامه کامل حسن رفوگران ، بنیانگذار برند خودکار بیک در ایران خواهیم داشت! با ما همراه باشید. خودکار بیک از جمله کالاهایی است که از گذشته تا به امروز همراه ما بوده است! شاید جالب باشد که بنیانگذار این کارخانه در ایران کسی نیست جز علی اکبر رفوگران ، پدر نوشت افزار ایران!

رفوگران متولد سال 1309 شمسی و چهارمین فرزند یک خانواده مذهبی و با تباری اصفهانی بود. پدر وی از بازاری های صاحب نام محسوب می شد! جالب است بدانید شغل خانوادگی آن ها، فروش لوازم التحریر بود. لازم به بیان است آن ها در ابتدا با نام فامیلی تحریریان شناخته می شدند، ولی مدتی بعد نام فامیلی خود را به رفوگران تغییر دادند.

رفوگران در سال 1321 شمسی، در حجره پدر خود در بازار مشغول به کار شد. البته کار در بازار مانع تحصیل وی نشد؛ علی اکبر رفوگران به صورت شبانه درس می خواند و به دبیرستان می رفت. جالب است بدانید علی اکبر رفورگران در کلاس های آموزش زبان انگلیسی نیز شرکت می کرد!

او به مدت هشت سال یعنی تا سال 1328 شمسی و پیش از خدمت سربازی در کنار پدر خود به کار مشغول بود. علی اکبر رفوگران در سال 1330 شمسی و با پایان سربازی، ازدواج کرد و دوباره در بازار مشغول به کار شد.

وی علاقه عجیبی به رشد در کسب و کار خود داشت و از هیچ تلاش و کوششی فروگذار نبود! در سال 1332 شمسی، پدر وی یک محموله بزرگ مداد از ژاپن خریداری کرد (در آن دوره اجناس ژاپنی کیفیت خوبی نداشتند!). اینجا بود که علی اکبر رفوگران به فکر فروش آن ها به صورت متفاوتی افتاد! او عصای کوچکی ساخت و مدادها را روی آن گذاشت تا مدادها شکل عصا بگیرند و توجه کودکان را جلب کنند… این اتفاق باعث شد که مدادها خیلی زود به فروش برسند و او سود خوبی به دست آورد.

با این موفقیت رفوگران زیرزمین منزل خود را به کارگاه ساخت و تولید مداد تبدیل کرد! او از سال ۱۳۳۲ شمسی، تولید و فروش عکس برگردان را نیز به صورت مستقل شروع کرد.

علی اکبر رفوگران و راه اندازی کارخانه خودکار بیک در ایران

رفوگران در سال ۱۳۴۲ شمسی به همراه پدر و برادر خود کارخانه تولید خودکار بیک را راه‌ اندازی کرد! وی در ابتدا نمایندگی خودکار بیک را از فرانسه دریافت کرد.

او مدتی بعد راهی کشور آلمان شد؛ و به دیدار رئیس کارخانه بیک شتافت! رئیس کارخانه بیک بدون مقدمه از علی اکبر رفوگران پرسید:

چه کاری می‌ توانم برای شما انجام دهم؟

و رفوگران در پاسخ او گفت:

آقای بیک! یک ماشین تزریق پلاستیک به اضافه ی یک قالب خودکار دسته دوم به من بفروشید و پول آن را همین الان بردارید! من این دستگاه‌ ها را به تهران می‌ برم و اگر توانستم تولید را به سطحی برسانم که مورد رضایت شما باشد، اجازه تولید خودکار بیک در ایران را به من بدهید، اگر نتوانستم ماشین تزریق را نگه می‌ دارم و قالب را به شما بر می‌ گردانم تا سر فرصت به هر فرد دیگری که خواستید، بفروشید و بعد پول آن را به من بدهید!

رئیس کارخانه بیک که با تعجب به حرف‌ های علی اکبر رفوگران گوش می‌ کرد با پایان یافتن صحبت‌ های او با لبخند به او گفت:

این پشتکار را به شما تبریک می‌ گویم!

رئیس کارخانه بیک دستگاه‌ های مورد نظر رفوگران را تهیه کرد؛ علی اکبر رفوگران پس از بازگشت شرکت صنعتی قلم خودکار را پایه گذاری کرد. وی مدتی بعد کارخانه مداد سوسمار را که در آستانه ورشکستگی بود، خریداری کرد و احیا نمود.

ماجرای حضور مداد سوسمار در ایران

مداد سوسمار را اولین بار فرمانفرماییان به ایران وارد کرده‌ بود، ولی کارخانه به دلایل مالی تا آستانه ورشکستگی رفته‌ بود. در این بین، علی اکبر رفوگران تصمیم گرفت کارخانه ورشکسته مداد سوسمار را به روزهای خوش خود بازگرداند…

رفوگران کارخانه مداد سوسمار را خریداری نمود! او به سرعت مدیرعاملی جدید برای کارخانه منصوب کرد. چون در آن زمان مداد سوسمار از کارخانه فابرکاستل در نورنبرگ کشور آلمان وارد می شد، وی به فکر تولید آن در ایران افتاد! علی اکبر رفوگران به آلمان رفت و با راضی کردن مدیران کارخانه فابرکاستل آلمان، امتیاز ساخت آن را گرفت…

او یک هفته در کارخانه فابرکاستل آلمان برای مطالعه نحوه تولید مداد ماندگار شد! کارخانه سوسمار نشان ایران پس از مدتی کوتاه به سودآوری رسید و علی اکبر رفوگران موفقیتی دیگر را کسب کرد.

 

علی اکبر رفوگران و خریداری کارخانه عطر بیک فرانسه

رفوگران با موفقیت در عرصه تولید و ساخت نوشت افزار (شامل خودکار و مداد) تصمیم گرفت دیگر فرآورده های بیک را نیز در ایران تولید کند…

علی اکبر رفوگران در سال ۱۳۷۵ شمسی، کارخانه عطر بیک را از فرانسه خریداری کرد. جالب است بدانید بدانید بسیاری از همکاران وی و حتی صاحب بیک فرانسه بر این باور بود که این کار در ایران موفق نمی شود! اما علی اکبر رفوگران می دانست مخارج گمرکی واردات عطر به ایران زیاد است و همچنین کشور ایران، جمعیت جوان زیادی دارد که بسیاری از آن ها قدرت خرید عطرهای گران‌ قیمت خارجی را ندارند… در نهایت علی اکبر رفوگران توانست با فروش گسترده عطر بیک، موفقیت دیگری را کسب نماید.

رفوگران در سال ۱۳۹۵ شمسی نشان امین الضرب را به عنوان کارآفرین برتر به خود اختصاص داد!

مستند خودکار ؛ داستان زندگی علی اکبر رفوگران

مستند ۵۷ دقیقه ای خودکار به کارگردانی محمد ثقفی، به تهیه کنندگی عطا پناهی، به نویسندگی فرناز صالحی و به گویندگی نصرالله مدقالچی درباره علی اکبر رفوگران ، پدر نوشت افزار ایران و تولید کننده خودکار بیک و مداد سوسمار می باشد! این مستند سعی کرده است تاریخچه ای از ورود صنعت نوشت افزار به ایران را مورد بررسی قرار دهد!

شایعه تعطیلی بیک صحت دارد؟

چندی پیش شایعه تعطیلی کارخانه بیک در ایران منتشر شد! جالب است بدانید این کارخانه از ۱۵ سال پیش تغییر فعالیت داده است.

رفوگران، مؤسس کارخانه بیک و رئیس هیات مدیره درباره این موضوع و در مصاحبه ای گفت: " ۱۵ سال پیش ماشین‌ آلات خودکارسازی بیک در اختیار شرکت دیگری قرار گرفت! آن شرکت در حال حاضر با نام ایرانی دیگری به تولید خودکار مشغول است…

ما تعطیل نکرده‌ ایم! و در حال حاضر نیز ۱۳۰ کارگر ثابت داریم. نه کارگر کم کرده ایم و نه تغییراتی در کارخانه های خود داده ایم! "

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه