شب آرزوها پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳
نماز لیله الرغائب چیست؟ + طریقه خواندن نماز شب آرزوها ماه رجب ۱۴۴۶
یکی از شبهای مهم و سفارش شده در ماه رجب شب لیله الرغائب است که امسال مصادف با اول رجب ۱۴۴۶ پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ است، در اینجا طریقه خواندن نماز شب در روز لیلهالرغائب آشنا می شویم.
نخستین شب جمعه ماه پربرکت رجب در حالی فرا میرسد که با نمایان شدن هلال ماه در آسمان، یکی از بهترین ایام برای دعا و درخواست از خدا است. در چنین شبی که موسوم به لیله الرغائب است، نقل است فرشتگان از آسمان به زمین خاکی سرازیر میشوند و ساکن زمین میشوند و پیغامبر نیتهای پاک بندگان خداوند هستند. بنابراین ضمن تاکید بر اعمالی که مربوط به چنین شبی است، فرصت طلب خواستههای به حق و آرزوهای دست یافتنی را نمیتوان از دست داد.
اعمال لیله الرغائب
مسلمانان در این شب به برگزاری نمازهای ویژه و تلاوت قرآن میپردازند. اعتقاد بر این است که آرزوهایی که در این زمان بیان میشوند، برآورده خواهند شد و این موضوع شب آرزوها را به یک مناسبت روحانی مهم تبدیل میکند. بسیاری از مسلمانان اقدام به انجام عبادات مستحبی برای تقویت ارتباط روحانی خود با خدا میکنند.
نماز لیله الرغائب
در روایتی از رسولالله آمده است که میان نماز مغرب و عشا، دوازده رکعت نماز بخوانید (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت، یکبار سوره حمد و سه بار سوره قدر و دوازده بار سوره توحید خوانده شود. پس از سلام نماز هفتاد مرتبه باید گفت: «أللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد النَّبِیِّ الاْمِّیِّ وَ عَلی آلِهِ» سپس به سجده رفت و هفتاد بار گفت: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَهِ وَ الرُّوحِ» آنگاه سر از سجده بلند کرد و هفتاد مرتبه گفت: «رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ، إِنَّکَ أنْتَ العَلِیُّ الاْعْظَمُ» دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه گفته شود: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَهِ وَ الرُّوحِ» و سپس آرزو را طلب کرد.
بهترین دعای شب آرزوها
- طلب هدایت از خدا
- عاقبت به خیری
- توبه و تسلیم بودن در برابر خدا
- سلامتی و فرج امام زمان (عج)
- طلب نیکی در دنیا و آخرت
- درخواست بخشش الهی و نجات از جهنم
مسلمانان اهمیت زیادی برای شب رجب قائل هستند و معمولاً نمازهای جمعی و گردهماییهایی برگزار میکنند. این شب فرصتی برای طلب برکت محسوب میشود و بههمین علت ایرانیان سعی میکنند این شب را همراه با یکدیگر و در جوار اماکن مقدس برگزار کنند.
علاوه بر ایران، سایر کشورهای مسلمان نیز مراسمهای مختلفی را برای احترام به این شب برگزار میکنند که در این بین ترکیه مراسم ویژهتری دارد.
ترکیه
کاندیل گجلیری: در ترکیه، شب رجب بخشی از مجموعهای از شبهای مقدس به نام کاندیل گجلیری است که طی آن مساجد روشن میشود و نمازهای ویژهای برگزار میشود. این سنت به دوران امپراتوری عثمانی برمیگردد، زمانی که لامپهای روغنی به نام کاندیل در مساجد روشن میشدند.
کاندیل سیمیدی: نانواییها معمولاً نوعی نان حلقهای به نام کاندیل سیمیدی را عرضه میکنند که با دانه کنجد یا زیره سیاه تزئین شده و مختص این جشن است.
نظر شما