گفتگوی صفحه اقتصاد با بهروز محبی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس
بدهی کلان صندوق های بازنشستگی، ابرچالش دولت
محبی بر تعیین میزان طلب صندوقها از سوی سازمان حسابرسی تاکید کرد
بهروز محبی نجم آبادی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین مشکلات جدی که برای هر دولتی از دولتهای قبل به ارث میرسد، صندوقهای بازنشستگی است گفت: وضعیت صندوقهای بازنشستگی به اندازه ای آسیب پذیر است که مدتهاست توان حمایت، سرویس دهی و خدمات دهی به زیر مجموعههای خودشان را از دست دادهاند.

کوروش شرفشاهی - بهروز محبی نجم آبادی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با صفحه اقتصاد
به تشریح دلایل بحران صندوق های بازنشستگی پرداخت و گفت: برای آنکه بدانیم چرا صندوقهای بازنشستگی به مرز بحران رسیده اند، باید اتفاقاتی که برای این صندوقها رخ داده با دقت مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
وی با هشدار نسبت به دست اندازی دولتها به صندوقهای بازنشستگی که باعث بحران جدی آنها شده گفت: در گذشته از صندوقهای بازنشستگی برداشتهای ویژه و غیر متعارفی از سوی دولت صورت گرفته که مهمترین دلیل بحران آنها بوده است.
نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه صندوق های بازنشستگی برای آنکه بتوانند ارزش حق بیمه هایی که دریافت می کنند، برای آینده حفظ کنند، باید با حق بیمه ها سرمایه گذاری کنند گفت: دلیل دیگر بحران صندوق های بازنشستگی این است که اگر به هر نحوی کار اقتصادی انجام داده اند، بر عملکرد آنها نظارت درستی صورت نگرفته که باعث شده صندوقها دچار ضرر و زیانهای هنگفتی شوند.
وی با ابراز تاسف از اینکه صندوق های بازنشستگی به حیات خلوت دولتها تبدیل شده و این مسیر غلط همچنان ادامه دارد گفت: هر نماینده مجلس که نتوانسته به دور بعد راه یابد، در هیات مدیره یکی از صندوق های بازنشستگی جا خشک کرده و بدون آنکه تاثیری در عملکرد بنگاه های زیر مجموعه صندوق ها داشته باشد، حقوق های کلانی دریافت کرده است.
بهروز محبی نجم آبادی بزرگترین چالش صندوقها را ناتراز بودن نسبت بیمه پرداز به مستمری بگیر دانست و گفت: ناترازی در منابع و مصارف صندوقهای بازنشستگی باعث شده توانایی صندوقها به حداقل ممکن کاهش پیدا کند.
وی نسبت به بحرانی که گریبانگیر صندوقهای بازنشستگی شده هشدار داد و گفت: نتیجه چالشهای صندوقهای بازنشستگی، بار مالی است که به بودجه دولت تحمیل میشود، به نوعی که سالانه بیش از 200 هزار میلیارد تومان از درآمد دولت برای کمک به صندوقها هزینه میشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در برنامه هفتم توسعه نگاه ویژهای به صندوقها صورت پذیرفت گفت: باید توانمندسازی صندوقها به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد تا صندوقها بتوانند روی پای خود بایستند و دخل و خرج خود را تراز کنند.
نماینده مردم سبزوار ، جغتای و جوین در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه آگاهی از بحران صندوق ها باعث شد تا در برنامه هفتم توسعه نگاه ویژهای برای صندوقها داشته باشیم گفت: هدف از این نگاه ویژه، توانمندسازی صندوقها تا رسیدن به استقلال کامل است.
محبی نجم آبادی با تاکید بر اینکه هرچه سریعتر باید وابستگی صندوقها به دولت ساماندهی شود گفت: دولت بیش از این توان کمکهای مالی در این حجم سنگین را به صندوقهای بازنشستگی ندارد و با روند افزایش حقوق بازنشستگان، روزی می رسد که امکان تامین حقوق بازنشستگان را نداشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه باید هرچه سریعتر باید تکلیف وابستگی صندوقهای بازنشستگی به دولت را روشن کنیم گفت: متاسفانه یکی از بزرگترین چالشهایی که دولت با آن روبرو بوده، بدهی کلان صندوقهاست.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه در برنامه هفتم توسعه انواع بدهیهای دولت را تعریف کرده ایم گفت: بخشی از بدهیها به صندوقها، بدهیهای قطعی است که دولت باید بر اساس اسناد قطعی، تعیین شده و حسابرسی شده این بدهیها را بپذیرد و برای پرداخت آنها به سرعت اقدام کند.
وی با اعلام اینکه نوع و نحوه پرداخت بدهیهای دولت به بدهکاران از جمله صندوقهای بازنشستگی تعیین تکلیف شده گفت: دولت را مکلف کردیم برای پرداخت بدهیهای خود در طول برنامه هفتم برنامهریزی قطعی و قابل اجرا داشته باشد.
محبی نجم آبادی با تاکید بر اینکه بر اساس برنامه و زمانبندی تعیین شده، دولت باید بدهیهای خود را پرداخت کند گفت: هدف مجلس این است که مانند دورههای گذشته، شاهد این نباشیم که نه تنها در پایان برنامه هفتم، دولت بدهیهای خود را پرداخت نکرده باشد، بلکه بر میزان بدهیهای دولت افزوده شده باشد.
وی در خصوص بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی گفت: یکی از مهمترین چالش های دولت در خصوص بدهی ها، بدهی به سازمان تامین اجتماعی است. اما چالش مهمتر این است که عدد مشخصی تعیین نشده و هر کس به سلیقه خود در خصوص بدهی دولت به تامین اجتماعی اظهار نظر می کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی خواستار تعیین تکلیف نهایی بدهی دولت به تامین اجتماعی شد و گفت: باید سازمان حسابرسی به این مهم ورود کند و عددی به عنوان بدهی دولت به تامین اجتماعی قطعی شود تا بتوان راهکار قطعی برای پرداخت آن تعریف کرد.
وی با اشاره به اینکه در برنامه هفتم توسعه تاکید شده که دولت باید ظرف ۵ سال بدهی خودش را به سازمان تامین اجتماعی بپردازد گفت: چون عدد مشخصی وجود ندارد، دولت نمی داند چه قدر باید بدهد که این چالش اصلی است.
نظر شما