آخرین خبر از واردات هزاران تُن گندم کیفی به استان قم

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم اعلام کرد: ۲۰ هزار تُن گندم با کیفیت بسیار بالا از خوزستان به قم حمل شده و در حال ذخیره‌ سازی است.

آخرین خبر از واردات هزاران تُن گندم کیفی به استان قم
صفحه اقتصاد -

سعید محمدی در این خصوص بیان کرد: این اقدام در راستای کیفی بخشی بیشتر به آرد و نان استان قلمداد می‌شود و نقش بسیار موثری در افزایش رضایت شهروندان از نان مصرفی خواهد داشت.

وی افزود: این اقدام مهم با پیگیری‌های فراوان انجام شده و هم اکنون محموله‌های گندم درحال حمل و تخلیه در سیلوی مجتمع ذخیره سازی شهید آصف نخعی اداره کل غله وخدمات بازرگانی استان قم می‌باشد.

نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل می‌دهد، در کشور ایران نیز نان قوت غالب و غذای اصلی مردم محسوب می‌شود. نان در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی مثل گوشت و شیر دارای چگالی انرژی بیشتری است.

بنابراین نان یک محصول غذایی است که در امنیت غذایی جامعه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. روزانه قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین (تامین بیش از ۴۵ درصد نیاز روزانه)، املاح معدنی همچون فسفر و ویتامین‌های گروه B مورد نیاز ما از طریق نان تأمین می‌شود.

گفتنی است طبق آمارهای ارائه شده مصرف سرانه نان در کشور حدود ۱۱۴ کیلوگرم در سال (معادل ۳۱۰ گرم در روز) است، که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی دریافتی و حدود ۴۵ درصد پروتئین روزانه را تامین می‌کند. در اقشار کم درآمد که نان بیشتری مصرف می‌کنند تا ۶۰ درصد پروتئین روزانه از نان تامین می‌شود.

همچنین بیش از ۳۰ درصد کلسیم و فسفر روزانه که در افراد فقیر به ۴۵درصد هم می‌رسد از نان روزانه تامین می‌شود، میانگین مصرف سرانه نان در جهان حدود ۶۵ کیلوگرم و مصرف سرانه سالانه نان در ایران ۳۷ درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است.

با توجه به اهمیت این موضوع دست اندرکاران حوزه سلامت ضرورت پخت نان کامل و سالم را یادآور شده و تاکید کردند که آرد سفید خاصیت لازم را ندارد.

در همین رابطه تولید نان کامل (دارای سبوس بالا) به دلیل مزایایی که برای سلامتی دارد، به صورت جدی در کانون توجه مسئولان استان قم قرار گرفته و آنان تلاش دارند ضمن تشکیل قرارگاه نان کامل و تشویق مردم به استفاده از این نوع نان، علاوه بر ارتقای سطح سلامت عمومی مردم، میزان شیوع بیماری‌های گوارشی در استان را کاهش دهند.

به طور کلی حدود ۹۴۰ نانوایی در سطح شهر و مناطق مختلف قم فعال است و نانوایان در این استان انواع نان های مورد علاقه مردم را تولید می‌کنند.

پنج کارخانه تولید آرد نیز در قم فعال می‌باشد و میزان آرد مصرفی نانوایی‌ها در این استان در هر ماه حدود ۱۰ هزار تُن است.

پیشنهاد سردبیر

منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه