ضرورت تصویب قوانین جدید برای حمایت از کشاورزان
در این مطلب از صفحه اقتصاد آمده است، مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به افزایش هزینههای تولید، قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی ۳۰ درصد ارزش خود را از دست داده است. با ما همراه باشید!
ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به افزایش هزینه های تولید ناشی از نوسان نرخ ارز، درصدد هستیم نامه ای مبنی بر تجدید نظر در نرخ محصولات کشاورزی به رئیس شورای قیمت گذاری ارسال کنیم چراکه قیمت های فعلی جوابگوی هزینه ها نیست.
به گفته او، در زمان تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی نرخ کود دی آمونیوم فسفات ۶۲۰ هزارتومان بود که اکنون به یک میلیون و ۴۹۵ هزارتومان رسیده، همچنین قیمت سموم ۶۰ تا ۸۰ درصد رشد داشته است و به طبع افزایش قیمت ارز هزینه های کارگری، قطعات یدکی افزایش یافت به طوریکه نرخ ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومانی خرید تضمینی گندم یا ۴۳ هزارتومانی کلزا جوابگو نیست.
ایمانی ادامه داد: با احتساب هزینه تمام شده تولید، قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی ۳۰ درصد ارزش خود را از دست داده است که براین اساس ارزش قیمت خرید تضمینی گندم به ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با تاکید بر رفع چالش های تولید بیان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی مبنی بر کم بارشی در اکثر استان ها به کشاورزان توصیه می شود که نسبت به آبیاری اقدام کنند، درحالیکه قطع برق چاه های کشاورزی در کاهش عملکرد تولید اثر گذار است.
او گفت: بنابر تاکید رئیس جمهور مبنی بر آنکه وزارت جهاد برمبنای داشته های فعلی تدبیری بیندیشد تا نیاز کشور تامین شود، از این رو انتظار می رود که در ارتباط با تامین سوخت و نهاده تدابیری اندیشیده شود، در غیراین صورت امیدی به خودکفایی نیست.این درحالی است که اکر برای ۲ میلیون هکتار سطح زیرکشت آبی شرایط مهیا شود به طوریکه عملکرد به ۵ تا ۶ تن در هکتار برسد، از همین سطح امکان تولید ۱۰ تا ۱۲ میلیون تن گندم وجود دارد.
نظر شما