تازه ترین خبر از وضعیت خرید گندم امروز ۱۷مرداد ماه ۱۴۰۲ | قیمت گندم چند؟
در این خبر به توضیحاتی درباره تازه ترین خبر از وضعیت خرید گندم امروز ۱۷مرداد ماه ۱۴۰۲ پرداخته شده است.
مجموع خرید گندم از ابتدای فرودین امسال تا نیمه مرداد ۱۴۰۲ به ۹ میلیون و ۴۰ هزار تن رسید. گندم خریداری شده در قالب یک میلیون و ۷۲۶ هزار محموله از ۳۱ استان کشور خریداری شده است.
مجموع خرید گندم از ابتدای فرودین امسال تا نیمه مرداد ۱۴۰۲ به ۹ میلیون و ۴۰ هزار تن رسید. گندم خریداری شده در قالب یک میلیون و ۷۲۶ هزار محموله از ۳۱ استان کشور خریداری شده است.
خرید سراسری گندم از کشاورزان از ابتدای فروردین ۱۴۰۲ آغاز شد و براساس آمار منتشرشده از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران تا هفته دوم خردادماه ۹ میلیون و ۴۰ هزار تن گندم به ارزش ۱۳۵ هزار و ۶۸۵ میلیارد تومان از کشاورزان سراسر کشور خریداری شده است.
براساس اعلام وزارت جهادکشاوزی، قیمت تضمینی گندم برای سال زراعی جاری ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان و یارانه کاشت یعنی تامین بخشی از هزینههای کود و بذر نیز هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر برای ارتقا و افزایش انگیزه تولید در کشاورزان مقرر شد تا ۲ هزار تومان نیز به ازای هر کیلوگرم گندم تحویلی به عنوان «جایزه تحویل گندم» پرداخت شود.
به گفته سید سعید راد، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران خرید تضمینی گندم تا نیمه نخست مردادماه سال گذشته، ۴ میلیون و ۶۲۴ هزار تن بود که در سال جاری به ۶ میلیون و ۴۰ هزار تن رسیده است، بیان کرد: امسال با رشدی بالغ بر ۳۶ و نیم درصد، تاکنون ۲ میلیون و ۴۱۸ هزار تن بیشتر از سال گذشته گندم خریداری شده است.
اما بیشترین خرید از چه استانهایی صورت گرفته است؟ ارزیابی صورت گرفته نشان میدهد در بازه زمانی مورد بررسی ۵۳ درصد ازکل گندمهای خریداری شده از کشاورزان ۵ استان تحویل گرفته شده که شامل استانهای خوزستان با یک میلیون و ۷۱۹هزار تن، فارس با ۹۹۳ هزارتن، کردستان با ۸۱۹ هزارتن، کرمانشاه با ۷۵۰ هزارتن و گلستان با ۵۵۴ هزار تن، بیشترین میزان خرید گندم را به خود اختصاص دادهاند.
مصری: پول گندم کاران پرداخت شود
نماینده مهریز و بافق در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر هزینه گندم پرداخت نشود سال آینده مجبور به واردات گندم خواهیم شد.
محمدرضا صباغیان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: با توجه به اینکه گندمکاران، گندم به سیلوها تحویل دادند لازم است وزیر نفت هر چه سریعتر عوارض پتروشیمیها را پرداخت کند تا سازمان برنامه و بودجه اعتبار لازم برای پرداخت پول گندمکاران داشته باشد.
وی ادامه داد: گندمکاران محصول را تحویل دادهاند اما پولی دریافت نکردند؛ با توجه به شرایط سخت اقتصادی این احتمال وجود دارد که گندمکاران سال آینده به کشت دیگری روی آورند پس اگر هزینه گندم پرداخت نشود سال آینده مجبور به واردات گندم خواهیم شد.
عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر گفت: اگر بخواهیم سال آینده گندم برداشت کنیم باید امسال گندم بکاریم؛ لذا باید پول گندم به گندمکاران پرداخت شود تا آنها بتوانند برای کاشت جدید بذر تهیه کنند.
نظر شما