آخرین وضعیت صنعت قیر ایران از زبان مدیرعامل نفت پاسارگاد

مدیرعامل نفت پاسارگاد در حاشیه شانزدهمین کنفرانس سراسری اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران با رادیو اقتصاد به مصاحبه و تشریح فعالیت‌ها و چالش‌های تولید و صادرات قیر در کشور پرداخت.

آخرین وضعیت صنعت قیر ایران از زبان مدیرعامل نفت پاسارگاد
صفحه اقتصاد -

دکتر اسفندیار در مصاحبه با رادیو اقتصاد ضمن اشاره به اینکه قیر یک کالای مهم در عرصه جهانی محسوب می‌شود و نفت پاسارگاد به عنوان بزرگترین تولیدکننده این محصول در خاورمیانه شناخته می‌شود در پاسخ به سوال خبرنگار در رابطه با اهمیت قیر و حوزه فعالیت این شرکت گفت: سالانه ۱۲ میلیون تن وکیوم باتوم در کشور تولید می‌شود که از این رقم، ۶ میلیون تن برای تولید قیر اختصاص داده می‌شود و از این میزان ۴ میلیون تن صادر و ۲ میلیون تن از آن در داخل به مصارفی مانند پروژه‌های عمرانی و راه سازی می‌رسد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل نفت پاسارگاد، وی در پاسخ به سوال خبرنگار رادیو اقتصاد در رابطه با اینکه قیر به جز مصارف معمول در راه سازی در چه صنایعی کاربرد دارد، بیان کرد: قیر در فعالیت‌های مربوط راهسازی، ساخت باندهای فرودگاهی، صنایع خودروسازی و عایق‌های رطوبتی کاربرد دارد.

 وی ادامه داد: نفت پاسارگاد  به عنوان بزرگترین تولیدکننده این محصول ۱۵گرید مختلف قیر در مجتمع های خود تولید می‌کند که مصارف گوناگونی را شامل می‌شوند.

اسفندیار ادامه داد: به عنوان مثال یکی از آخرین گریدهای قیر پی جی پلاس تولیدی در نفت پاسارگاد نوعی محصول است که در شرایط آب و هوایی منفی ۲۲ درجه و مثبت ۷۶ قابل استفاده است.

وی افزود : قیرهای پلیمری و قیرهایی که از پودر لاستیک ساخته می‌شوند و دوستدار محیط زیست محسوب می‌شوند امروزه در اروپا مورد استفاده قرار می‌گیرند که در نفت پاسارگاد نیز تولید می‌شوند.

دکتر اسفندیار ادامه داد: از انواع دیگر قیرهای تولیدی می‌توان به قیرهای رنگی اشاره کرد که در ساخت مسیرهای پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری کاربرد دارد.

دکتر اسفندیار در پاسخ به سوال خبرنگار در رابطه با موانع و چالش‌های تولید قیر، تامین مواد اولیه تولید این محصول را چالش اصلی بر سر راه تولیدکنندگان عنوان کرد و گفت: کمبود وکیوم باتوم به عنوان خوراک تولید قیر، مانعی جدی بر سر راه تولیدکنندگان محسوب می شود.

وی افزود: واحدهای کوچک نیز عامل رقابت کاذب و افزایش قیمت می‌‌‌شوند؛ به این معنا که با قیمت‌گذاری در حجم اندکی از وکیوم باتوم، این قیمت‌ها به تناژهای بالا تسری می یابد.

دکتر اسفندیار گفت: به همین دلیل برخی شرکت‌ها به خوراک بی‌‌‌کیفیت مانند وی آر عراق روی آورده و از این خوراک در تولید قیر خود استفاده می کنند تا قیمت محصول نهایی را کاهش دهند.

وی افزود: از دیگر چالش ها می توان به فرسودگی تاسیسات پالایشگاهی و  استهلاک تجهیزات اشاره کرد که موجب اوورهال های طولانی مدت می شود و در بعضی اوقات برای چند ماه یک پالایشگاه را از دست می دهیم که باعث بروز مشکلاتی در تولید محصول می شود.

وی در پایان مصاحبه رادیویی خود تصریح کرد: در بحث فروش و صادرات محصول نیز موانعی وجود دارد که کار بازرگانی را برای تولیدکنندگانی مانند پاسارگاد سخت می کند که از میان آنها رفع تعهد ارزی اصلی ترین عامل محسوب می شود.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه