حسن ملک حسینی خبر داد:
منطقه آزاد اینچهبرون به قطب پیوند اقتصادی ایران و ترکمنستان تبدیل میشود
در نشست مشترک استاندار گلستان، استاندار بالکان ترکمنستان و سفیر ترکمنستان در ایران که روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ در محل استانداری در گرگان برگزار شد، مدیرعامل منطقه آزاد اینچهبرون با اشاره به ظرفیتهای این منطقه در اتصال کریدورهای بینالمللی شمال-جنوب و شرق-غرب، از آمادگی کامل برای تبدیل اینچهبرون به قطب لجستیک و تجارت آسیای میانه خبر داد و ایجاد مرکز خدمات سرمایهگذاری مشترک ایران و ترکمنستان را راهکاری مؤثر برای تسهیل روابط اقتصادی دو کشور عنوان کرد.

به گزارش صفحه اقتصاد؛ روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ در نشست مشترک علیاصغر طهماسبی استاندار گلستان، خوجهمراد آشیرمرادف استاندار بالکان ترکمنستان، الیاس ولیاف سفیر ترکمنستان در ایران، حسن ملک حسینی مدیرعامل منطقه آزاد اینچهبرون با اشاره به ظرفیتهای راهبردی این منطقه در توسعه روابط اقتصادی و تجاری ایران و ترکمنستان، اظهار داشت: منطقه آزاد اینچهبرون به عنوان حلقه اتصال کریدورهای بینالمللی شمال-جنوب و شرق-غرب، نقش مهمی در تسهیل مبادلات منطقهای ایفا میکند و میتواند به قطب لجستیک و بازرگانی در آسیای میانه تبدیل شود.
وی افزود: با فراهم شدن زیرساختهای اولیه، از جمله خطوط ریلی متصل به آسیای مرکزی، گمرکات فعال و مجوزهای قانونی برای فعالیت شرکتهای خارجی، منطقه آزاد اینچهبرون آماده میزبانی از سرمایهگذاران ترکمن است.
مدیرعامل منطقه آزاد با اشاره به استقبال بیش از ۶۰ سرمایهگذار داخلی و خارجی از فعالیت در این منطقه، بر ضرورت ایجاد مرکز خدمات سرمایهگذاری مشترک ایران-ترکمنستان در اینچهبرون تأکید کرد و آن را بستری برای رفع موانع بروکراسی و تسهیل فرآیندهای تجاری دانست.
وی همچنین از آمادگی این منطقه برای برگزاری نمایشگاههای تخصصی، نشستهای تجاری و تورهای سرمایهگذاری خبر داد و گفت: منطقه آزاد اینچهبرون میتواند پایگاه صادراتی محصولات ایرانی به آسیای مرکزی و بالعکس باشد.
ملک حسینی از پیشنهاد ترکمنستان برای ایجاد منطقه مشترک صنعتی و تجاری در مرز اینچهبرون-قزلآیاق استقبال کرد و این طرح را گامی مهم در همافزایی اقتصادی دو کشور توصیف نمود.
استاندار گلستان نیز این سفر را سرآغاز فصلی نوین در مناسبات دو کشور خواند و گفت: منطقه آزاد اینچهبرون در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و ثبت شرکت توسط بیش از ۶۰ سرمایهگذار داخلی و خارجی در آن انجام شده و استان گلستان آمادگی برای جذب سرمایهگذاریهای مشترک با ترکمنستان دارد.
وی در ادامه افزود: هیچ مانعی بر سر راه گسترش روابط دوجانبه ایران و ترکمنستان وجود ندارد و قلبهای دو ملت فراتر از مرزهای جغرافیایی در کنار یکدیگر میتپد.
علیاصغر طهماسبی آمادگی شرکتهای راهسازی گلستان را برای مشارکت در بزرگراه مرزی ایران- قنداق اعلام کرد و افزود تکمیل این بزرگراه تبادلات تجاری فرهنگی و انسانی را آسانتر و پرشتابتر خواهد کرد.
استاندار بالکان ترکمنستان هم در این دیدار با اشاره به حجم مبادلات تجاری ۴۶۰ میلیون دلاری گلستان- ترکمنستان در سال ۲۰۲۴ که نسبت به سال قبل یک درصد رشد داشته است بر پتانسیل عظیم برای گسترش تجارت تأکید کرد.
وی افزایش صادرات متقابل توسعه تجارت مرزی و مشارکت فعال شرکتهای خصوصی را راههایی برای تقویت این روند دانست.
وی پروژه بزرگراه مرزی ایران- قنداق را کلید تقویت ترانزیت منطقهای دانست و از امضای تفاهمنامه آن در سال ۲۰۲۳ میان وزارت راه و شهرسازی ایران و آژانس ساختوساز بزرگراههای ترکمنستان خبر داد.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان هم در این نشست ترکمنستان را بزرگترین شریک تجاری گلستان خواند و از رشد ۳۰ درصدی مبادلات تجاری در سال گذشته خبر داد.
امیر یوسفی پیشنهادهایی برای تعمیق همکاریها فیمابین، شامل ازسرگیری تردد مسافری از مرز اینچهبرون، ایجاد بازارچههای مرزی مشترک در حسنقلی-گمیشان و اینچهبرون، توسعه زیرساختهای لجستیک و حملونقل، تقویت گردشگری و سرمایهگذاری مشترک در بخشهای صنعتی و کشاورزی ارائه داد.
وی تأکید کرد: اراده سیاسی مشترک و نبود موانع جدی موتور محرک توسعه روابط است.
گفتنی است خوجهمراد عاشور مرادف استاندار بالکان جمهوری ترکمنستان و هیات همراه با استقبال رسمی ملک حسینی مدیرعامل منطقه آزاد اینچه برون، حمیدی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی و کیانمهر معاون امور اقتصادی استاندار گلستان، از مرز اینچهبرون، وارد گلستان شدند.
نظر شما