گروسی: زیرساختهای لجستیکی و موقعیت استراتژیک، مزیتهای ویژه ماکو برای جذب سرمایهگذاری
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی ماکو با اشاره به ظرفیتهای گسترده این منطقه برای جذب سرمایهگذاری، گفت: منطقه آزاد ماکو به عنوان بزرگترین منطقه آزاد کشور، با دسترسی به بازارهای بینالمللی، همجواری با کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان، برخورداری از زیرساختهای حملونقل جادهای و ریلی، ظرفیتهای بینظیری برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی فراهم کرده است.

حسین گروسی در جلسه ستاد عالی سرمایهگذاری استان که به ریاست استاندار آذربایجانغربی در ارومیه برگزارشد، افزود: وجود شهرکهای صنعتی فعال، احداث شهرک لجستیک بینالمللی، موقعیت ممتاز در کریدور شمال ـ جنوب و شرق ـ غرب، طرحهای بزرگ توسعهای مانند اتصال راهآهن و گسترش دیتاسنترها، فرصتهای کمنظیری برای سرمایهگذاری در حوزههای صنعت، کشاورزی، لجستیک، انرژیهای تجدیدپذیر و فناوریهای نوین ایجاد کرده است.
گروسی همچنین تأکید کرد: معافیتهای مالیاتی، سهولت در فرآیند صدور مجوزها، حمایت ویژه از سرمایهگذاران و سیاستهای تشویقی منطقه، ماکو را به یکی از جذابترین مقاصد سرمایهگذاری در کشور تبدیل کرده است.
وی خاطرنشان کرد: سازمان منطقه آزاد ماکو با برنامهریزی مدون و سیاستگذاری هدفمند، آماده همکاری با سرمایهگذاران داخلی و خارجی در پروژههای زیرساختی، تولیدی و صادراتمحور است و در این مسیر، حمایت از محیط زیست و توسعه پایدار را یک اصل بنیادین میداند.
اقناع فرهنگی اولویت ستاد سرمایهگذاری است
استاندار آذربایجانغربی نیز در این نشست با تأکید بر مهیا شدن فضای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی جامعه برای توسعه سرمایهگذاری و رونق تولید اظهار کرد: کارهای تبلیغی، فرهنگی، اقناعسازی و اطلاعرسانی مناسب به مردم و گروههای مختلف جامعه، یک ضرورت و از اولویتهای ستاد عالی سرمایهگذاری است.
وی افزود: ارتباط مستقیم و غیرمستقیم با معلمان، اصحاب رسانه، دانشگاهیان و اندیشمندان برقرار شود تا همه گروهها در میدان عمل حاضر باشند.
استاندار آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: باید مردم و سرمایهگذاران در جریان رویدادهای سرمایهگذاری قرار گیرند؛ چراکه این اقدامات محدود به امسال نخواهد بود و تداوم خواهد داشت.
رحمانی با اشاره به لزوم جبران عقبماندگیهای استان، بر سرعتبخشی به اصلاح ساختارها و شناسایی فرصتها تأکید کرد و افزود: باید زیرساختها فراهم شود تا سرمایهگذاران از فرصتهای ایجاد شده بهرهبرداری کنند.
وی با بیان اینکه تولیدات استان باید صادراتمحور باشد، گفت: باید نمایشگاهها و مراکزی برای فروش مستقیم محصولات کارخانهها در نقاط مختلف استان بهویژه در مناطق مرزی فراهم شود.
رحمانی نقش تسهیلگری استانداری و پیشتازی دستگاههای عضو ستاد سرمایهگذاری را یادآور شد و گفت: با استفاده از ظرفیت پایانهها، بازارچههای مرزی و سایر امکانات، باید زمینه توسعه تجارت و سرمایهگذاری فراهم گردد.
استاندار آذربایجانغربی با تأکید بر تجارت پایدار و اهمیت حضور بخش خصوصی و تعاونیها در کنار یکدیگر، افزود: ظرفیتهای استان در حوزههای معدن، گردشگری، کشاورزی و صنعت باید مورد توجه ویژه قرار گیرند و فرصتهای سرمایهگذاری به صورت مکتوب تدوین شود.
رحمانی تصریح کرد: صدور مجوزها باید با رعایت ملاحظات زیستمحیطی انجام گیرد و در این زمینه اداره کل حفاظت محیط زیست استان همکاری مناسبی داشته است.
وی با بیان اینکه هلدینگهای بزرگ متصل به صنایع کوچک و بزرگ موتور محرکه سرمایهگذاری هستند، افزود: آذربایجانغربی در بخش خدمات رفاهی و جادهای باید از رتبه نوزدهم کشوری به رتبه پنجم ارتقاء یابد.
استاندار همچنین از مذاکرات اخیر با چند شرکت چینی برای سرمایهگذاری در استان خبر داد و بر لزوم شناسایی، تکمیل و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری تأکید کرد.
نظر شما