پیش بینی قیمت دلار فردا دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴ | دلار بخریم یا نه؟ | قیمت دلار در خرداد چقدر می‌شود؟

انتشار اخبار ضد و نقیض از دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا، برخلاف انتظارات برخی فعالان بازار، نتوانست به ایجاد نوسانات هیجانی و افزایش قابل توجه قیمت دلار شود.

پیش بینی قیمت دلار فردا دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴ | دلار بخریم یا نه؟ | قیمت دلار در خرداد چقدر می‌شود؟
صفحه اقتصاد -

امروز دلار رشد محدودی را تجربه کرد و حداکثر تا ۸۳ هزار و ۴۰۰ تومان پیش رفت اما همچنان در کف کانال ۸۰ هزار تومان پرسه می‌زند. این آرامش نسبی در بازار آزاد و همچنین در معاملات پشت‌خطی، نشان‌دهنده احتیاط معامله‌گران و عدم تمایل بازار به رشدهای شارپی در کوتاه‌مدت است. با این حال، آینده قیمت دلار همچنان در گرو عوامل متعددی، به ویژه تحولات سیاسی و اقتصادی پیش رو، قرار دارد. بیایید آخرین وضعیت بازار ارز را بررسی کنیم و در ادامه، سه سناریوی خوش‌بینانه، میانه و بدبینانه برای قیمت دلار در نظر بگیریم.

بررسی روند فعلی قیمت دلار در خرداد ۱۴۰۴

پس از انتشار اخبار گیج‌کننده از دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا، قیمت دلار تنها حدود ۷۰۰ تومان افزایش یافت و با اینکه معاملات بازار آزاد روز پنجشنبه با نرخ ۸۲ هزار و ۷۱۰ تومان به پایان رسید، امروز شنبه سوم خرداد ۱۴۰۴، نهایتاً به ۸۳ هزار و ۴۰۰ تومان رسید.

این روند بر خلاف پیش‌بینی کسانی بود که به حواشی سیاسی امید بسته بودند و انتظار داشتند اخبار روز جمعه باعث افزایش چشمگیر قیمت دلار در اولین روز معاملاتی هفته شود.

با این حال، دلار همچنان به کف کانال ۸۰ هزار تومان تمایل دارد و با افزایش ۶۷۵ تومانی، از مرز ۸۲ هزار و ۷۱۰ تومان به ۸۳ هزار و ۳۸۵ تومان رسید. بازار پشت‌خطی، که معمولا پیش‌بینی کننده وضعیت آینده دلار است، در حال حاضر آرامش را برگزیده است.

در معاملات پشت‌خطی روز جمعه، قیمت دلار از ۸۳ هزار تومان آغاز شد و در ساعاتی که برخی رسانه‌های غربی سعی کردند فضا را پیچیده نشان دهند، دلار با ۳۰۰ تومان افزایش به ۸۳ هزار و ۳۰۰ تومان رسید.

بازار آزاد ارز، که واکنش محتاطانه دلالان را به دنبال داشت، باعث شد که دلار در نیمه اول معاملات روز شنبه نتواند از مرز ۸۳ هزار و ۴۰۰ تومان عبور کند. این عدد نسبت به اوج دلار در ۱۹ فروردین ۱۴۰۴، تقریبا ۲۰ درصد ارزان‌تر است و نشان‌دهنده تمایل بازار به حرکت در مسیر نزولی است.

فعالان بازار، هفته گذشته پیش‌بینی کرده بودند که سقف قیمت دلار ۸۳ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد بود و معتقد بودند تنها در صورتی که دلار از محدوده مقاومت ۸۲ هزار و ۵۰۰ تومان و ۸۳ هزار تومان عبور کند، امکان صعود به ۸۳ هزار و ۵۰۰ تومان وجود دارد.

امروز، مقاومت دلار و عدم رشد بیشتر، لزوماً به معنای ترس یا پذیرش شکست نیست، بلکه بیشتر نشان‌دهنده پتانسیل بازار است. با این حال، گرچه آرامش نسبی بازار و عدم واکنش هیجانی به اخبار سیاسی نشان‌دهنده بلوغ نسبی بازار است، نباید از تأثیر تحولات سیاسی بر قیمت دلار غافل شد.

در حال حاضر، محتمل‌ترین سناریو نوسان قیمت دلار در محدوده ۸۱ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۸۴ هزار تومان است، و این وضعیت تا زمانی که تحولی در مذاکرات یا عرضه ارز رخ ندهد، ادامه خواهد داشت. کاهش قیمت دلار به ۷۸ هزار تومان تنها در صورت بهبود شرایط سیاسی و اقتصادی امکان‌پذیر خواهد بود.

سناریوهای محتمل قیمت دلار در آینده

بازار ارز به طور کلی در ابتدای خرداد ۱۴۰۴ در وضعیت انتظار و احتیاط قرار گرفته و ترجیح می‌دهد به اخبار سیاسی واکنش هیجانی نشان ندهد. تحلیلگران، بر اساس داده‌های اخیر و بررسی دقیق روند بازار ارز در ابتدای خرداد ۱۴۰۴، سه سناریوی محتمل را برای آینده قیمت دلار در بازار آزاد ایران پیش‌بینی کرده‌اند.

این تحلیل‌ها، که بر پایه عوامل کلان سیاسی، روانی و اقتصادی استوار هستند، چشم‌اندازی از نوسانات احتمالی در هفته‌های آتی را ارائه می‌دهند. نشان می‌دهند تا زمانی که تحول محسوسی در مسیر مذاکرات صورت نگیرد یا عرضه ارز دچار شوک نشود، محتمل‌ترین سناریو، نوسان در محدوده ۸۱ هزار ۵۰۰ تومان تا ۸۴ هزار تومان خواهد بود.

قیمت دلار در صورت بهبود شرایط، شانس عقب‌نشینی تا ۷۸ هزار تومان را خواهد داشت اما احتمال این رخداد کمتر از سناریوی میانه است. اصلی‌ترین ریسک در نیمه دوم خرداد و تیرماه، وقوع بن‌بست قطعی و ایجاد جو روانی منفی است که می‌تواند به موج صعودی جدیدی در بازار ارز منجر شود. این سناریوها را به ترتیب بررسی می‌کنیم.

سناریو اول؛ گشایش دیپلماتیک و تثبیت اقتصادی

این سناریو بر پایه فرضیات کلیدی نظیر دستیابی به توافق موقت یا پیشرفت ملموس در مذاکرات ایران و آمریکا استوار است. در صورت تحقق این امر، انتظار می‌رود با افزایش عرضه ارز (از طریق صادرات غیرنفتی یا آزادسازی منابع بلوکه‌شده) و بهبود فضای روانی بازار، شاهد کاهش انتظارات تورمی باشیم.

قیمت دلار در این حالت، ممکن است بین ۷۸ تا ۸۲ هزار تومان نوسان کند. با این حال، با توجه به پیچیدگی مذاکرات و تجربیات گذشته، احتمال تحقق این سناریو را متوسط رو به پایین ارزیابی می‌کنیم.

سناریو دوم؛ ادامه وضع موجود و نوسان محدود دلار

سناریو محتمل‌ بعدی، ادامه فضای مبهم و دوگانه سیاسی بدون توافق نهایی یا شکست رسمی مذاکرات است. ترجیح می‌دهیم در این سناریو، بانک مرکزی با سیاست‌های احتیاطی خود بازار را کنترل کند و شاهد نوسانات روزانه اما در محدوده‌ای مشخص باشیم.

قیمت دلار در این وضعیت، جایگاهی بین ۸۱ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۸۴ هزار تومان را برای نوسان مناسب می‌بیند و به طور کلی با توجه به رفتار اخیر بازار و واکنش محدود به اخبار سیاسی، باید شانس تحقق این سناریو را بیشتر از بقیه بدانیم.

سناریو سوم؛ شکست مذاکرات و افزایش ریسک‌های غیراقتصادی

شکست رسمی مذاکرات یکی از احتمالات است. هرچند نه طرف ایرانی و نه طرف آمریکایی دوست ندارند پس از این همه وقت، به ‌چنین نتیجه‌ای برسند اما در صورت بروز چنین شرایطی، بازگشت انتظارات تورمی و هجوم به بازار ارز محتمل خواهد بود.

قیمت دلار در این سناریو در صورت عدم مداخله بانک مرکزی ممکن است به ۹۰ تا ۹۲ هزار تومان افزایش پیدا کند. احتمال تحقق این سناریو در صورت بروز تنش شدید در مذاکرات یا تحولات امنیتی خاص را باید متوسط ارزیابی کرد.

پیش‌بینی قیمت دلار در خرداد ۱۴۰۴

پیش‌بینی قیمت دلار در خرداد ۱۴۰۴

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار