پیش‌ بینی قیمت طلا تا سال ۲۰۲۵ | طلا به کدام سو پیش می رود؟

در این خبر به پیش‌ بینی قیمت طلا تا سال ۲۰۲۵ پرداخته شده است.

پیش‌ بینی قیمت طلا تا سال ۲۰۲۵ | طلا به کدام سو پیش می رود؟
صفحه اقتصاد -

بهای طلا در معاملات آسیایی روز سه‌شنبه در سایه‌ی نگرانی‌های مستمر پیرامون نرخ‌های بهره‌ی بالاتر و طولانی‌تر، در محدوده‌ی محدودی باقی ماند.

به نقل از «اف‌ایکس استریت» بهای طلا در معاملات آسیایی روز سه‌شنبه در سایه‌ی نگرانی‌های مستمر پیرامون نرخ‌های بهره‌ی بالاتر و طولانی‌تر، در محدوده‌ی محدودی باقی ماند؛ قیمت لحظه‌ای طلا با ۰.۱ درصد، به ۲۰۱۹.۱۷ دلار در هر اونس رسید، در حالی که قیمت طلای منقضی‌شده در ماه آوریل، در سطح ۲۰۳۰.۲۰ دلار در هر اونس ثابت ماند.

با مرور نوسانات اخیر فلز زرد می‌توان مشاهده کرد که طلا در سطح ۲۰۰۰ دلار در هر اونس توانست حمایت قابل توجهی پیدا کند و از پایین‌ترین سطح دو ماهه‌ی خود در دو جلسه‌ی گذشته، بهبود یافت.

آنچه مسلم است تعطیلات بازار ایالات متحده نشانه‌های معاملاتی اندکی را به همراه داشت، اما جهش دوباره در چشم‌انداز فلز زرد، همچنان طلا را در محدوده‌ی معاملاتی بین ۲۰۰۰ تا ۲۰۵۰ دلار قرار می‌دهد و این همان محدوده‌ای است که در بخش اعظم سال ۲۰۲۴ جریان داشت.

گذشته از آن، بدیهی است که نرخ‌های بالاتر، هزینه‌ی فرصت سرمایه‌گذاری در فلز زرد را افزایش می‌دهد و از این رو، خبر بدی برای دارایی‌های بدون بازده مانند طلا خواهد بود. با این وجود، تحلیلگران سیتی چشم‌انداز طلا را تا سال ۲۰۲۵، حصول به سطح ۳۰۰۰ دلار در هر اونس پیش‌بینی کردند. البته دستیابی به این سطح مستلزم آن خواهد بود که تورم کند شود، بانک‌های مرکزی خرید شمش خود را افزایش دهند و اقتصاد جهانی در سال آینده به رکودی عمیق ورود کند.

با تمام این‌ها، چشم‌انداز کوتاه‌مدت طلا همچنان در هاله‌ای از ابهام باقی می‌ماند.

و اما موضوع دیگری که در جلسات اخیر از طلا حمایت کرد، تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه و بین روسیه و اوکراین بود که البته این حمایت دوام چندانی نداشت و چشم‌انداز افزایش نرخ‌های بهره آمریکا، عمدتاً رشد بیشتر فلز زرد را متوقف کرد.

معامله‌گران در پی انتشار یک سری آمار و ارقام تورمی در ایالات متحده در ماه ژانویه، به طور پیوسته گمانه‌زنی بر احتمال کاهش زودهنگام نرخ بهره توسط فدرال رزرو را آغاز کردند، در حالی که چندین مقام فدرال رزرو نیز نسبت به شرط‌بندی بر روی کاهش زودهنگام نرخ هشدار دادند.

و اما سایر فلزات گرانبها با ضعف همراه بودند. در حالی که معاملات آتی نقره با ۰.۱ درصد کاهش، سطح ۲۳.۰۲۳ دلار در هر اونس را ثبت کرد، معاملات آتی پلاتین با ۰.۴ درصد کاهش، به ۹۰۳.۱۰ دلار در هر اونس رسید.

و اما در میان فلزات صنعتی، قیمت مس در روز سه‌شنبه اندکی افت کرد و در واقع نتوانست از کاهش فراتر از انتظار نرخ بهره در چین به عنوان بزرگترین واردکننده‌ی جهان، حمایت چندانی دریافت کند. در همین راستا، معاملات آتی مس منقضی در ماه مارس با ۰.۱ درصد کاهش، به ۳.۸۰۸۷ دلار در هر پوند رسید.

در حوزه‌ی اقدامات کلیدی این کشور، از آنجا که بانک خلق چین در صدد است به سمت کاهش بیشتر شرایط پولی و تقویت بهبود اقتصادی حرکت کند، نرخ اولیه‌ی وام پنج ساله‌ی خود را بیش از حد انتظار و با ۲۵ واحد پایه کاهش داد و به ۳.۹۵ درصد رساند.

البته از آنجا که نرخ بهره‌ی چین در مدت زمان نزدیک به دو سال، در پایین‌ترین حد خود بوده است، سرمایه‌گذاران در مورد اینکه آیا این اقدام کمک قابل توجهی به اقتصاد چین خواهد کرد، دچار تردید شدند.

علاوه بر ترس‌های موجود در مورد ضعف اقتصادی در بزرگترین واردکننده‌ی مس جهان، موضوع نگران‌کننده‌ی دیگر، ورود بریتانیا و ژاپن به رکود اقتصادی در اواخر سال ۲۰۲۳ بود که منجر به تشدید نگرانی‌ها در مورد کندشدن رشد اقتصاد جهانی شد که این امر احتمالاً تقاضای مس را محدود خواهد کرد.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت صفحه اقتصاد هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت صفحه اقتصاد هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد