آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در عمان؛ بررسی اهداف و خطوط قرمز ایران
محمدرضا محسنی ثانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، در گفتوگویی درباره آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در عمان تاکید کرد که هدف از این مذاکرات دستیابی به نتیجهای ملموس است و افزود که ارزیابی نیت طرف آمریکایی و پایبندی به تعهدات، بخش مهمی از روند مذاکرات خواهد بود.

محمدرضا محسنی ثانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگویی درباره آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در عمان گفت: آنچه امروز قرار است رخ دهد، در واقع تلاشی است برای رسیدن به نتیجهای ملموس در روند مذاکرات. ما با نیت دستیابی به نتیجهای مشخص در این گفتوگو حضور یافتهایم.
طبیعتاً در کنار آغاز مذاکرات ایران و آمریکا، ارزیابی از طرف آمریکایی صورت خواهد گرفت/ باید بسنجیم که طرف مقابل، پس از تمامی لابیها، تبلیغات و درخواستهایی که داشته، با چه نیت و هدفی پای میز مذاکره آمده است
این نماینده مجلس درباره سناریوهای موجود درباره روند مذاکرات ایران و آمریکا امروز توضیح داد: این نخستین جلسه است و طبیعتاً در کنار آغاز مذاکرات، نوعی ارزیابی نیز صورت خواهد گرفت. ما باید بسنجیم که طرف مقابل، پس از تمامی لابیها، تبلیغات و درخواستهایی که داشته، با چه نیت و هدفی پای میز مذاکره آمده است. آیا هدف آمریکا رسیدن به توافقی است که پیشتر درباره آن در قالب برجام صحبت شده بود؟ یا اینکه اهداف و مطالبات دیگری را نیز دنبال میکند؟
امیدواریم در جریان مذاکرات ایران و آمریکا گامی مؤثر در مسیر رفع مشکلات و معضلات برداشته شود
او در ادامه افزود: امیدواریم گامی مؤثر در مسیر رفع مشکلات و معضلاتی که در منطقه، جهان و در کشور به وجود آمده، برداشته شود.
باید دید آیا این بار آمریکا واقعاً ارادهای برای حل مسائل دارد یا نه؟
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره احتمال به نتیجه رسیدن این دور از مذاکرات گفت: تحریمها و تهدیدهای مختلف، بخشی از چالشهایی بودهاند که در سایه بیصداقتیها، بازیهای سیاسی، کارشکنیها و بدعهدیها بر ما تحمیل شدهاند. حال باید دید آیا این بار، گامی رو به جلو برداشته خواهد شد یا خیر؟ و اینکه آیا واقعاً ارادهای برای حل مسائل وجود دارد یا نه.
فعالیتهای هستهای ما، کاملاً در راستای اهداف صلحآمیز و در خدمت پزشکی، کشاورزی، صنعت، معدن و دیگر نیازهای علمی کشور است
محسنی ثانی درباره خطوط قرمز ایران در جریان مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط توضیح داد: خط قرمز ایران روشن است. ما بر شفافیت در مسائل هستهای تأکید داریم. فعالیتهای هستهای ما، کاملاً در راستای اهداف صلحآمیز و در خدمت پزشکی، کشاورزی، صنعت، معدن و دیگر نیازهای علمی کشور است.
در چارچوب باورهای دینی و فتوای رهبر انقلاب، هرگونه استفاده غیرصلحآمیز و بهویژه در جهت ساخت سلاحهای کشتار جمعی، برای ما حرام است
او با تاکید بر اهمیت دانش هستهای که ایران در اختیار دارد، عنوان کرد: این دانش، یکی از سرمایههای ملی ماست و در چارچوب باورهای دینی و فتوای مقام معظم رهبری، هرگونه استفاده غیرصلحآمیز و بهویژه در جهت ساخت سلاحهای کشتار جمعی، برای ما حرام است.
در عین حفظ حرمت انرژی هستهای، استفاده حداکثری از ظرفیتهای صلحآمیز این منبع لایتناهی، حق مسلم ماست/ اتهام ناحق آمریکا به ایران برای ساخت بمب هستهای قطعاً خط قرمز ما خواهد بود
عضو کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه در عین حفظ حرمت انرژی هستهای، استفاده حداکثری از ظرفیتهای صلحآمیز این منبع لایتناهی، حق مسلم ماست، افزود: اگر طرف مقابل بخواهد ما را به ناحق متهم به تلاش برای ساخت بمب هستهای کند و از این مسیر، فشارهای سیاسی یا مطالبات غیرمنصفانهای را دنبال کند، قطعاً این خط قرمز ما خواهد بود.
مستقیم بودن مذاکرات ایران و آمریکا بستگی به ارزیابیهای بعدی، سنجش میزان اعتماد و بررسی رفتار آمریکا دارد
محسنی ثانی در پاسخ به این سوال که اگر نشست امروز مفید واقع شود و بتواند انتظارات طرفین را برآورده کند، احتمال مذاکرات مستقیم نیز وجود دارد؟ گفت: اما این موضوع بستگی به ارزیابیهای بعدی، سنجش میزان اعتماد و بررسی رفتار طرف مقابل دارد. تنها پس از آن میتوان درباره شکل ادامه مذاکرات تصمیمگیری کرد.
نظر شما