آخرین خبر از خواسته ائمه جمعه شیعه و سنی چابهار از پزشکیان/رفع معضل حاشیهنشینی و درمان
در این خبر از صفحه اقتصاد به آخرین خواسته ائمه جمعه شیعه و سنی چابهار از پزشکیان و رفع معضل حاشیهنشینی و مشکلات درمان پرداخته شده است. با ما همراه باشید!
همزمان با دیدار مردمی رئیس جمهور در چابهار امامان جمعه اهل سنت و تشیع این شهرستان خواستار رفع معضل حاشیه نشینی، مشکلات حوزه بهداشت و درمان و رفع مشکل آب در این شهرستان شدند.
با ورود رئیس جمهور به چابهار در دومین سفر استانی به سیستان و بلوچستان، دیدار با مردم جنوب این استان در سالن شهید ریگی چابهار برگزار شد.
امام جمعه چابهار در این دیدار بیان کرد: مردم چابهار در کنار دریا و اقیانوس زندگی میکنند اما مهمترین معضل و مساله آن آب آشامیدنی است که با گذشت سالها از پیروزی انقلاب مردم به صورت سقایی و با هزینههای کلان آب مورد نیاز خود را خریداری میکنند که تقاضای ما رفع مشکل در دولت چهاردهم است.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمد موسوی ادامه داد: بهرهمندی مردم از امکانات بهداشتی و درمانی مطلوب یک حق طبیعی است اما مردم شهرستانهای چابهار، کنارک، نیکشهر، دشتیاری، قصرقند و زرآباد از این مهم دور بوده و تنها با یک بیمارستان امام علی (ع) که امکانات و تجهیزات بروز ندارد و با کمبود پزشک متخصص مواجه است دست و پنجه نرم میکنند، به گونهای که برای درمان خود باید به سایر استانها با هزینههای حمل و نقل بالا مسافرت کنند.
وی ادامه داد: تقاضای ما از دولت چهاردهم این است که با توجه به کلنگ زنی دو بیمارستان تامین اجتماعی منطقه آزاد و بیمارستان ۴۰۵ تختخوابی چابهار که سرانجامی نداشته، این دو طرح را تکمیل کنند تا مشکلات مردم در این حوزه حل شود.
امام جمعه چابهار افزود: مشکلات حوزه راه، مسکن و حمل و نقل چابهار و جنوب سیستان و بلوچستان باید رفع و اجرای طرحها تسریع شود؛ درخواست ما این است که مجوز صید و صیادی به شهروندان این منطقه داده شود چرا که معیشت مردم جنوب سیستان و بلوچستان از این طریق میگذرد، امیدواریم دولت چهاردهم در سفر به جنوب استان این مشکل را رفع کند.
وی گفت: این موارد نیازهای ضروری مردم جنوب سیستان و بلوچستان است که با یکدیگر زندگی متحدانه داشته و انسجام بین شیعه و سنی پابرجاست، امید داریم که در دولت وفاق ملی؛ این مهم تقویت شود.
حجت الاسلام موسوی اظهار کرد: تبعیض بین منطقه آزاد و چابهار باید برداشته شود، چرا که حاشیه نشینی در چابهار بیداد میکند؛ امیدواریم که برای حل این معضل راهکاری اساسی اندیشیده شود و برای همیشه این مشکل رفع شود.
توسعه سواحل مَکُران توام با مشارکت مردم
امام جمعه موقت اهل سنت چابهار نیز بیان کرد: خوشحال هستیم که سیستان و بلوچستان را به عنوان مقصد اول سفرهای استانی انتخاب کردید، به برکت جمهوری اسلامی کارهای زیادی در منطقه انجام شده که جای تقدیر دارد اما هنوز مشکلاتی وجود داشته که نیاز به رفع دارند.
مولوی عبدالواحد بزرگزاده ادامه داد: باید توسعه سواحل مَکُران توام با مشارکت مردم به ویژه نخبگان و افراد توانمند محقق شود؛ بنابراین استفاده و به کارگیری از ظرفیتهای بومی ضروری است و این امر نیاز به پذیرش مسوولیت اجتماعی از طرف صنایع بزرگ مانند پتروشیمی، فولاد، بنادر و شیلات داشته و در گام بعد باید رشتههای مورد نیاز و پرورش نیروی انسانی بومی در دانشگاه در دستور کار باشد چرا که همچنان رشته پتروشیمی در دانشگاههای این شهرستان که از نیازهای ضروری به شمار می رود تدریس نمیشود.
وی با بیان اینکه چابهار و جنوب سیستان و بلوچستان پایین ترین شاخصهای آموزشی در سطح کشور را دارا بوده و کلاسهای درسی آن با بیش از ۴۵ دانش آموز دایر میشود، افزود: نبود امکانات رفاهی و آموزشی باعث افت شدید کیفیت آموزش شده و در رتبه ۳۲ کسب نمرات امتحان نهایی هستیم که باید اینها رفع شود.
امام جمعه موقت اهل سنت چابهار اظهار کرد: از حیث شاخص های بهداشتی نیز وضعیت شایسته مردم منطقه نیست؛ نبود بیمارستان مجهز، کمبود امکانات و نبود پزشک متخصص و بیمارستان فرسوده مهمترین مشکلات جنوب سیستان و بلوچستان بوده که زیبنده مردم استان نیست و این موارد باید رفع شود.
وی گفت: صید و صیادی و فعالیتهای دریا محور یکی از اهداف اصلی توسعه سواحل مَکُران است اما در این راستا برخی اقدامات بسیار کُند پیش می رود.
مولوی بزرگراده ادامه داد: انتصاب استاندار بومی سیستان و بلوچستان در دولت چهاردهم موجب خوشحالی مردم استان شده و ادامه این رضایتمندی لازم است که نهادهای نظارتی و گزینشها نیز در به کارگیری نیروهای شایسته بلوچ موانع را برداشته و بکارگیری نیروهای بومی و ماندگار را تسهیل کنند.
وی تاکید کرد: تقویت و به روزرسانی پایانههای مرزی ریمدان، پیشین و قصرقند باید در دستور کار باشد و استقرار ادارات کل در چابهار نیز در اولویت قرار گیرد.
نظر شما