چرا دیسک کمر شما بیرون میزند؟ | پاسخهایی که نمیدانستید
چرا دیسک کمر شما بیرون زده؟ این اشتباهات روزمره میتوانند برای شما دردسرساز شوند.
معمولا وقتی بیماری را به دلیل درد کمر و درد سیاتیک ویزیت میکنم و بیرون زدگی دیسک کمر به عنوان علت درد بیمار تشخیص داده شده و او از این بیماری مطلع میشود، اولین سوالی که از من به عنوان پزشک معالج و جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات میپرسد این است: "چرا دیسک من بیرون زده؟
سالهاست که علت خشک شدن دیسک کمر و دیسک گردن آن توسط محققین بررسی میشود؛ چرا که بیماری های بسیار شایعی در انسان بوده و به راحتی فرد را از روند زندگی عادی خارج میکند. اما شاید تا مطالعه آخر این یادداشت نتوانید حدس بزنید که مهمترین علت آن چیست.
قطعا فشارهای فیزیکی نقش بسزایی در این موضوع دارند؛ نشستن طولانی روی صندلی محل کار یا اتومبیل خصوصا اگر صندلی هم نامناسب باشد، خم و راست شدن مکرر بویژه برای بلند کردن اجسام سنگین، خوابیدن به شکم در طول شب، اضافه وزن و کم تحرکی را میتوان به عنوان مثال هایی از این فشارها ذکر کرد.
فشارهای فیزیکی نقش بسزایی در بیرون زدگی دیسک کمردارند.
سن شایع ابتلا به این بیماری حدود ۳۰ تا ۵۰ سالگی است زیرا در سن کمتر معمولا دیسکها هنوز خشک نشدهاند و در سن بالاتر هم معمولا حجم زیادی از دیسک از بین رفته و بیرون زدگی قابل توجهی رخ نخواهد داد. اما لازم است نوعی فشار فیزیکی که در سالهای اخیر باعث ابتلای جوانان به این عارضه شده را مطرح کنیم: ورزش نامناسب که اغلب به علت بی احتیاطی در انجام حرکات ویا عدم وجود اطلاعات کافی در مورد نحوه و شدت اجرای آنها در باشگاههای بدنسازی میتواند آسیب رسان باشد.
کمی عجیب به نظر میرسد اما مصرف سیگار در بروز این بیماری هم اثر دارد و افراد سیگاری با فشار فیزیکی کمتری دچار بیرون زدگی دیسک کمر میشوند چرا که دیسک این افراد زودتر از دیگران آب خود را از دست میدهد.
آقایان بیشتر از خانمها در معرض خطر بیرون زدگی دیسک کمر هستند و فاکتور اثر بخش دیگر، هر نوع ضربه یا فشار ناگهانی حاد روی ستون فقرات مثل سقوط از ارتفاع یا تصادف است.
اما عامل خطری که در سالهای اخیر به عنوان مهمترین علت ابتلا به بیرون زدگی دیسک کمر شناخته شده، فاکتوری است که از بدو تولد با ماست: ژنتیک!!! گواه آن هم خانواده هایی هستند که احتمالا شما نیز با آنها برخورد داشته اید و بیماریهای مرتبط با دیسک کمر، افراد زیادی را در این خانوادهها درگیر و گرفتار خود کرده.
گرچه این موضوع ممکن است سبب نگرانی شود ولی بهتر است با اطلاع از آن برای مراقبت از خود، پیشگیری را مد نظر قرار دهیم؛ به این معنی که اگر در خانواده شما سابقه ابتلا به بیرون زدگی دیسک کمر و بخصوص جراحی آن وجود دارد، شما بیشتر از افراد دیگر نیاز به پرهیز از فشارهای فیزیکی، اضافه وزن و سیگار دارید و ورزش صحیح و منظم باید بخش جداناپذیر زندگی شما باشد؛ و اگر خوشبختانه این سابقه خانوادگی را ندارید بهتر است از این فرصت استفاده کرده و با رعایت موارد فوق، مانع گرفتار شدن خود با این بیماری شوید.
نظر شما