هواشناسی آذربایجان شرقی یکشنبه | پیش بینی آب و هوا آذربایجان شرقی فردا یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴
اخبار هواشناسی آذربایجان شرقی یکشنبه و پیش بینی آب و هوا آذربایجان شرقی فردا یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴ را در این خبر صفحه اقتصاد بخوانید.

کارشناس ادارهکل هواشناسی آذربایجان شرقی از روند کاهشی دمای هوا در سطح استان خبر داد.
خنکای هوا میهمان آذربایجان شرقی میشود
ناصر منصوری، کارشناس پیشبینی ادارهکل هواشناسی آذربایجان شرقی با اشاره به تحلیل آخرین نقشههای هواشناسی، از نسبتاً ناپایدار بودن وضعیت جوی استان در روزهای پیشرو خبر داد و گفت: در اغلب نقاط استان بهویژه در نواحی شمالی و شرقی، آسمان ابری تا نیمهابری خواهد بود و احتمال بارشهای پراکنده و رگباری در این مناطق وجود دارد.
وی، گفت: این بارشها ممکن است در برخی نقاط با رعد و برق و وزش باد لحظهای نیز همراه باشد؛ پدیدهای که میتواند موجب ناپایداری مقطعی در جادههای کوهستانی و روستایی شود.
کارشناس ادارهکل هواشناسی آذربایجان شرقی از روند کاهشی دمای هوا در سطح استان خبر داد و بیان کرد: از امروز تا روز سهشنبه، میانگین دمای بیشتر مناطق استان بین یک تا سه درجه سانتیگراد کاهش خواهد یافت. این کاهش دما بهویژه در ارتفاعات و نواحی سردسیر استان بیشتر احساس خواهد شد.
منصوری با تأکید بر اینکه شرایط جوی در این مدت بهطور کامل پایدار نخواهد بود، از شهروندان بهویژه کشاورزان، عشایر، کوهنوردان و رانندگان محورهای کوهستانی خواست با توجه به احتمال وقوع ناپایداریهای محلی، تمهیدات لازم را برای مقابله با تغییرات ناگهانی آبوهوایی در نظر بگیرند.
تسنیم نوشت، استان آذربایجان شرقی با موقعیتی کوهستانی و سردسیر، در تقسیمبندی اقلیمی کشور، در زمره مناطق نیمهخشک جای میگیرد. هر چند آبوهوای غالب در این استان سرد و خشک است، اما به دلیل تنوع چشمگیر در توپوگرافی و ارتفاعات، این منطقه از اقلیمهای متنوع و گوناگونی برخوردار است.
آذربایجان شرقی بهطور مداوم در معرض تأثیرات متقابل چندین جریان بادی مهم قرار دارد؛ از یکسو بادهای سرد شمالی و جریانهای سیبری و از سوی دیگر بادهای مرطوب ناشی از دریای سیاه، دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس، شرایط جوی خاصی را در منطقه رقم میزنند. افزون بر این، وزش بادهای محلی ناشی از کوهستانهای بلند اطراف نیز نقش بسزایی در ویژگیهای اقلیمی استان دارند.
رشتهکوههای سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوبغربی، قرهداغ در شمال، تخت سلیمان و اربط در جنوب، بزقوش در جنوبشرق و قوشاداغ در شمالشرق استان، هر یک بهنوبه خود در شکلدهی به نظام آبوهوایی استان نقشآفرینی میکنند و باعث میشوند، آذربایجان شرقی از اقلیمی پویا، پیچیده و در عین حال خاص برخوردار باشد.
نظر شما