پیش بینی هواشناسی آذربایجان غربی ۲۴ ساعت آینده | وضعیت آب و هوا آذربایجان غربی فردا چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۴ | هواشناسی ارومیه + آب و هوای ارومیه
پیش بینی هواشناسی آذربایجان غربی ۲۴ ساعت آینده ، وضعیت آب و هوا آذربایجان غربی فردا چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۴، هواشناسی ارومیه و آب و هوای ارومیه را در این خبر بخوانید.

رییس اداره پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان غربی گفت: فعالیت سامانه بارشی در استان از روز چهارشنبه تشدید میشود و هواشناسی استان نسبت به طغیان رودخانه ها و سیلابی شدن مسیلها هشدار لازم را داده است.
فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی تشدید میشود
مهدی صابری افزود: پیرو هشدار سطح زرد شماره سه و با توجه به تشدید فعالیت سامانه بارشی، رگبار متناوب باران و رعدو برق همراه با وزش باد گاهی شدید برای استان پیشبینی میشود.
وی اضافه کرد: کاهش دما از اواخر هفته جاری و روز چهارشنبه پیشبینی شده و منطقه اثر، همه مناطق استان است و زمان پایان فعالیت سامانه اواخر وقت پنجشنبه هفته جاریست.
صابری با اشاره به اثر مخاطره سامانه بارشی، اظهار کرد: آبگرفتگی معابر شهری، سیلابی شدن رودخانهها و مسیلها، لغزندگی جادهها، احتمال بارش تگرگ و برخورد صاعقه و احتمال خسارت به سازههای سبک در اثر تند باد لحظه ای از اثرات این مخاطره است.
رییس اداره پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان غربی یادآور شد: آمادگی دستگاههای عضو ستاد مدیریت بحران، خودداری از تردد و اتراق در حاشیه رودخانهها، مسیلها و فعالیتهای کوهنوردی، اطمینان از استحکام سازههای موقت و تابلوهای تبلیغاتی به سبب وزش باد گاهی شدید، اجتناب از سفرهای غیر ضرور و احتیاط در ترددهای شهری و جادهای و توجه به توصیههای کارشناسان جهادکشاورزی لازم است.
وی به دمای هوای استان در شبانه روز گذشته نیز اشاره کرد و گفت: دمای ارومیه بین هشت تا ۲۴ درجه سانتی گراد در نوسان بوده و شهرستانهای چالدران با دمای مثبت چهار درجه سانتی گراد خنکترین و پلدشت با دمای ۲۶ درجه سانتی گراد بالای صفر گرمترین نقطه استان بوده است.
صابری افزود: بارشهایی پراکنده در شبانه روز گذشته در استان ثبت شده که کمتر از ۲ میلیمتر بوده ولی از روز چهارشنبه این بارندگیها تشدید میشود.
ایرنا نوشت، آذربایجان غربی استانی با اقتصاد مبتنی برکشاورزی است، امر کاشت و برداشت محصولات کشاورزی بدون در نظـرگرفتن پارامترهای هواشناسی دارای بازده اندک و همراه با خسارات احتمالی زیاد است.
هواشناسی علاوه بر تحقیقات در مورد سازگاری گونههای مختلف گیاهی با آب و هوا در تعیین مناسبترین زمان کاشت، داشت و برداشت محصول زمان سمپاشی، کوددهی، آبیاری و کاهش خسارات جوی به ویژه سرمازدگی و پیش آگاهی آفات گیاهی میتواند، مسئولان و کشاورزان را یاری دهد.
آذربایجان غربی تنها استان هممرز با کشور ترکیه است. مردم این استان را اکثراً کُردها و ترکهای آذری تشکیل میدهند و اقلیتیهم از آشوریان و ارمنیها نیز در این استان سکونت دارند. پس از شهر ارومیه (مرکز استان)، شهرهای بوکان و خوی، بزرگترین و پرجمعیتترین شهرهای این استان هستند.
استان آذربایجان غربی در شمالغربی ایران قرار گرفته و از شمال به جمهوری آذربایجان و ترکیه، از مغرب به ترکیه و عراق، از شرق به استان آذربایجان شرقی و استان زنجان و از جنوب به استان کردستان محدود است. مساحت استان برابر ۳۷٫۰۵۹ کیلومتر مربع است که سیزدهمین استان بزرگ کشور محسوب میشود و ۲٫۲۵ درصد مساحت کل کشور را تشکیل میدهد. جمعیت استان آذربایجان غربی طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، ۳٬۲۶۵٬۲۱۹ نفر است که ۴٫۰۸ درصد جمعیت کل کشور را در خود جای داده است و از این لحاظ هشتمین استان پرجمعیت کشور بهشمار میآید.
این استان یکی از مناطق مستعد کشاورزی است. علاوه بر این وجود ایلات و عشایر در دامداری استان نقش قابل توجهی دارد. این استان از نظر اکتشاف و بهرهبرداری منابع معدنی نسبت به سایر استانها در وضع مطلوبی قرار ندارد. بررسی ترکیب کارگاههای موجود استان نیز نشان میدهد که دو گروه صنعتی کانیهای غیرفلزی و غذایی - داروئی در بین سایر صنایع بالاترین تعداد میزان اشتغال را دارد. از جمله معادن این استان میتوان به معادن مصالح و سنگهای ساختمانی، گرانیت، میکا، زرنیخ، تالک، تراورتن، طلا، خاک نسوز و پوکه معدنی اشاره کرد.
نظر شما