پیش بینی هواشناسی خراسان شمالی ۲۴ ساعت آینده | وضعیت آب و هوا خراسان شمالی فردا چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۴ | هواشناسی بجنورد
پیش بینی هواشناسی خراسان شمالی ۲۴ ساعت آینده ، وضعیت آب و هوا خراسان شمالی فردا چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۴، هواشناسی بجنورد را در این خبر بخوانید.

کارشناس اداره کل هواشناسی خراسان شمالی از بارش باران امروز خبر داد.
عظیم زاده با اشاره به اعلام هشدار زرد هواشناسی برای این استان تا عصر امروز اظهار کرد: شدت بارندگیها طی امروز برای نیمه شرقی استان خواهد بود.
وی گفت: علاوه بر آن بارش تگرگ در مناطق مستعد، وزش باد شدید از دیگر مواردی است که از امروز برای این استان پیش بینی شده است.
عظیم زاده افزود: علاوه احتمال سیلابی شدن مسیلها و جاری شدن روان آب در این استان طی مدت مذکور دور از انتظار نیست.
وی ادامه داد: وزش باد شدید برای روز پنج شنبه برای نیمه غربی استان پیش بینی شده است.
به گفته این مقام مسئول، دمای هوا نیز تا روز جمعه روند افزایشی را خواهد داشت.
آب و هوا و فرهنگ مردم خراسان شمالی: همزیستی با طبیعت کوهستانی و دشتهای گسترده
خراسان شمالی با آب و هوای متنوع خود که از کوهستانی سرد تا نیمهخشک معتدل در نوسان است، فرهنگی غنی و منحصربهفرد را در شمال شرق ایران شکل داده است. زمستانهای سرد همراه با تابستانهای معتدل و خشک، سبک زندگی خاصی را به مردم این منطقه بخشیده که در معماری، پوشش، غذا و آداب و رسوم آنها به وضوح دیده میشود. معماری سنتی خراسان شمالی با خانههای گلی و آجری، سقفهای مسطح و دیوارهای ضخیم، نشاندهنده هوشمندی ساکنان در تطبیق با سرمای زمستان و گرمای تابستان است. استفاده از مصالح بومی مانند خشت و گل نهتنها به حفظ دمای متعادل درون خانه کمک میکند، بلکه هماهنگی کامل با طبیعت اطراف دارد.
فرهنگ غذایی خراسان شمالی به شدت تحت تأثیر شرایط آب و هوایی و جغرافیایی منطقه شکل گرفته است. غذاهای مقوی و انرژیبخشی مانند شله مشهدی، کشک زرد و چکمهپلو که عمدتاً در فصول سرد مصرف میشوند، در مقابل غذاهای سبکتر تابستانی مانند انواع آشهای محلی قرار دارند. استفاده از محصولات دامی مانند شیر، ماست و کشک که در مراتع سرسبز منطقه تولید میشوند، نشاندهنده ارتباط تنگاتنگ مردم با طبیعت و دامداری به عنوان یکی از مشاغل اصلی است. نانهای محلی مانند نان کماچ و نان تافتون که در تنورهای سنتی پخته میشوند، بخش جداییناپذیر از سفره مردم این منطقه هستند.
پوشش سنتی مردم خراسان شمالی نیز انعکاسی از شرایط اقلیمی منطقه است. در مناطق کوهستانی، استفاده از پوششهای گرم مانند کلاههای نمدی و پالتوهای پشمی رواج دارد، در حالی که در دشتهای معتدلتر، لباسهای نازکتر و رنگهای روشن ترجیح داده میشود. هنرهای دستی مانند نمد مالی و گلیمبافی که با پشم دامهای محلی انجام میشود، نهتنها نیازهای زندگی روزمره را برطرف میکند، بلکه نشاندهنده خلاقیت و ذوق هنری زنان منطقه در استفاده از منابع طبیعی موجود است.
اقتصاد سنتی خراسان شمالی نیز ریشه در شرایط آب و هوایی دارد. دامداری در مراتع سرسبز، کشاورزی در دشتهای حاصلخیز و باغداری در مناطق معتدل، اصلیترین مشاغلی هستند که با اقلیم منطقه هماهنگ شدهاند. صنایع دستی مانند سفالگری در شهرهای مانند جاجرم که از خاک مرغوب محلی استفاده میکند، نمونه دیگری از این سازگاری هوشمندانه است. حتی موسیقی محلی خراسان شمالی با سازهایی مانند دوتار و آوازهای خاص، گویی انعکاسی از زندگی در دامنه کوههای سرسبز و دشتهای گسترده است.
آیینها و جشنهای مردمی خراسان شمالی نیز رنگ و بوی اقلیمی به خود گرفتهاند. مراسم نوروز در این منطقه با توجه به بیداری طبیعت و آغاز فصل کشاورزی، جلوه خاصی دارد. جشنهای مربوط به کوچ عشایر و برداشت محصولات کشاورزی نیز بخشی از فرهنگ زنده مردم خراسان شمالی محسوب میشوند. این مراسم معمولاً با رقصهای محلی مانند چوببازی و آوازهای خاص منطقه همراه است که همگی نشاندهنده شادی و سرزندگی مردم در کنار سختکوشی آنهاست.
خراسان شمالی امروز با حفظ سنتهای دیرینه خود، نمونه بارزی از همزیستی مسالمتآمیز انسان با طبیعت است. از معماری و پوشش گرفته تا غذا و مشاغل سنتی، همه و همه حکایت از رابطه عمیق مردم این دیار با محیط زیست اطرافشان دارد. این فرهنگ غنی که قرنها در تعامل با طبیعت شکل گرفته، خراسان شمالی را به یکی از مناطق جذاب ایران از نظر گردشگری فرهنگی تبدیل کرده است. فرهنگی که سرمای زمستان را به گرمای مهماننوازی و تابستانهای خشک را به فرصتی برای کشاورزی و دامداری تبدیل کرده است.
نظر شما