پیش بینی هواشناسی شیراز ۲۴ ساعت آینده | وضعیت آب و هوا فارس فردا سه شنبه ۱۲ فروردین ماه ۱۴۰۴ | آب و هوای شیراز در روز ۱۳ بدر + هواشناسی فارس

پیش بینی هواشناسی شیراز ۲۴ ساعت آینده و وضعیت آب و هوا فارس فردا سه شنبه ۱۲ فروردین ماه ۱۴۰۴ و آب و هوای شیراز در روز ۱۳ بدر و هواشناسی فارس را در این خبر بخوانید.

پیش بینی هواشناسی شیراز ۲۴ ساعت آینده | وضعیت آب و هوا فارس فردا سه شنبه ۱۲ فروردین ماه ۱۴۰۴ | آب و هوای شیراز در روز ۱۳ بدر + هواشناسی فارس
صفحه اقتصاد -

استاندار فارس گفت: هواشناسی امروز کاربردهای بسیاری در عرصه‌های عمرانی، هوانوردی، کشاورزی و دیگر بخش‌ها دارد و پیش بینی های هواشناسی از الزامات زندگی امروزی است.

حسینعلی امیری روز دوشنبه در بازدید از اداره‌کل هواشناسی فارس، اظهار کرد: چنانکه باید، اطلاعات کافی در ارتباط با اهمیت هواشناسی و دقت کارکنان این بخش، منتشر نشده است، در حالی که پیش‌بینی‌های هواشناسی در برخی موارد با جان انسان‌ها سروکار دارد.

او افزود: به عنوان نمونه در هوانوردی و هواپیمایی، عدم پیش بینی به موقع یا پیش بینی نادرست می تواند خسارات غیر قابل جبرانی جانی را به دنبال آورد.

بارگیری

بارگیری (1)

بارگیری (2)

بارگیری (3)

بارگیری (4)

استاندار فارس با بیان اینکه بخش قابل توجهی از اقتصاد استان مبتنی بر بخش کشاورزی و باغداری است، ادامه داد: پیش بینی‌های هواشناسی در اقتصاد کشاورزی استان اهمیت بالایی دارد تا کشاورزان فرآیند کاشت، سمپاشی و برداشت محصولات خود را به موقع انجام دهند.

امیری اضافه کرد: پیش بینی‌های هواشناسی در برنامه‌ریزی برای سفر و گردشگری نیز اهمیت بالایی دارد فعالیت ۲۴ ساعته کارکنان اداره‌کل هواشناسی فارس در تعطیلات نوروزی قابل تقدیر و تحسین است.

صحت پیش‌بینی‌های هواشناسی فارس به ۸۵.۷ درصد رسید

مدیرکل هواشناسی فارس در حاشیه این بازدید، گفت: سازمان هواشناسی کشور میزان صحت پیش‌بینی‌ها را برای هر استان به صورت سالانه هدف‌گذاری کرده که بر این اساس باید صحت پیش بینی‌های فارس به ۸۴ درصد برسد.

سید قاسم حسینی اعلام کرد: بر اساس برشی که سازمان هواشناسی برای فارس ارسال کرده، تا کنون ۸۵.۷ درصد از پیش بینی‌های استان فارس صحیح بوده است.

او با بیان اینکه پیش بینی‌های هواشناسی مراتب متعددی دارد، افزود: شیوه‌نامه‌های صدور هشدارهای هواشناسی متفاوت است و چنانچه احتمال خطر حتی کمتر از ۵۰ درصد باشد نیز موظفیم تا هشدار صادر کنیم.

مدیرکل هواشناسی فارس با اشاره به اهمیت پیش بینی‌های هواشناسی در عرصه کشاورزی گفت: هواشناسی کشاورزی منجر به کاهش هزینه تولید خواهد شد و هر چه این هزینه ها کاهش یابد به نفع اقتصاد کشور است.

او عنوان کرد: پارامترهای هواشناسی کشاورزی به نوع محصول بستگی دارد هر یک از سه ایستگاه هواشناسی کشاورزی فارس بر روی یک محصول هدف کار می کند؛ ایستگاه جهرم بر روی نخیلات، داراب بر گندم و مرکبات و زرقان بر کلزا و دانه‌های روغنی تمرکز دارند.

حسینی یاداور شد: سازمان جهاد کشاورزی مشخص می کند که چه پارامترهای هواشناسی در هر منطقه اندازه گیری و پیش بینی شود.

آب و هوای استان فارس: تنوع اقلیمی از کوهستان تا دشت‌های گرم

استان فارس با وسعت گسترده و موقعیت جغرافیایی خاص خود، از تنوع آب و هوایی چشمگیری برخوردار است. این استان که در جنوب ایران واقع شده، تحت تأثیر سه سیستم اقلیمی اصلی قرار دارد: کوهستانی در شمال و شمال غرب، معتدل در مرکز و گرم و خشک در جنوب و شرق. این تنوع اقلیمی باعث شده فارس به عنوان نمونه‌ای از کل ایران در یک استان شناخته شود.

در شمال و شمال غرب فارس، مناطقی مانند آباده، اقلید و بخش‌هایی از شیراز به دلیل ارتفاع بالا از سطح دریا (بیش از ۲۰۰۰ متر) دارای آب و هوای سرد کوهستانی هستند. زمستان‌های این مناطق طولانی و سرد است با دمایی که گاهی به ۲۰ درجه زیر صفر می‌رسد. بارش برف در این مناطق معمول بوده و گاهی تا چند هفته روی زمین باقی می‌ماند. بهار در این مناطق دیر آغاز می‌شود و تابستان‌هایی کوتاه و معتدل دارد.

شیراز و مناطق مرکزی فارس دارای آب و هوایی نیمه‌خشک با چهار فصل متمایز هستند. زمستان‌ها نسبتاً سرد با حداقل دمای حدود صفر درجه، بهارهایی معتدل و پر باران، تابستان‌های گرم و خشک با حداکثر دمای ۳۸ درجه و پاییزهایی خنک و مطبوع از ویژگی‌های این منطقه است. بارش‌های بهاری در شیراز و اطراف آن باعث سرسبزی موقت دشت‌ها و رویش گل‌های وحشی می‌شود.

شهرستان‌های لارستان، جهرم، فیروزآباد و داراب در جنوب و شرق فارس دارای آب و هوای گرم و خشک هستند. زمستان‌ها در این مناطق کوتاه و ملایم با حداقل دمای حدود ۵ درجه و تابستان‌هایی بسیار گرم با دمای بالای ۴۵ درجه سانتیگراد دارند. بارش در این مناطق بسیار کم و غالباً به صورت رگبارهای سیل‌آسای زمستانی است. رطوبت هوا در مناطق جنوبی به خصوص در نزدیکی خلیج فارس افزایش می‌یابد.

این تنوع اقلیمی باعث ایجاد اکوسیستم‌های متنوعی در فارس شده است. از جنگل‌های بلوط در شمال تا نخلستان‌های جنوب، همگی تحت تأثیر شرایط آب و هوایی منطقه شکل گرفته‌اند. کشاورزی در فارس نیز کاملاً وابسته به اقلیم است؛ از کشت سیب و گندم در مناطق سردسیر تا خرما و مرکبات در مناطق گرمسیر. معماری سنتی نیز در هر منطقه با توجه به شرایط آب و هوایی توسعه یافته است.

در سال‌های اخیر، کاهش بارش‌ها و افزایش دما به ویژه در مناطق مرکزی و جنوبی فارس مشکلاتی ایجاد کرده است. خشکسالی‌های طولانی‌مدت، کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و پیشروی کویر از جمله این چالش‌ها هستند. از طرفی، بارش‌های ناگهانی و سیل‌آسا در برخی سال‌ها خسارات زیادی به بار می‌آورد.

یکی از ویژگی‌های جالب اقلیم فارس وجود بادهای محلی مختلف است. باد «قوس» در شیراز، بادهای گرم «لهر» در جنوب و بادهای سرد «سه‌بند» در شمال، هر کدام تأثیرات خاصی بر زندگی مردم دارند. همچنین اختلاف دمای شدید بین روز و شب در بیشتر مناطق فارس مشهود است.

با توجه به تغییرات جهانی آب و هوا، پیش‌بینی می‌شود استان فارس به سمت گرم‌تر و خشک‌تر شدن پیش برود. این موضوع نیازمند برنامه‌ریزی‌های دقیق برای مدیریت منابع آب و توسعه پایدار کشاورزی است. حفظ و احیای قنات‌ها و روش‌های سنتی آبیاری می‌تواند در سازگاری با این شرایط مؤثر باشد.

آب و هوای فارس با تمام تنوع و گوناگونی‌اش، هم چالش‌ها و هم فرصت‌های منحصر به فردی برای ساکنان این منطقه ایجاد کرده است. شناخت دقیق این ویژگی‌های اقلیمی و برنامه‌ریزی هوشمندانه برای استفاده بهینه از منابع طبیعی، می‌تواند آینده بهتری برای این استان تاریخی رقم بزند. فارس به عنوان نمونه‌ای بارز از تنوع اقلیمی ایران، نیازمند توجه ویژه به مسائل زیست‌محیطی و توسعه پایدار است.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

اخبار پربازدید