هواشناسی خوزستان ۲۴ ساعت آینده | پیش بینی وضعیت آب و هوا خوزستان فردا پنجشنبه ۲۲ آذر ماه ۱۴۰۳
در این خبر به پیش بینی وضعیت آب و هوا خوزستان فردا پنجشنبه ۲۲ آذر ماه ۱۴۰۳ و هواشناسی خوزستان پرداخته شده است.
مدیرکل هواشناسی خوزستان با اشاره به پیشبینی فعالیت سامانه بارشی در استان، گفت: مرکز، جنوب و غرب خوزستان بارشهای زیادی نخواهند داشت و شاید ۵ میلیمتری بارندگی در این مناطق داشته باشیم.
جزییات فعالیت سامانه بارشی در خوزستان
محمد سبزهزاری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: از روز جمعه سامانه بارشی با جبهه و هسته سرد وارد خوزستان میشود که به احتمال زیاد موجب بارشهای برف سنگینی در چهار محال بختیاری و شرق لرستان و ارتفاعات خوزستان شود.
وی افزود: این سامانه ابتدا منجر به بارشهای رگباری میشود که بیشتر این بارشها در مناطق مرتفع شمالی و شرقی استان خواهد بود. هسته بارش بیشتر در منطقه اندیکا پیش بینی میشود و انتظار بارش ۴۰ تا ۸۰ میلیمتری وجود دارد.
مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: مرکز، جنوب و غرب خوزستان بارشهای زیادی نخواهند داشت و شاید ۵ میلیمتری بارندگی در این مناطق داشته باشیم.
سبزهزاری ادامه داد: مدلها تا نزدیکی غیزانیه بارشهای خوبی را نشان میدهند اما هر چه به سمت مرکز، جنوب و غرب استان میرویم بارشها کمتر میشوند.
وی با اشاره به پیش بینی کاهش شدید دما با فعالیت این سامانه، افزود: این سامانه از جمعه شب فعال میشود و اوج فعالیت آن تا اواسط روز شنبه خواهد بود و تا اوایل روز یکشنبه در منطقه حاکم خواهد بود.
تنفس هوای آلوده در ۱۲ شهر خوزستان
طبق اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، هوای امروز ۶ شهر خوزستان در وضعیت «ناسالم» و «قرمز» بوده است.
بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، در ساعت ۱۰:۰۰ امروز (۲۱ آذرماه) شاخص کیفیت هوا بر اساس اندازهگیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون در ایستگاه شرکت ملی حفاری در اهواز و ایستگاه پست برق شماره ۳ اهواز ۱۵۹، ایستگاه پادادشهر اهواز ۱۵۸، ایستگاه نیوساید اهواز ۱۵۶، ایستگاه استانداری خوزستان در اهواز ۱۵۷، ایستگاه اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان در اهواز ۱۵۳ و ایستگاه دوم اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان در اهواز ۱۶۰، ایستگاه شوشتر ۱۶۰، خرمشهر ۱۵۲، امیدیه ۱۵۸، هندیجان ۱۶۰ و بهبهان ۱۵۱ میکروگرم بر مترمکعب بوده، بنابراین هوای این شهرها در وضعیت «ناسالم» و «قرمز» بوده است.
همچنین هوای مسجدسلیمان، هویزه، شادگان، آبادان، ماهشهر و رامهرمز در شرایط «ناسالم برای گروههای حساس» و «نارنجی» بوده است.
طبق شاخص ۲.۵ میکرون، هوای اندیمشک در وضعیت «قابل قبول» بوده و هوای هیچکدام از شهرهای خوزستان در شرایط «پاک» نبوده است.
شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیمبندی میشود. بر اساس این تقسیمبندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروههای حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروهها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.
آلودگی هوا بیش از سه هزار خوزستانی را به بیمارستانها کشاند/ رشد ۲۵ درصدی مراجعان
مدیر امور بیماریها و مراکز تشخیصی درمانی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بروز آلودگی هوا از روز ۱۷ تا ۲۰ آذرماه، سه هزار و ۳۵۴ خوزستانی را راهی مراکز درمانی کرد.
مسعود نشاطی چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: از این تعداد ۴۱۴ نفر بستری شدند و ۲ هزار و ۹۴۰ نفر به صورت سرپایی مورد درمان قرار گرفتند.
وی افزود: استمرار آلودگی هوا باعث رشد ۲۵ درصدی مراجعین با مشکلات قلبی و تنفسی به مراکز نسبت به ابتدای هفته جاری شده است.
براساس گزارش اداره کل هواشناسی خوزستان افزایش غلظت آلاینده ها تا اواخر هفته در برخی نقاط استان ادامه دارد که به دنبال این پیش بینی، کارگروه اضطرار آلودگی هوا، مدارس برخی نقاط استان را در روزهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه غیر حضوری اعلام کرد.
وجود صنایع آلاینده در خوزستان از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، نیشکر و... موجب شده تا میزان آلایندگی در نقاط شهری و روستایی خوزستان بالا باشد که موجب بروز مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای ساکنان شده است.
افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان در شرایطی که هوا " ناسالم" است، باید از فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل خودداری کنند و سایر افراد نیز باید این گونه فعالیتها را کاهش دهند.
براساس طبقهبندی پنجگانه صورت گرفته در شاخص کیفیت هوا (AQI) از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروهها، ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.
نظر شما