با حضور مدیران عامل گروه سایپا و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی؛
قرارداد تولید ۳۰ هزار دستگاه کامیونت دوگانهسوز زامیاد به امضا رسید
در مراسمی با حضور مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران و مدیرعامل شرکت زامیاد، آئین امضاء قرارداد تولید ۳۰ هزار دستگاه کامیونت دوگانهسوز زامیاد برگزار شد.

در این مراسم، کرامت ویسکرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: در سالهای گذشته بیش از ۴ میلیون خودرو به دوگانهسوز تبدیل شده و ظرفیت عرضه روزانه گاز طبیعی فشرده (CNG) در کشور به حدود ۳۵ میلیون مترمکعب رسیده است.
وی با اشاره به کاهش مصرف سی ان جی از ۲۴ میلیون مترمکعب در سالهای گذشته به حدود ۱۶ میلیون مترمکعب در فروردین ماه ۱۴۰۴، تاکید کرد که برای افزایش مصرف CNG، لازم است خودروهای تکسوز به دوگانهسوز تبدیل شوند.
ویس کرمی افزود: رشد روزانه مصرف بنزین به حدود ۱۲۹ میلیون لیتر رسیده که توسعه خودروهای دوگانهسوز و تبدیل وانتها به این سیستم، میتواند این روند را کنترل کند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران از انعقاد قرارداد تولید ۳۰ هزار وانت دوگانهسوز با مبلغ ۱۸.۵ میلیون دلار خبر داد که از محل صرفهجویی در مصرف بنزین تامین مالی میشود.
وی از تبدیل ۳۴۰ هزار خودرو تکسوز به دوگانهسوز خبر داد و گفت: برنامه تبدیل بیش از ۹۵۰ هزار خودرو در دستور کار است.
ویس کرمی تصریح کرد: رفع مشکلات تامین نقدینگی شرکتهای تبدیل کننده در سال گذشته، به افزایش سرعت تولید خودروهای دوگانهسوز در سال ۱۴۰۴ کمک کرده است.
زامیاد در کاهش مصرف بنزین می تواند سهم قابل توجهی داشته باشد
در ادامه علی شیخزاده، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با اشاره به اهمیت انعقاد این قرارداد گفت: زامیاد به عنوان یکی از شرکتهای پیشرو در زمینه تولید خودروهای تجاری دوگانه سوز، می تواند سهم بهسزایی در کاهش مصرف بنزین در کشور ایفا کند، کما اینکه در سال های گذشته نیز در این مورد نقش آفرینی کرده است و این شرکت به عنوان یکی از مجموعه های گروه خودروسازی سایپا طی 10 سال گذشته 49 درصد از تولیدات خود را به خودروهای دوگانه سوز تخصیص داده است.
وی با تمجید از عزم و اراده دو طرف برای امضای قرارداد تولید ۳۰ هزار دستگاه کامیونت دوگانهسوز زامیاد در بازه زمانی کوتاه مدت، تاکید کرد: دولت یا مراجع حاکمیتی باید مشوقهایی برای بنگاههای اقتصادی مرتبط در نظر بگیرند و آنها را به سمت تولید محصولاتی با کیفیت سوق دهند؛ موضوعی که ظرفیت آن در گروه سایپا وجود دارد.
افزایش ۶۴ درصدی تولید خودروهای دوگانهسوز
داریوش گلمحمدی مدیرعامل شرکت زامیاد نیز در این آیین، ضمن تقدیر از حمایت تیم مدیریتی گروه سایپا و شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران به منظور تسریع در فرآیند جاری سازی این قرارداد گفت: این رویداد مهم برای شرکت زامیاد و بهتبع آن گروه سایپا دارای دستاوردهای مناسب است، همچنین تمامی ذینفعان از مصرفکننده تا مجموعه دولت را در برخواهد گرفت.
وی افزود: شرکت زامیاد در سال جدید برنامه افزایش ۶۴ درصدی تولید خودروهای دوگانهسوز را در حوزه خودروهای تجاری سبک در نظر گرفته است.
گل محمدی در پایان خاطرنشان کرد: برای خروج از چالشهای پیشرو نیازمند ورود موتورهای دوگانهسوز به چرخه تولید محصولات شرکت زامیاد هستیم.
آمادگی گروه سایپا برای ورود به تولید خودروهای هیبرید
در این جلسه مهدی رادمنش، عضو هیئت مدیره و قائممقام مدیرعامل گروه در حوزه توسعه محصول نیز با اشاره به ظرفیت بالای گروه خودروسازی سایپا در توسعه خودروهای دوگانه سوز و همچنین تولید خودروی هیبرید گفت: اگر شرکت ملی پخش بر اساس قانون، برنامه ای برای حمایت و توسعه خودروهای هیبرید داشته باشد این آمادگی در سطح گروه سایپا وجود دارد که در این حوزه ها ورود و از این طریق صرفهجویی بالایی در مصرف سوخت ایجاد کند.
نظر شما