تاریخ روز ولادت حضرت محمد (ص) در تقویم ۱۴۰۲ چه روزی است؟
پیامبر ما مسلمانان محمد مصطفی (ص) می باشند که به پیامبر مهربانی ها شهرت دارند، در این مطلب از صفحه اقتصاد درباره « تاریخ روز ولادت حضرت محمد (ص) در تقویم ۱۴۰۲ » صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

نام عربی «محمّد» بهمعنای «قابلستایش» یا «ستوده»، که چهار بار در قرآن تکرار شده، رایجترین نام پیامبر اسلام است. با وجود این، میان تاریخپژوهان دربارهٔ معنای لغتِ «محمّد» که در قرآن به کار رفته و اینکه واقعاً نام پیامبر این دین بودهاست یا نه، اختلافنظر وجود دارد. او در سورهای دیگر «احمد» خطاب شدهاست. بهگفتهٔ تاریخ اسلام جدید کمبریج، نام محمّد — با توجه به معنای آن — احتمالاً به دورهٔ پس از اعلام پیامبری او تعلق دارد. هارتویگ هرشفلد معتقد است ارجاعات به نام محمّد در قرآن الحاقی هستند و بعداً اضافه شدهاند. پیامبرِ قرآنی هیچگاه به صورت دوم شخص «محمد» نامیده نشدهاست. قرآن او را با اسامی چون نبی، رسول، طاها، مصطفی، عبدالله، حبیبالله، ذکرالله، امین، سراج، منیر، هدی، غیاث، بشیر، نذیر، مذکر، شهید و مبشر خطاب کردهاست. او در قرآن در آیات ۷۳:۱ و ۷۴:۱، مزمّل و مدثر — به معنی «جامه بهخود پیچیده» — خوانده شدهاست.
تاریخ روز ولادت حضرت محمد (ص) در تقویم
تاریخ دقیق ولادت حضرت محمد (ص) در تقویم شمسی برابر است با :
تاریخ دقیق ولادت حضرت محمد (ص) در تقویم قمری برابر است با :
روز سه شنبه ۱۷ ربیع الاول سال ۱۴۴۵
تاریخ دقیق ولادت حضرت محمد (ص) در تقویم میلادی برابر است با :
روز سه شنبه ۳ اکتبر ۲۰۲۳
آیا روز ولادت پیامبر تعطیل رسمی است؟

اعمال روز ۱۷ ربیع الاول
هفدهم ربیع الاول مصادف است با میلاد آخرین پیامبر عالم حضرت محمد (ص). روزی که در آن خاتم انبیا با قدوم مبارکش زمین را غرق در نور و محبت کرد. مدت رسالت و زمامدارى حضرت محمد (ص): از ۲۷ رجب سال چهلم عام الفیل (۶۱۰ میلادى)، که در سن چهل سالگى به رسالت مبعوث شده بود، تا ۲۸ صفر سال یازدهم هجرى، که رحلت فرمود، به مدت ۲۳ سال عهدهدار امر رسالت و نبوت بود. حضرت محمد (ص) علاوه بر رسالت، به مدت ده سال امر زعامت و زمامدارى مسلمانان را پس از مهاجرت به مدینه طیبه بر عهده داشت.
اعمال روز ۱۷ ربیع الاول:
۱- غسل.
۲- روزه: از برای آن فضیلت بسیار است و روایت شده هر که این روز را روزه بدارد ثواب روزه ی یک سال را خدا برای او می نویسد و این روز یکی از آن چهار روز است که در تمام سال به فضیلت روزه ممتاز است.
۳- زیارت: زیارت حضرت رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم و همچنین زیارت امام امیرالمؤمنین علیه السّلام .
۴- نماز: دو رکعت نماز که در هر رکعتی یک مرتبه حمد و ۱۰مرتبه سوره قدر و ده مرتبه سوره اخلاص است، بگزارد و پس از نماز در محلّ نماز بنشیند و دعائی که روایت شده است بخواند : اَللَّهُمَّ اَنتَ حَی لاَ تَمُوتُ …
۵ - تصدّق و خیرات: مسلمانان این روز را تعظیم بدارند و تصدّق و خیرات نمایند و مؤمنین را مسرور کنند و به زیارت مشاهد مشرّفه بروند. (مفاتیح الجنان . فصل نهم . در اعمال ماه ربیع الأّوّل)
۶- عید گرفتن: به آنچه موافق حقیقت عید است (عمل کند) یعنی به آنچه که در شرع وارد گشته نه آنچه خلاف مقرّرات شرع باشد همچنان که عادت و سنّت پاره ای از نادانان است که به لهو و لعب بلکه پاره ای از افعال حرام می پردازند. برای هر مجلسی لباس مخصوصی و زینتی مناسب آن لازم است و لباس شایسته ی اهل چنین مجلس(ی)، لباس تقوا و تاج آنها، تاج کرامت و وقار می باشد؛ یعنی لباس اهل این مجلس تخلّق به اخلاق حسنه و تاج معارف ربّانیه و تطهیر آنها، پاکیزه ساختن دل از اشتغال به غیر خدا و بوی خوش ایشان، ذکر خدا و درود بر رسول خدا و آل طاهرین او{علیهم السّلام} است. ( المراقبات .ص۸۱ - ۸۴)
نظر شما