تحلیل عملکرد بیمه اتکایی ایران‌معین؛

ثبات و رشد پایدار در بیمه‌گری و صعود در سودآوری

بیمه اتکایی ایران‌معین طی سال‌های گذشته توانسته جایگاه خود را در بازار بیمه کشور تثبیت کند. این شرکت با در اختیار داشتن ۱۳ درصد بازار اتکایی کشور، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بازیگران بازار بیمه اتکایی کشور شناخته می‌شود و بررسی عملکرد بیمه اتکایی ایران معین در دو سال گذشته، نشان‌دهنده موفقیت در به‌کارگیری استراتژی‌های کارآمد در مدیریت پرتفوی، افزایش سودآوری و کاهش ریسک است.

ثبات و رشد پایدار در بیمه‌گری و صعود در سودآوری
صفحه اقتصاد -

این شرکت در سال ۱۴۰۲، با حق بیمه‌ای معادل ۶٫۱۸۶٫۸۵۹ میلیون ریال، ۱۶ درصد بازار اتکایی کشور را در اختیار داشت و در ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ نیز با ۳۴ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حق بیمه خود را به رقم ۳٫۳۴۴٫۵۲۴ میلیون ریال رسانده است.

در آمد حق بیمه ناخالص این شرکت نیز در مقایسه با ۶ ماهه سال ۱۴۰۲، ۱۳۱ درصد رشد داشته است. اما نکته مهم در عملکرد بیمه ایران‌معین، ردیف‌های مربوط به سودآوری در صورت‌های مالی آن است، به طوری که سود عملیاتی این شرکت در ۶ ماهه سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته، ۱۰۰ درصد و سود خالص این شرکت نیز در این مدت، ۹۱ درصد رشد داشته و  برابر با ۸۲ درصد سود خالص سال ۱۴۰۲ است.

آمار صنعت بیمه کشور نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۲، بیمه ایران‌معین با سود خالص ۵,۳۸۹ میلیارد ریال در جایگاه هشتمین شرکت سودآور در کل صنعت بیمه کشور قرار داشته است. این در حالی است که با رشد سودآوری این شرکت در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳، جایگاه بیمه اتکایی ایران معین در حوزه سودآوری در کل صنعت بیمه کشور به رتبه هفتم صعود کرده است.

این رشد سودآوری در کنار رشد ۱۳۱ درصدی درآمد حق بیمه ناخالص و ۱۰۰ درصدی سود عملیاتی، نشان از استحکام ساختار عملیاتی و مالی شرکت دارد. همچنین پرتفوی قبولی اتکایی شرکت با رشد ۳۴ درصدی، بیانگر موفقیت در جذب بازارهای جدید و افزایش اعتماد مشتریان است.

ترکیب پرتفوی اتکایی؛ تمرکز بر حوزه‌های کلیدی و کاهش ریسک

یکی از دلایل اصلی عملکرد موفق بیمه ایران‌معین در حوزه سودآوری، مدیریت دقیق پرتفوی و تمرکز بر رشته‌های کم‌ریسک‌تر است. در ترکیب پرتفوی ۷ ماهه نخست ۱۴۰۳ این شرکت، رشته‌های آتش‌سوزی با ۳۰ درصد، مهندسی با ۲۰ درصد، نفت و انرژی با ۱۴ درصد و هواپیما با ۱۲ درصد، بیشترین سهم را در ترکیب پرتفوی قبولی اتکایی این شرکت دارند و سهم بیمه درمان در پرتفوی این شرکت، صفر است. در حالی‌که بخشی از رشد پرتفوی شرکت‌های اتکایی دیگر حاضر در صنعت بیمه، با قبول رشته پر ریسک درمان به دست آمده است. این تصمیم، نشان‌دهنده استراتژی دقیق بیمه ایران‌معین در کاهش ریسک و تمرکز بر رشته‌هایی با بازدهی بالاتر و ریسک کمتر است.

روند سرمایه‌گذاری؛ بازدهی بالاتر از بازار

یکی از نقاط قوت ایران‌معین، مدیریت هوشمندانه درحوزه سرمایه‌گذاری است. در حالی که شاخص کل بورس در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، افت ۶ درصدی را ثبت کرده، پرتفوی سهامی این شرکت، بازدهی مثبت ۸ درصدی داشته است. همچنین، در بازه زمانی ۱۱ ماهه آذر ۱۴۰۲ تا مهر ۱۴۰۳، پرتفوی این شرکت بازدهی ۱۵ درصدی داشته، در حالی که شاخص کل بورس افت یک درصدی را تجربه کرده است.

سرمایه‌گذاری در طلا نیز یکی دیگر از نقاط قوت شرکت در مدیریت دارایی‌های این شرکت محسوب می‌شود. ارزش خالص فروش دارایی‌های مبتنی بر طلای این شرکت از ۲۶۱ میلیارد ریال در آذر ۱۴۰۲ به ۲,۴۴۶ میلیارد ریال در آبان ۱۴۰۳ افزایش یافته است. این استراتژی نه تنها به افزایش سودآوری شرکت کمک کرده، بلکه توانسته ریسک‌های مرتبط با نوسانات بازار را نیز کاهش دهد.

عملکرد بیمه اتکایی ایران معین، نشان‌دهنده مدیریت حرفه‌ای در حوزه‌های عملیاتی، مالی و سرمایه‌گذاری است. این شرکت با بهره‌گیری از استراتژی‌های مبتنی بر کاهش ریسک، رشد سودآوری و تمرکز بر بازارهای کلیدی، توانسته است جایگاه خود را در صنعت بیمه تقویت کند.

با توجه به موفقیت‌های اخیر، بیمه ایران معین با ادامه روند کنونی و گسترش بازارهای هدف، نقش پررنگ‌تری در بازار بیمه خواهد داشت و عملکرد مثبت در حوزه سرمایه‌گذاری و مدیریت ریسک، چشم‌انداز روشنی را برای این شرکت ترسیم کرده است.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه