انعقاد تفاهمنامه همكاری مشترك میان پژوهشكده بیمه و دانشگاه شهید بهشتی
صفحه اقتصاد-با هدف ایجاد زمینههای همكاری و استفاده از تواناییهای علمی و اجرایی طرفین به منظور ارتقاء فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و همچنین ضرروت ایجاد گفتمان
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل پژوهشکده بیمه، به منظور بهرهمندی از توانمندیها و ظرفیت علمی طرفین، ایجاد همافزایی و بسط پژوهشهای علمی و توسعهای برای حل مسایل و چالشهای صنعت بیمه، تربیت سرمایه انسانی پژوهشگر و فناور، ظرفیتسازی و کارآفرینی و همچنین در راستای کمک به ایجاد و توسعه کسب و کارهای فناور، طی نشستی با حضور دکتر محمد مهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه، دکتر بهروز دُری رئیس دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی و مدیران ارشد دو مجموعه، تفاهمنامه همکاری مشترک میان پژوهشکده بیمه و دانشکده مدیریت و حسابداری (کلینیک خدمات تخصصی مدیریت) دانشگاه شهید بهشتی به امضا رسید.
در این نشست که صبح امروز شنبه 20 خرداد 1402 به میزبانی پژوهشکده بیمه برگزار شد، رئیس پژوهشکده بیمه با اشاره به تعاملات مستمر پژوهشکده بیمه با 12 کشور، اولین و مهمترین برنامه مشترک پیش روی پژوهشکده بیمه و دانشگاه شهید بهشتی را طراحی دوره دکترای مدیریت حرفهای کسب و کار (DBA) در حوزه بیمه دانست و خاطرنشان کرد؛ برنامه اولیه این دوره تهیه و ارائه شده است و پس از انعکاس حوزههای جدید بیمهای و تکافل در آن، وارد فاز اجرایی خواهد شد.
رئیس پژوهشکده بیمه ضمن اعلام آمادگی مدیران عامل شرکتهای بیمه برای حضور در دوره دکترای مدیریت حرفهای کسب و کار بیمه افزود، با توجه به وجود تحریمها و به دلیل عدم امکان برقراری ارتباط با برخی کشورها، طراحی و اجرای این دوره بسیار ارزشمند خواهد بود. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که پذیرش متقاضیان در این دوره از مهرماه سال جاری آغاز گردد.
دکتر عسگری با اشاره به ارائه کلیه مقاطع تحصیلی در دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی، خواستار ارائه دوره دکترای بیمه در این دانشکده شد و افزود در صورت تحقق این امر، پژوهشکده بیمه دانشجویانی را برای گذراندن دوره دکترای بیمه معرفی خواهد کرد.
رئیس پژوهشکده یکی از زمینههای موجود همکاری مشترک میان پژوهشکده بیمه و دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی را برگزاری دورههای آموزشی بینالمللی در کشورهای همسایه دانست و با اشاره به امضای تفاهمنامه میان صنعت بیمه ایران و صنعت بیمه کشور سوریه تصریح کرد؛ با توجه به این که پژوهشکده بیمه از سوی بیمه مرکزی مکلف به آموزش صنعت بیمه کشور سوریه گردیده و همکاری با کشورهای عراق، افغانستان و عمان نیز در دستورکار قرار گرفته است، همکاری با دانشگاه شهید بهشتی و بهرهمندی از توان علمی اساتید این دانشگاه در تحقق اهداف مذکور ضروری خواهد بود.
دکتر عسگری رئیس پژوهشکده بیمه با اشاره به اعلام ۴۲ عنوان اولویت پژوهشی از سوی پژوهشکده بیمه در سال جاری، آمادگی پژوهشکده بیمه برای انجام پایاننامهها و رسالههای دکتری با همکاری دانشگاه شهید بهشتی را اعلام و اظهار داشت اعضای هیئت علمی پژوهشکده بیمه آماده همکاری با اساتید دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی در زمینه نگارش پایاننامه و رساله به عنوان مشاور یا راهنمای دوم میباشند.
وی علاوه بر دعوت از اعضای هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی برای مشارکت فعال در همایشهای بینالمللی پژوهشکده بیمه در سال 1402، خواستار ارائه مقالات مشترک پژوهشکده بیمه و کلینیک مدیریت دانشگاه شهید بهشتی در همایشهای خارج از کشور شد.
دکتر عسگری همچنین به تاکید وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بر لزوم برخورداری از دیپلماسی علمی در دوره تحریم و حرکت پژوهشگاهها و دانشگاهها به سمت فعالیتهای بینالمللی اشاره و آمادگی پژوهشکده بیمه برای همکاری دوجانبه با دانشگاه شهید بهشتی در این زمینه را نیز اعلام کرد.
در ادامه این نشست اعضای کارگروه تکافل پژوهشکده بیمه و معاونین و مدیران ارشد این مجموعه، ضمن تشریح اهم اقدامات و فعالیتهای واحدهای خود، نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص زمینههای همکاری مشترک و بهره مندی بیشتر از ظرفیتهای دو مجموعه ارائه کردند.
سپس دکتر بهروز دُری رئیس دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی با ابراز خرسندی از امضای تفاهمنامه با پژوهشکده بیمه گفت: همکاری دو نهاد دانشگاه و پژوهشکده که ماهیت فعالیت حرفهای و تخصصی آنها در عرصه مسائل مدیریتی یکسان است بسیار اثر بخش خواهد بود.
وی با اشاره به سابقه بیش از 40 سال دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی، به تشریح ساختار این مجموعه پرداخت و خاطرنشان کرد، این دانشکده دارای 5 گروه آموزشی شامل مدیریت مالی و بیمه، گروه مدیریت صنعتی و فناوری اطلاعات ، گروه مدیریت دولتی، گروه مدیریت بازرگانی و گروه حسابداری است که در این گروهها کلیه مقاطع تحصیلی ارائه میگردد. وی تعداد قابل توجه فارغ التحصیلان و دانش آموختگان این دانشکده را منبع مهمی برای همکاری بین حوزههای حرفهای و دانشکده دانست افزود؛ کلینیک خدمات تخصصی مدیریت که از دو سال قبل راه اندازی شده است، یکی از رویکردهای دانشگاه برای ارتباط با صنعت و جامعه و مسئلهمحور کردن فعالیتهای دانشکده میباشد. کلینیک مدیریت این دانشگاه همچنین دارای مرکز نوآوری وابسته به پارک علم و فناوری است و کلیه این موارد نشان دهنده ظرفیتهایی است که میتوان در حوزههایی که مسئله اصلی آنها پاسخگویی به نیازهای تخصصی است به کار گرفت.
وی رویکرد دانشکده و کلینیک خدمات تخصصی مدیریت را ورود به عرصههای مختلف عرضه و تقاضای فعالیتهای تخصصی دانست و مهمترینِ این عرصهها را انعقاد تفاهمنامه با پژوهشکده بیمه برشمرد.
رئیس دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به موضوعات متنوع پوشش داده شده در تفاهمنامه میان دو مجموعه ابراز امیدواری کرد که اجرای مفاد تفاهمنامه به فعالیت عملیاتی و قراردادهای همکاری میان دو مجموعه منجر گردد.
دکتر دُری یکی از بزرگترین چالشهای موجود در کشور را عدم استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود برشمرد و ابراز امیدواری کرد در صورت به تجمیع ظرفیتهای دو مجموعه، شاهد رویدادهای ارزشمندی خواهیم بود که هم در حوزه بیمه و هم در دانشگاه نتایج قابل توجهی را رقم خواهد زد و با کاربردی شدن فعالیتها و ایجاد امید به واسطه ایجاد کار و حرفه، به توسعه کشور منجر خواهد شد.
وی با تاکید بر تسریع در اجرای مفاد تفاهمنامه خواستار ارائه نسخه عملیاتی تفاهمنامه، تعریف مرزهای مشترک همکاری و تبدیل اتاق فکر این دانشکده به اتاق کار شد و اعلام کرد ترکیب توانمندیهای اعضای هیئت علمی دو مجموعه میتواند موجب تسریع در انجام مفاد تفاهمنامه و تبدیل ماموریت گرایی دانشگاه به نیاز محوری آن گردد.
در پایان این جلسه نیز آیین امضای تفاهمنامه میان پژوهشکده بیمه و دانشکده مدیریت و حسابداری (کلینیک خدمات تخصصی مدیریت) دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
به موجب این تفاهمنامه طرفین در «تامین تجهیزات و امکانات زیرساختی-شبکهای و منابع مورد نیاز در زمینه امور بیمهای و مالی»، «طراحی و برگزاری آموزشهای آزاد تخصصی، حرفهای»، «ارائه خدمات مشاوره تخصصی و پژوهش کاربردی در زمینه امور بیمهای و مالی»، «اجرای طرحهای توسعه و تجاری سازی فناوریها و نوآوریهای تخصصی، کارآفرینی و توسعه کسب و کارهای تخصصی دانشبنیان و سایر فعالیتهای تخصصی در زمینه امور بیمهای و مالی»،«طراحی و برگزاری دورههای آموزشهای رسمی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری، پسا دکتری در زمینه امور بیمهای، و مالی به صورت آزاد و یا بورسیه تحصیلی»، «طراحی و برگزاری رویدادها، جشنواره ها، آزمونها، گواهینامههای حرفهای و جوایز علمی و تخصصی و فناورانه، نوآورانه و کارآفرینانه در زمینه امور بیمهای و مالی متناسب با نیاز صنعت بیمه»، «انتشار مقالات و مجلات علمی و گزارشهای کاربردی، حرفهای و پژوهشی و انتشار کتب تخصصی در زمینه امور بیمهای و مالی و متناسب با نیاز صنعت بیمه»، «ارتباطات، فرهنگسازی و ترویج و مسئولیتپذیری اجتماعی در خصوص موضوع، حوزهها، زمینهها و دستاوردهای تفاهمنامه»،
«انتقال تجارب علمی و آموزشی به ویژه در زمینه ارتباط با بازار کار، نخبگان علمی، ارتباط با شرکت های فناور صنعتی، نهادهای بیمهای و نظایر آنها»، « حضور و عضویت نمایندگان تخصصی طرفین در کمیتهها و اتاق های فکر تخصصی یکدیگر» و «سایر حوزه های مورد نیاز با توافق کتبی طرفین» همکاری خواهند داشت. همچنین پژوهشکده از پژوهشهای دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی شامل پایاننامههای ارشد و رسالههای دکتری در زمینههای بیمهای، اقتصادی و مالی متناسب با نیاز صنعت بیمه»، حمایت خواهد نمود.
نظر شما