شیمیاییها در صدر معاملات سهام قرار گرفتند
رونق گرفتن معاملات ETF در دومین ماه پاییز
آبان ماه با رونق معاملات فرابورس ایران و افزایش بازدهی شاخص همراه بود به نحوی که به دنبال رشد ۳.۷ درصدی آیفکس، بازارهای فرابورس در دومین ماه فصل پاییز شاهد
آبان ماه با رونق معاملات فرابورس ایران و افزایش بازدهی شاخص همراه بود به نحوی که به دنبال رشد ۳.۷ درصدی آیفکس، بازارهای فرابورس در دومین ماه فصل پاییز شاهد دادوستد بالغ بر ۱۰۵ میلیارد ورقه انواع دارایی مالی به ارزش نزدیک به ۸۹۷ هزار میلیارد تومان بودند. در این ماه معاملات صندوقهای قابل معامله رشد ۴۴ درصدی نسبت به مهرماه را تجربه کرد به نحوی که به دنبال معامله حدود ۳۱ میلیارد واحد سرمایهگذاری، ارزش معاملات ETF ها به ۳۴ هزار میلیارد تومان رسید.
به گزارش صفحه اقتصاد به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، ارزش ۸۹۷ هزار میلیارد تومانی معاملات آبان ماه فرابورس، رشد ۱۶۰ درصدی این متغیر را نسبت به آبان سال گذشته نشان میدهد و از طرف دیگر حجم ۱۰۵ میلیارد برگهای معاملات در ۲۲ روز معاملاتی این ماه نیز از افزایش ۱۰۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل حکایت داشت.
افزایش میانگین معاملات سهام
نگاهی به روند معاملات سهام در ماهی که گذشت نشان میدهد میانگین ارزش و حجم این معاملات نسبت به مهرماه با نیز رشد روبهرو بوده است به شکلی که طی این مدت بهطور میانگین روزانه بیش از ۲ میلیارد و ۹۷۰ میلیون برگه سهم به ارزشی بالغ بر یک هزار و ۱۲۲ میلیارد تومان در این بازارها دادوستد شده است.
طبق آمارها در ۲۲ روز معاملاتی آبانماه، بیش از ۲۲ میلیارد برگه سهم به ارزش ۱۰ هزار میلیارد تومان در بازار پایه مورد دادوستد قرار گرفت که از اتفاقات مهم بازار پایه در این ماه باید به درج نماد خپارس متعلق به پارس خودرو به عنوان یکی از بزرگترین خودروسازان ایران در این بازار اشاره داشت.
طی این ماه، دادوستدهای بازارهای اول و دوم پرحجمتر از سال گذشته بود اما ارزش معاملات این بازارها به ترتیب با ۱۲ و ۴۲ درصد کاهش روبهرو شد و به این ترتیب در این ماه، معاملاتی به ارزش ۸ هزار میلیارد تومان در بازار اول رقم خورد و ارزش معاملات بازار دوم نیز ۵ هزار و ۶۷۰ میلیارد تومان شد.
در ادامه رصد معاملات سهام فرابورس به ارزش معاملات خرد میرسیم. طی این مدت ارزش معاملات خرد سهام بیش از ۲۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود و ۵ صنعت بزرگ بازار نزدیک به ۴۰ درصد از ارزش معاملات را در اختیار داشتند. بهاینترتیب با در صدر قرار گرفتن محصولات شیمیایی، نزدیک به ۸ هزار میلیارد تومان ارزش معاملات خرد متعلق به این گروه در کنار سرمایهگذاریها، خودرو و ساخت قطعات، بیمه و صندوق بازنشستگی به جز تامین اجتماعی و فلزات اساسی بود.
رشد قابل توجه بازار سوم/ تداوم رونق مشتقه
از دیگر اتفاقات مهم ۲۲ روز معاملاتی ماهی که گذشت باید به پذیرهنویسی ۸ میلیارد سهم در دست انتشار تامین سرمایه کیمیا اشاره کرد. این پذیرهنویسی رونقبخش بازار سوم بود به شکلی که ارزش بازار سوم با ثبت رقم به ۸۰۰ میلیارد تومانی نسبت به آبان سال گذشته ۱۶۲ درصد افزایش را نشان داد.
بررسیها نشان میدهد بازار ابزارهای نوین مالی نیز با رونق زیادی همراه بوده است به نحوی که در این بازار ۴۰ میلیارد برگه دارایی معامله شد که این حجم از دادوستدها رشد ۳۴۴ درصدی نسبت به سال گذشته داشت. ارزش معاملات این بازار هم با رشد ۱۷۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۸۷۲ هزار میلیارد تومان رسید.
رصد معاملات بازار ابزارهای نوین مالی نشان میدهد در آبان ماه بیشترین رشد در میان ابزارهای نوین مالی را صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله تجربه کردهاند. در این مدت که شاهد پذیرهنویسی صندوق سهامی اهرمی مفید نیز بودیم، حدود ۳۱ میلیارد واحد به ارزش ۳۴ هزار میلیارد تومان از ETF ها مورد دادوستد قرارگرفته که در مقایسه با سال گذشته رشد ۴۴۸ درصدی در حجم و افزایش ۲۸۲ درصدی در ارزش معاملات را نشان میدهد.
همچنین در آبان ماه و به دنبال معامله ۹ میلیارد ورقه بدهی، ارزش معاملات این اوراق با رشد ۱۷۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل بالغ بر ۸۳۷ هزار میلیارد تومان شده است.
در سوی دیگر این بازار هم شاهد اقبال دوباره به اوراق گواهی تسهیلات مسکن بودیم و اگرچه حجم معاملات تسه با افت ۱۹ درصدی به ۴.۳ میلیون ورقه رسید اما ارزش معاملات این اوراق به ۴۳۳ میلیارد تومان رسیده است که روندی افزایشی نسبت به مهرماه سال جاری و مدت مشابه سال گذشته را نشان میداد.
بررسی ارزش معاملات به تفکیک همچنین نشانگر تداوم حرکت روبهجلوی بازار ابزارهای مشتقه با بیشترین رشد ارزش معاملات در آبان ماه است. به این ترتیب در این ماه به دنبال دادوستد ۴۳۷ میلیون برگه دارایی مالی در این بازار، معاملاتی به بیش از ۱۰ میلیارد تومان به ثبت رسیده است که رشد ۴۱ درصدی را نسبت به مهرماه امسال نشان میدهد.
فرابورس بزرگتر شد
طبق دادههای گزارش ماهانه، ارزش بازار فرابورس در ماهی که عمر فعالیت این شرکت ۱۴ ساله شد، به بیش از یک هزار و ۸۱۳ هزار میلیارد تومان رسید. ارزش بازار فرابورس در روز انتهایی ماه، نسبت به ماه مهر ۳ درصد افزایش داشته و همچنین مقایسه روند ارزش بازار از ابتدای سال تاکنون از رشد ۴ درصدی حکایت دارد.
در پایان این گزارش شایان ذکر است شاخص کل فرابورس با رشد ۳.۷ درصدی در سطح ۱۸ هزار و ۵۱۰ واحدی پرونده آبان ماه را بست.
نظر شما