گفتگوی صفحه اقتصاد با میلاد یزدان پور تحلیلگر بازارهای مالی

بررسی عملکرد تاریخی و پیش‌بینی‌های بازار سرمایه / بورس در گرداب ابهامات

به گفته یک تحلیلگر بازارهای مالی؛ بازار سرمایه در تقابل سناریوهای متعدد، دوران پیچیده‌ای را سپری می‌کند.

بررسی عملکرد تاریخی و پیش‌بینی‌های بازار سرمایه / بورس در گرداب ابهامات
صفحه اقتصاد -

فرزانه زراعتی - میلاد یزدان پور، تحلیلگر بازارهای مالی به‌ صفحه اقتصاد گفت: بازار سرمایه در تقابل سناریوهای متعدد، دوران پیچیده‌ای را سپری می‌کند. بازگشت شاخص کل به کانال ۲.۷ میلیونی پس از ریزش‌های پیاپی، اگرچه روزنه‌ای از امید را نمایان ساخت، اما ابهامات ناشی از متغیرهای اثرگذار، همچنان سایه سنگین خود را بر معاملات گسترده است.

وی ادامه داد: به‌روشنی می‌توان دریافت که سهامداران، با وسواس و دقت فراوان، در پی ارزیابی شرایط متغیر بازارها هستند. در این میان، تلاش برای حفظ ارزش دارایی‌های ریالی، امری قابل‌درک و منطقی به نظر می‌رسد. خروج مستمر پول حقیقی از گردونه معاملات سهام، واقعیتی است که نمی‌توان از آن چشم پوشید؛ روندی که متاثر از وضعیت نابسامان بورس و جذابیت فزاینده بازارهای موازی، شکل گرفته و شاخص کل را از قله دی‌ماه دورتر ساخته است.

این تحلیلگر بازارهای مالی ابراز کرد: قرار گرفتن شاخص کل در سطح ۲.۷ میلیون واحدی، در حالی رقم خورد که پیش‌تر، در نوزدهم دی‌ماه، تا سطح ۲.۹ میلیون واحدی نیز پیشروی کرده بود. این کاهش محسوس، نشان از آن دارد که بازار، نیازمند محرک‌هایی قوی برای بازیابی توان از دست رفته است. با عبور نرخ دلار از مرز ۹۰ هزار تومان، دامنه نگرانی‌ها افزایش یافته و این سوال مطرح می‌شود که آیا اصلاح بورس، پایانی خواهد داشت؟ این ابهامات، ریشه در ریسک‌های سیاسی دارند و سناریوهای گوناگون پیرامون تحولات سیاسی داخلی و منطقه‌ای، نقش تعیین‌کننده‌ای در مسیر آتی بازارها ایفا می‌کنند.

یزدان‌پور افزود: برآیند دیدگاه‌های کارشناسی، بر این نکته تاکید دارد که پیش‌بینی‌ناپذیر بودن وضعیت سیاست خارجی و ابهام در سرنوشت خاورمیانه، به طور مستقیم بر استراتژی معامله‌گران اثرگذار است. اهمیت پیشروی درگیری‌ها، چه در سطح داخلی و چه در سطح منطقه‌ای، بر بازارهای دارایی غیرقابل انکار است.

وی خاطرنشان کرد: تجربه ۱۰ روز گذشته نشان می‌دهد که تغییر استراتژی معامله‌گران، پس از مواضع دوگانه مقامات بین‌المللی، آشکار شده است. این وضعیت مبهم، می‌تواند برای مدتی طولانی‌تر نیز پایدار بماند و سهامداران را وادار به احتیاط بیشتر کند. این احتیاط حداکثری، در سناریویی بدبینانه، می‌تواند منجر به ایجاد فضایی از بی‌اعتمادی در بازار سهام و حرکت شاخص به سمت ناحیه حمایتی اصلی محدوده ۲.۵ برود.

این تحلیلگر بازارهای مالی ادامه داد: در این میان، معامله‌گران حرفه‌ای، اگرچه به بازگشت بورس به مدار صعودی امیدوارند، اما شرایط نامطمئن بازارهای موازی، مانع از آن می‌شود که جذابیت تالار شیشه‌ای افزایش یابد. علاوه بر چالش‌های پیش‌گفته، بازار سهام با یک مساله سنتی نیز دست به گریبان است؛ نیاز به پول در نیمه دوم زمستان، که معمولاً با پیشروی صفوف فروش همراه است.

وی تصریح کرد: با این وجود، بررسی بازدهی شاخص اصلی بورس در اسفندماه طی ۱۶ سال اخیر نشان می‌دهد که در ۱۰ سال، بازدهی مثبت به ثبت رسیده است. از این‌رو، انتظار می‌رود شاخص کل بورس در دوازدهمین ماه سال نیز عملکرد قابل قبولی داشته باشد، به‌ویژه آنکه در سال‌هایی که جهش ارزی رخ داده، این بازدهی بیشتر از میانگین بوده است. این موضوع، با احتمال بیشتری، در فروردین‌ماه نیز صادق خواهد بود.

یزدان‌پور گفت: از منظر تکنیکالیست‌ها، کانال ۲.۷ میلیون واحدی، از آن جهت حائز اهمیت است که از دست رفتن و تثبیت زیر این کانال، حمایت مهم ۲.۶۵ میلیون واحدی را در معرض خطر قرار خواهد داد.

وی ضمن بیان اینکه در سناریوی خوش‌بینانه، شاخص کل از همین محدوده حمایت خواهد کرد و با توجه به رشد نرخ ارز، مطابق با تجربه گذشته، احتمال مثبت شدن بازار در اسفند و فروردین وجود دارد، گفت: در سناریوی بدبینانه، شکست حمایت ۲.۶۵ میلیون واحدی، با افزایش و جدی شدن تنش‌های سیاسی، می‌تواند منجر به آن شود که پناهگاه بعدی، محدوده ۲.۵ میلیون واحدی باشد.

این تحلیلگر بازارهای مالی در پایان خاطرنشان کرد: در هر حال، یک خبر مثبت از صنایع بزرگ یا کاهش فاصله قیمتی نرخ های ارزی یا گزارش‌های بهمن‌ماه، می‌تواند محرک بازار در آینده‌ای نزدیک باشد.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار